Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Βουλιαγμένη, μια νίκη μακριά από τον τίτλο

Ο Μάνος Ζερδεβάς

bet365

Με πρωταγωνιστή τον Μάνο Ζερδεβά ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Βουλιαγμένη με 6-4 και απέχει μια νίκη από τον τίτλο στην Α1 πόλο ανδρών.

Με όπλο την άμυνα και τον τερματοφύλακα Μάνο Ζερδεβά να μοιάζει ανίκητος ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βουλιαγμένη με 6-4 στον Λαιμό, κάνοντας το 2-0 στη σειρά των τελικών στο πρωτάθλημα πόλο της Α1 ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τους «μπέμπηδες» την Τρίτη (28/5, 19:30) στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά και έχουν την πρώτη από τις τρεις ευκαιρίες για να πάρουν το πρωτάθλημα, να πετύχουν το νταμπλ και μετά να επικεντρωθούν στο Final 4 του Champions League (5-7 Ιουνίου) στη Βαλέτα.

O 2oς τελικός ήταν εκ διαμέτρου αντίθετος σε θέαμα, σε σχέση με τον πρώτο στον Πειραιά. Νευρικό παιχνίδι, κακές επιλογές στην επίθεση, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και γκολ με το σταγονόμετρο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που ολοκληρώθηκε με το... ποδοσφαιρικό 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού.

Ο αγώνας άρχισε με τον Γενηδουνιά να σημαδεύει δύο φορές το δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι απέναντι στον Ανδρεάδη και τον Παπασηφάκη να δίνει το προβάδισμα (1-0) στη Βουλιαγμένη.

Ίδιος ρυθμός και στο 2ο οκτάλεπτο, μόνο που τώρα οι γηπεδούχοι έμειναν χωρίς γκολ και ο Ολυμπιακός με τους Γενηδιουνιά (4:37) και Παπαναστασίου (3:46) προσπέρασε με 2-1.

Ο Γούτχεντ ισοφάρισε για τη Βουλιαγμένη σε 2-2, όμως ο Φουντούλης, από την περιφέρεια και ο Αλαφραγκής, από τα 2μ., έδωσαν προβάδισμα 4-2 στους «ερυθρόλευκους», που διατήρησε ο Γενηδουνιάς με γκολ στον παίκτη παραπάνω για το 5-3. Στο 4ο οκτάλεπτο ο Νικολαΐδης έκανε το 6-3 (4:19), με τον Σπάχιτς να διαμορφώνει το τελικό 6-4.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 0-2, 2-3, 1-1.

ΝΟ Βουλιαγμένης (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Σπάχιτς 2, Καλογερόπουλος, Αλμύρας, Ούμποβιτς, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ 1, Κατσρινάκης, Καπότσης, Κουρούβανης, Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής, Σαπουνάκης

Ολυμπιακός (Χέρβο Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Βάμος, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας


@Photo credits: eurokinissi, ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα