Σαουθάμπτον, Έβερτον, Μπέρνλι και Λιντς: Μάχη μέχρι τέλους στην «ουρά» της Premier League (poll)

Newsroom
Σαουθάμπτον, Έβερτον, Μπέρνλι και Λιντς: Μάχη μέχρι τέλους στην «ουρά» της Premier League (poll)

bet365

Μπέρνλι, Έβερτον, Λιντς και Σαουθάμπτον δίνουν τη δική της μάχη προκειμένου να κρατηθούν στην Premier League, λίγες στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

​Η Μάντσεστερ Σίτι δεν άφησε την απώλεια βαθμών της Λίβερπουλ κόντρα στην Τότεναμ (1-1) να περάσει ανεκμετάλλευτη. Οι «Πολίτες» επικράτησαν με 5-0 της Νιούκαστλ στο «Έτιχαντ» και πήραν προβάδισμα τριών βαθμών έναντι της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ (86 βαθμοί έναντι 83), τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Premier League.

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο δεν μπορεί να κανείς το ίδιο με σιγουριά για τις ομάδες που θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους. Με τον υποβιβασμό της Νόριτς και της Γουότφορντ να έχουν ήδη επιβεβαιωθεί, μένει μόνο να γίνει γνωστό ποια θα είναι η επόμενη ομάδα θα τους συνοδεύσει προς την Championship.

Αν η Premier League ολοκληρωνόταν σήμερα, τότε αυτή θα ήταν η Λιντς, που πλέον έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση από το τέλος. Ωστόσο, τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς Μπέρνλι, Έβερτον και Σαουθάμπτον βρίσκονται κι αυτές ένα βήμα πριν το χείλος του γκρεμού.

Λιντς (34 βαθμούς)

Ο ερχομός του Τζέσι Μαρς δεν έχει μετριάσει τα συσσωρευμένα προβλήματα που υπήρχαν με τον Μαρσέλο Μπίελσα. Μάλιστα το πρόγραμμα αγώνων που έχει μέχρι το φινάλε της Premier League, δεν την βοηθάει στο έργο της γλιτώσει τον υποβιβασμό μιας και μετά την Άρσεναλ, από την οποία ηττήθηκε με 2-1, καλείται να αντιμετωπίσει τις Τσέλσι (εντός), Μπράιτον (εντός) και Μπρέντφορντ (εκτός).

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της Λιντς:

  • Λιντς - Τσέλσι 11 Μαΐου
  • Λιντς - Μπράιτον 15 Μαΐου
  • Μπρέντφορντ - Λιντς 22 Μαΐου

Μπέρνλι (34 βαθμούς)

Η Μπέρνλι δεν είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Δεν βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος, λόγω της διαφορά τερμάτων με τη Λιντς. Σε περίπτωση που και στην τελευταία αγωνιστική, οι δύο ομάδες ισοβαθμούν, τότε η Μπέρνλι θα παραμείνει στην κατηγορία. Το μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι, όπως και η Λιντς, έτσι και η Μπέρνλι έχει δύσκολο πρόγραμμα καθώς την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει την Τότεναμ που παλεύει για να μπει στο Champions League.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της Μπέρνλι:

  • Τότεναμ - Μπέρνλι 15 Μαΐου
  • Άστον Βίλα - Μπέρνλι 19 Μαΐου
  • Μπέρνλι - Νιουκάστλ 22 Μαΐου

Έβερτον (35 βαθμούς)

Σπουδαία νίκη κατάφερε να πάρει την περασμένη αγωνιστική η Έβερτον, καθώς επικράτησε 2-1 στην έδρα της Λέστερ και πήρε βαθμολογική ανάσα, ούσα πλέον στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τα καλά νέα για τα «ζαχαρωτά», είναι ότι έχουν περισσότερα παιχνίδια από τις υπόλοιπες ομάδες της «ουράς» να δώσουν. Μάλιστα, στην Έβερτον έχουν ακόμη ένα λόγο να χαμογελάνε, μιας και τα τέσσερα ματς που θα κληθούν να δώσουν είναι σαφέστατα πιο βατά -αν εξαιρέσει κανείς το τελευταίο με την Άρσεναλ - από αυτά που έχουν να δώσουν οι αντίπαλες ομάδες.

Τα υπόλοιπα ματς της Έβερτον:

  • Γουότφορντ - Έβερτον 11 Μαΐου
  • Έβερτον - Μπρέντφορντ 15 Μαΐου
  • Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας 19 Μαΐου
  • Άρσεναλ - Έβερτον 22 Μαΐου

Σαουθάμπτον (40 βαθμούς)

Αν και η Σαουθάμπτον έχει περισσότερους βαθμούς από τους διώκτες της, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν είναι και η πιο εύκολη. Η ομάδα του Ραλφ Χάσενχιουτλ έχει μόνο δύο παιχνίδια να δώσει, δηλαδή ένα ή δύο λιγότερα από τις ομάδες πίσω τους. Σαν να μην έφτανε αυτό, η επόμενος αντίπαλος της είναι η Λίβερπουλ , η οποία «καίγεται» για τρίποντο ώστε να παραμείνει ζωντανή στη μάχη της Premier League. Την τελευταία μέρα αντίπαλος της είναι η Λέστερ, η οποία στην τρέχουσα βαθμολογία βρίσκεται μόλις στο +2.

Τα υπόλοιπα ματς της Σαουθάμπτον:

  • Σαουθάμπτον - Λίβερπουλ 17 Μαΐου
  • Λέστερ - Σαουθάμπτον 22 Μαΐου

Loading...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα