Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πόλο: Κροατία - Ισπανία για το χρυσό και την πρόκριση στο Παρίσι

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Αγγίρε της Ισπανίας πανηγυρίζει

bet365

Η Κροατία επιβλήθηκε της Ουγγαρίας (11-8) και η Ισπανία με 7-4 της Ιταλίας και την Τρίτη θα αναμετρηθούν το το χρυσό μετάλλιο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Κροατία θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στον ένα από τους δύο ημιτελικούς στο Ζάγκρεμπ, οι κάτοχοι του τίτλου επικράτησαν της Ουγγαρίας με και την Τρίτη θα παίξουν για το χρυσό κόντρα στην Ισπανία που νωρίτερα επιβλήθηκε με 7-4 της Ιταλίας.

Η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο, θα εξασφαλίσει και εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η χαμένη, μαζί με την Ιταλία, αλλά και την Σερβία, θα πρέπει να παλέψουν στο Παγκόσμιο στη Ντόχα για τα τέσσερα εισιτήρια που απομένουν, μαζί με άλλες χώρες της Ευρώπης και άλλων ηπείρων.

Η άμυνα έστειλε τελικό την Ισπανία

Η Ισπανία στον πρώτο ημιτελικό ήταν απόλυτη κυρίαρχος κόντρα στην Ιταλία. Οπως αναμενόταν το παιχνίδι θα πήγαινε στην άμυνα κι εκεί οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι, κερδίζοντας τον αγώνα με 7-4.

Η Ιταλία είχε 4/29 επιθέσεις και από τα 4 γκολ, τα τρία ήρθαν στον παραπάνω, όπου όμως είχαν 3/10. Κακό ποσοστό είχε και η Ισπανία (3/11), αλλά το ότι δέχτηκε μόνο ένα τέρμα στα πρώτα τρία οκτάλεπτα, ήταν το στοιχείο που έκανε την διαφορά.

H Ισπανία για 3η φορά στις τελευταίες 4 διοργανώσεις φτάνει στον μεγάλο τελικό. Εχασε το 2018 από την Σερβία και το 2020 από την Ουγγαρία, ενώ το 2022 κατετάγη τρίτη.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-0, 1-0, 2-3

Οι σκόρερ

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μουνιαρίθ 1, Γκρανάδος 2, Περόνε 2, Μάλαρατς 1, Μπούστος 1.

ΙΤΑΛΙΑ: Κοντέμι 2, Βελότο 1, Ντι Σόμα 1.

Αχαστη στην έδρα της η Κροατία

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, με το ζευγάρι που πέρυσι είχε αναμετρηθεί στον τελικό, η Κροατία σε ένα ακόμη «σφιχτό» ματς, κέρδισε τους Ούγγρους με σκορ 11-8.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν αυτό που τους έδωσε μία διαφορά δύο τερμάτων (2-4), σε ένα, κατά τα άλλα, ισορροπημένο παιχνίδι. Οι Ούγγροι μείωναν στο γκολ, όμως η Κροατία διατήρησε το προβάδισμα. Πήγε στο 4ο οκτάλεπτο προηγούμενη με 7-6 και με τους Λόντσαρ και Φάτοβιτς πήγε το σκορ στο 9-6 και κάπου εκεί οι Κροάτες εξασφάλισαν την πρόκριση στον τελικό.

Πάνε για τον τρίτο τους τίτλο και δεύτερο συνεχόμενο, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως και τα δύο προηγούμενα χρυσά ήρθαν στην έδρα τους, όπου φιλοξενούν και φέτος την διοργάνωση.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-3, 2-4

Οι σκόρερ:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Βιγκβάρι 3, Νάγκι 3, Φεκέτε 2.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπούριτς 1, Φάτοβιτς 2, Λόντσαρ 1, Βουκίσεβιτς 1, Μάρινιτς 3, Μπούτιτς 1, Καρκόφ 1, Βρίλιτς 1.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα