Ολυμπιακός: Πέρασε «αλώβητος» από τη Βουλιαγμένη

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Μάρτον Βάμος σκοράρει απέναντι στη Βουλιαγμένη

bet365

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βουλιαγμένη με 10-7 στον Λαιμό, συνεχίζοντας με το απόλυτο στο πρωτάθλημα πόλο της Α1 ανδρών.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μετά τον αγώνα με την Μπαρτσελονέτα για το Champions League, το έδειξε και στον Λαιμό, επικρατώντας επί της Βουλιαγμένης με 10-7, σε παιχνίδι για την 4η αγωνιστική του ομίλου G2 της β' φάσης στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» αποσπάστηκαν κατά έξι βαθμούς των «μπέμπηδων» στη βαθμολογία του ομίλου, όμως το σημαντικό αυτή την εποχή, που κυνηγούν την παρουσία τους στο Final 4 του Champions League, είναι η αγωνιστική εικόνα.

Με τον Γενηδουνιά σε παρατεταμένη φόρμα, τον Βάμος να εκτελεί, τον Λόντσαρ να συνεχίζει να κάνει σπουδαία δουλειά, ως ο μόνος κλασικός φουνταριστός, ο Ολυμπιακός νίκησε την αξιόμαχη Βουλιαγμένη, που είχε επτά διαφορετικούς σκόρερ.

Ο Παπαναστασίου με δύο γκολ στον παραπάνω αρχικά έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, 1-0 και έπειτα ισοφάρισε σε 2-2, με τους Γούντχεντ (παραπάνω) και Παπασηφάκη (πέναλτι) να έχουν σκοράρει ενδιάμεσα για τη Βουλιαγμένη.

Ίδιο το σενάριο, με αντίστροφη σειρά στο 2ο οκτάλεπτο. Ο Καλογερόπουλος έκανε το 3-2 για τους «μπέμπηδες», η κόντρα από τον Γενηδουνιά και το εξάμετρο από τον Βάμος έφεραν τον Ολυμπιακό στο 4-3, πριν ο Χαλυβόπουλος διαμορφώσει το 4-4 για το πρώτο ημίχρονο.

Ο Κουρούβανης με ωραία εκτέλεση στον παραπάνω, ισοφάρισε για τη Βουλιαγμένη σε 5-5, όμως οι Παπαναστασίου και Αλαφραγκής σκοράραντας στον παραπάνω, έφεραν τους «ερυθρόλευκους» για πρώτη φορά στο +2 (7-5) και με τον ίδιο τρόπο ο Φουντούλης να το συντηρεί για το 8-6 (2:25).

genidounias

Ο Βάμος, με την εκτελεστική ποιότητα που τον διακρίνει, «εκτέλεσε» τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο, γράφοντας το 9-6 για τους φιλοξενούμενους στις αρχές της 4ης περιόδου.

Η ασίστ από τον Χατζή έδωσε την ευκαιρία στον Ούμποβιτς να μειώσει σε 9-7 στα 4:55, με τους γηπεδούχους στην επόμενη φάση να ζητούν πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Σπάχιτς στα 2μ., και τους διαιτητές να δίνουν συνέχεια στον αγώνα.

Ακολούθησε η άμυνα από τον Γενηδουνιά για τον Ολυμπιακό στον παίκτη λιγότερο, στα 2:40 και ο ίδιος σκοράροντας από τα αριστερά στον παίκτη παραπάνω, έγραψε το 10-7, τελειώνοντας τον αγώνα στα 2:00, πριν από τέλος.


Τα οκτάλεπτα:
2-2, 2-2, 2-4, 1-2.

ΝΟΒ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Σπάχιτς, Καλογερόπουλος Στ. 1, Αλμύρας, Ούμποβιτς 1, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ 1, Καστρινάκης, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Κωνσταντόπουλος 1, Ανδρεάδης, Χατζής, Γιαννάτος

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Λόντσαρ, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Αλαφραγκής 1, Δήμου Δ., Παπαναστασίου Αλ. 3, Δαμίγος, Γκίλλας, Χαλυβόπουλος Ιπ.

H βαθμολογία
1.Ολυμπιακός 54
2.Βουλιαγμένη 48
3.Απόλλων Σμύρνης 43
4.Πανιώνιος 42
5.ΠΑΟΚ 33
6.Παναθηναϊκός 29
7.ΓΣ Περιστερίου 26
8.Υδραϊκός 22

@Photo credits: eurokinissi, Στέλιος Στεφάνου
 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα