Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 12-11: Τον «γκρέμισε» από την κορυφή κι έγινε πρωταθλήτρια (vids)
Τέτοια ντέρμπι είχαμε να δούμε πολλά, πολλά χρόνια. Η Βουλιαγμένη και ο Ολυμπιακός προσέφεραν στον Λαιμό την κορύφωση μιας φοβερής σειράς τελικών στην Α1 γυναικών και στο τέλος η Βουλιαγμένη επικρατώντας με 12-11 στον 5ο τελικό, έσπασε την παντοκρατορία του Ολυμπιακού.
Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για 12η φορά στην ιστορία της και παράλληλα σταμάτησε το σερί των 11 πρωταθλημάτων του Ολυμπιακού.
Το νικητήριο γκολ που χάρισε το πρωτάθλημα πέτυχε η Έλενα Ξενάκη στα 75 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, όμως χρειάστηκε η Μαρίνα Κοτσιώνη να κάνει την απόκρουση της χρονιάς στην προσπάθεια της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη, στα 17',' για να «σφραγιστεί» ο τίτλος.
Πριν φθάσουμε στο δραματικό φινάλε, η Βουλιαγμένη είδε την Αθηνά Γιαννοπούλου να κάνει το παιχνίδι της ζωής της: Η διεθνής περιφερειακή πέτυχε πέντε μαζεμένα γκολ και ο μισός τίτλος της ανήκει.
Συγκεκριμένα άρχισε το προσωπικό της ρεσιτάλ μειώνοντας σε 5-4, 42'' πριν από το τέλος της β' περιόδου κι όταν έφθασε στο 5ο γκολ, η Βουλιαγμένη είχε προσπεράσει με 8-7, 3:10 πριν από το τέλος της 3ης περιόδου.
Όμως η Βουλιαγμένη είχε κι άλλον άσο στο μανίκι της, όταν η μπάλα ζύγιζε τόνους, η Ελευθερία Φουντωτού με δύο γκολ στον παραπάνω έδωσε το «φιλί της ζωής» στη Βουλιαγμένη για το 12-11 (1:16).
Η Κική Λιόση, πρωταθλήτρια Ευρώπης με τη Βουλιαγμένη, ως παίκτρια, τώρα ως προπονήτρια οδήγησε την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου στην κορυφή, διαδεχόμενη την Αλεξία Καμμένου. Και συνδετικοί κρίκοι της ομάδας του 2013, πέρα από την Κική Λιόση, είναι η Ελενα Ξενάκη και η Χριστίνα Τσουκαλά, που πλέον, βρίσκεται στην προπονητική ομάδα.
Ο Ολυμπιακός, στα 100όχρονα γενέθλια του συλλόγου, στόχευε σε τρεις τίτλους, πήρε το Κύπελλο κόντρα στη Βουλιαγμένη, όμως δεν τα κατάφερε στο Final 4 του Champions League στον Πειραιά και τώρα στο πρωτάθλημα.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 4-4, 4-2.
Βουλιαγμένη (Κ. Λιόση): Κοτσιώνη, Καπετοπούλου, Καλογεροπούλου, Μιμίδη, Γιαννοπούλου 5, Ξενάκη 2, Φουντωτού 2, Κρασσά 1, Γιάουστρα 1, Ανδρεάδη, Ελμισιάν, Αγγελίδη 1, Καρύτσα, Φουράκη, Παπαδοπούλου.
Ολυμπιακός (Δ. Κραβαρίτης): Ραϊκρόου, Χριστοδούλου Άουτ, Κουρέτα, Σάντα 2, Τριχά 1, Άντριους 1, Σιούτη 1, Μ. Πλευρίτου, Ε. Νίνου 3, Β. Πλευρίτου 2, Τορνάρου 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Κωνσταντοπούλου, Δρακωτού, Μπίκου.
Κάτοχοι τίτλων
- 15 Ολυμπιακός
- 12 Βουλιαγμένη
- 8 Γλυφάδα
- 3 Εθνικός Π.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
