Ελλάδα - Γαλλία 12-12: Κακή πρεμιέρα η εθνική ανδρών στο ευρωπαϊκό του Σπλιτ

Δημήτρης Ντζάνης
Ελλάδα - Γαλλία 12-12: Κακή πρεμιέρα η εθνική ανδρών στο ευρωπαϊκό του Σπλιτ

bet365

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών δεν είχε καλή αμυντική λειτουργία και στο τέλος γλίτωσε τα χειρότερα στο ισόπαλο 12-12 με τη Γαλλία, στην πρεμιέρα της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ.

Με πολλά αμυντικά προβλήματα η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών άρχισε με ισοπαλία απέναντι στη Γαλλία, 12-12, την προσπάθειά της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ.

Οι Γάλλοι, που έχουν κάνει βήματα προόδου και «χτίζουν» την ομάδα τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, δημιούργησαν αφάνταστα προβλήματα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κυρίως γιατί το μεγάλο όπλο της εθνικής ομάδας, η άμυνα, αυτή τη φορά δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η εθνική ομάδα άφησε δύο βαθμούς στην πρεμιέρα της στον Β' Όμιλο και πλέον η διεκδίκηση της πρώτης θέσης και της απευθείας πρόκρισης στην οκτάδα μπερδεύεται, καθώς πέρα από τον αγώνα με τη Μάλτα, ακολουθεί ο αγώνας με τη γηπεδούχο Κροατία, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Αλλαγή τερματοφύλακα από τον Βλάχο.

Τα αμυντικά προβλήματα παρουσιάστηκαν από την αρχή, σε ένα παιχνίδι ανατροπών. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος στο ημίχρονο αντικατέστησε τον τερματοφύλακα, με τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο να δίνει τη θέση του στον νεαρό Κωνσταντίνο Λιμαράκη, που έκανε ντεμπούτο με την εθνική ανδρών σε μεγάλη διοργάνωση.


Συνεχόμενες ανατροπές

Οι Γάλλοι αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν 3-1, όμως με δύο γκολ από τον Σκουμπάκη ήρθε η ισοφάρισε 3-3, πριν κλείσει το 1ο οκτάλεπτο.
Οι Αργυρόπουλος, Δερβίσης διεύρυναν το ελληνικό σερί σε 4-0, για το 5-3, η εθνική ομάδα διατήρησε διαφορά δύο γκολ, όμως οι Γάλλοι με δικό τους 3-0, προσπέρασαν 8-7, με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.


Θρίλερ στο τέλος


Ίδια εικόνα στο 3ο οκτάλεπτο, με τη Γαλλία να παίρνει κεφάλι στο σκορ 9-8, αλλά με γκολ των Νικολαΐδη, Παπαναστασίου και Γενηδουνιά η Ελλάδα μπήκε στο 4ο οκτάλεπτο με το υπέρ της 11-10.

Όμως η Γαλλία επέμενε, προηγήθηκε 12-11 (4:24), ο Αργυρόπουλος ισοφάρισε 12-12 στον παίκτη παραπώνω (1:49), στη συνέχεια χάθηκε διπλή ελληνική επίθεση με τους Παπαναστασίου, Βλαχόπουλο και τους Γάλλους να έχουν την τελευταία επίθεση, όμως το μπλοκ του Αργυρόπουλου στο σουτ από τον Μαριόν-Βερνού στα 00:05, κράτησε το ισόπαλο σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 4-5, 4-2, 1-2


Ελλάδα (Βλάχος): Τζωρτζάτος (4/12 αποκρούσεις, 33,3%), Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος 2, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης 1, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 2, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης (6/10 αποκρούσεις, 60,0%).

Γαλλία (Μπρούτζο): Ντιμπουά, Σαουνταντιέ, Γκρουσιλά 3, Μπουέ, Καζ 2, Βερνού 3, Μαριόν-Βερνού 2, Μπιορς 1, Μαρζουκί 1, Καουμετέ, Βανπεπερστραέτ, Ντε Νάρντι, Φοντανί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα