Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 15-14 (κ.δ 11-11): «Έσπασαν» καρδιές και οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 1-0 στους τελικούς

olympiacos_polo

bet365

Σε ένα ματς για γερά νεύρα και πολλές ισοπαλίες, το οποίο κρίθηκε στα πέναλτι, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Βουλιαγμένης με 15-14 (κ.δ 11-11) και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος της Α1 στο πόλο ανδρών.

Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη, το απόγευμα της Πέμπτης, προσέφεραν ένα πολύ θεαματικό τελικό στο κολυμβητήριο Πειραιά με τον νικητή να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι. Οι «ερυθρόλευκοι» με πρωταγωνιστή των Ζερδεβά, ο οποίος πραγματοποίησε δύο αποκρούσεις στην ρωσική... ρουλέτα, πήραν τη νίκη με 15-14 (κ.δ 11-11) και πήραν το προβάδισμα στη σειρά των τελικών.

Δυνατό ξεκίνημα της Βουλιαγμένης, ανατροπή για τον Ολυμπιακό στο ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν βάση στην άμυνα και τις επιθέσεις να μην έχουν καλές επιλογές. Η Βουλιαγμένη ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα και με δύο γκολ του Γούντχεντ, σε παίκτη παραπάνω, έκανε το 0-2. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε κακό ποσοστό στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, μείωσε στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βάμος και πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ισοφάρισε με σουτ του Φουντούλη για το 2-2.

Στη δεύτερη περίοδο οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο λόγο, με τις αποβολές να είναι αρκετές. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι δύο ομάδες, οι οποίες πέτυχαν 7 γκολ στο σύνολο, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μπροστά στο σκορ και την Βουλιαγμένη να βρίσκει τις περισσότερες φορές απάντηση. Οι «ερυθρόλευκοι» με ένα πολύ ωραίο γκολ του Μπούσλιε έκαναν το 6-5, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Χάθηκε το μέτρημα στις... ισοπαλίες

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός βρήκε για πρώτη φορά δύο τέρματα διαφορά (7-5), ωστόσο η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετική καθώς έφεραν τις ισορροπίες στην αναμέτρηση (7-7).

Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στο τέταρτο οκτάλεπτο. Ο Ολυμπιακός έπαιρνε πρωτάθλημα, με την Βουλιαγμένη να βρίσκει πάντα απαντήσεις. Ένα λεπτό, πριν το τέλος της αναμέτρησης, ο Ολύμπιακός βρήκε προβάδισμα με γκολ του Παπαναστασίου (11-10), όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν άμεσα με τον Καπότση για το 11-11, το οποίο ήταν και το σκορ της κανονικής διάρκειας.

Εκεί, ο Ολυμπιακός είχε πρωταγωνιστή τον Μάνο Ζερδεβά, ο οποίος έπιασε δύο πέναλτι. Οι συμπαίκτες του ήταν εύστοχοι σε όλες τις εκτελέσεις που πραγματοποίησαν για να διαμορφωθεί το τελικό 15-14 στον πρώτο τελικό της σειράς. Επόμενη συνάντηση των δύο, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, την Κυριακή 26 Μαΐου.

Οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 1-2, 4-4, πέν. 4-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 2, Αλαφραγκής, Δήμου Τ., Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος, Γκίλλας 2.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Σπάχιτς 2, Καλογερόπουλος 1, Αλμύρας 1, Ούμποβιτς, Παπασηφάκης 2, Γούντεχντ 3, Κατσρινάκης, Καπότσης 4, Κουρούβανης Ν., Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής, Σαπουνάκης.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα