Η Ιταλία το χάλκινο στο ευρωπαϊκό στο Ζάγκρεμπ

Δημήτρης Ντζάνης
 Η Ιταλία το χάλκινο στο ευρωπαϊκό στο Ζάγκρεμπ

bet365

Η Ιταλία νικώντας την Ουγγαρία με 12-7 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ και επέστρεψε στο βάθρο της διοργάνωσες έπειτα από εννέα χρόνια.

Η Ιταλία δεν θα φύγει τελικά με άδεια χέρια από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης ανδρών του Ζάγκρεμπ, καθώς νικώντας την Ουγγαρία με 12-7 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Οι Ιταλοί επιστρέφουν στο βάθρο της διοργάνωσης έπειτα από εννέα χρόνια και την 3η θέση από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 2014, ανεβάζοντας τη συνολική τους συγκομιδή στα 12 μετάλλια (τρία χρυσά, δύο ασημένια, επτά χάλκινα).

Ο μικρός τελικός ήταν εκ διαμέτρου αντίθετος σε σχέση με τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, όταν η Ουγγαρία επικράτησε με 10-5, ένα αποτέλεσμα που έριξε την Ελλάδα στην 3η θέση του ομίλου.

Η Ιταλία προηγήθηκε 6-1 στο 9ο λεπτό, η Ουγγαρία μείωσε σε 6-3, όμως τα γκολ των Ετσενίκε και Βελότο διαμόρφωσαν το 8-3 στο πρώτο ημίχρονο. Η Ιταλία άνοιξε τη διαφορά στο 10-4 στο 3ο οκτάλεπτο και χωρίς προβλήματα έφθασε στη νίκη, στο χάλκινο μετάλλιο και τώρα θα πάει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα για να πάρει ένα από τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-4, 1-2, 3-2.

Ουγγαρία (Ζολτ Βάργκα): Τάτραϊ 2, Βινς Βιγκβάρι 3, Μπούριαν 1, Νάγκι 1.

Ιταλία (Αλεσάντρο Καμπάνια): Φοντέλι 3, Κανέλα 2, Ρεντζούτο - Ιόντιτσε 1, Ετσενίκε 3, Πρετσιούτι 1, Ντι Σόμα 1, Βελότο 1

@Photo credits: European Aquatics / X
 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα