Απόλλων Σμύρνης: Δεν άντεξε χωρίς τερματοφύλακα από το 2ο οκτάλεπτο κόντρα στη Βουλιαγμένη

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στέφανος Γαλανόπουλος

bet365

Ο Στέφανος Γαλανόπουλος αποβλήθηκε, ο Απόλλων Σμύρνης δεν είχε άλλον τερματοφύλακα και έτσι η ήττα από τη Βουλιαγμένη με 16-11 στο «Σεράφειο» ήρθε φυσιολογικά.

Το μεγάλο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής για τον όμιλο G1 στη β' φάση του πρωταθλήματος πόλο στην Α1 πόλο ανδρών, εξελίχθηκε σε παρωδία στο «Σεράφειο» κολυμβητήριο.

Η Βουλιαγμένη πήρε τη νίκη με 16-11 απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε και ουσιαστικά το αποτέλεσμα καθορίστηκε από την αποβολή χωρίς αντικατάσταση των γηπεδούχων Στέφανου Γαλανόπουλου, λίγο πριν από το τέλος της β' περιόδου.

Η φάση έγινε στο 1:52 πριν από τη λήξη του β' οκταλέπτου, με το σκορ να είναι στο 6-4 για τον Απόλλωνα.

Οι γηπεδούχοι παίζοντας σε άμυνα λιγότερο, είδαν τον Σπάχιτς να αστοχεί, με τον Γαλανόπουλο να πανηγυρίζει έντονα.

Ο διαιτητής Γιώργος Σταυρίδης απέβαλε τον Γαλανόπουλο «για έντονη διαμαρτυρία σε απόφαση των διαιτητών», όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα.

Η ατυχία για τους γηπεδούχους ήταν πως δεν είχαν άλλον τερματοφύλακα στη σύνθεσή τους, καθώς ο Καβουσανός είναι τραυματίας.

Ετσι ο Απόλλων έπαιξε σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι χωρίς τερματοφύλακα με τον 16χρονο περιφερεικό Δημήτρη Τσιαβαλιάρη, παίκτη από τις ακαδημίες, να κάθεται κάτω από την εστία, ενώ στην εκτέλεση πέναλτι από την αποβολή του Γαλανόπουλου, ο Τρούλος ήταν αυτός που στάθηκε απέναντι στον Στάθη Καλογερόπουλο.

Δείτε την επίμαχη φάση στο 1:52 πριν από το τέλος της β' περιόδου.

Ο Απόλλων Σμύρνης με γκολ των Σουσιασβίλι και Μπογκτνάνοβιτς κρατήθηκε στην πρωτοπορία με 8-5 στις αρχές της 3ης περιόδου, όμως οι «μπέμπηδες» προσπέρασαν με 11-9 στο τέλος της περιόδου.

Οι Τόττης και Μπογκντάνοβιτς έφεραν την ισοφάριση 11-11 για τον Απόλλωνα στα 5:58 πριν από το τέλος, όμως η Βουλιαγμένη με σερί 5-0, έφθασε στη νίκη με 16-11.

apollon smyrnis water polo
O Δημήτρης Τσιαβαλιάρης σε ρόλο τερματοφύλακα

Στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές αναφέρουν: «Στη δεύτερη περίοδο (1:52) αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Γαλανόπουλος του Απόλλωνα Σμύρνης για έντονη διαμαρτυρία σε απόφαση των διαιτητών και ο αγώνας διακόπηκε για τρία λεπτά διότι δεν αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο. Στο 1:23 της δεύτερης περιόδου διακόπηκε ο αγώνας για πέντε λεπτά διότι οι φίλαθλοι είχαν κατέβει στα κάγκελα μπροστά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 4:39 της τρίτης περιόδου, οι φίλαθλοι του Απόλλωνα έβριζαν εν χορώ τον διαιτητή Σταυρίδη. Μετά τις συστάσεις που έγιναν στον έφορο Γ. Αγγελάκη, ο αγώνας συνεχίστηκε μετά τις προσπάθειές του, ηρεμώντας τους φιλάθλους».

Οι δηλώσεις του προπονητή του Απόλλωνα, Νίκου Δεληγιάννη

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 6-3, 2-6, 2-5

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας 1, Τρούλος 1, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 4, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας, Τσαχειλίδης, Σολανάκης, Τσιαβαλιάρης, Τόττης 1.

ΝΟΒ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 5, Σπάχιτς, Καλογερόπουλος 5, Αλμύρας 2, Ούμποβιτς 2, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Καστρινάκης, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Σπηλιόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής, Μπελέσης 1.

Ένα οκτάλεπτο αρκούσε στον Παναθηναϊκό

Η τρίτη περίοδος ήταν αρκετή για τον Παναθηναϊκό να «χτίσει» διαφορά ασφαλείας και τελικά να νικήσει τον Υδραϊκό με 15-9 στο Γουδή για την 3η αγωνιστική στον Όμιλο G1 στο πρωτάθλημα πόλο της Α1 ανδρών.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 2-4, 6-1, 2-2

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Δευτεραίος, Κανδανολέων, Παπανικολάου 3, Νικολαΐδης Γ., Στίβενσον 1, Μπραΐμης 2, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 3, Δερμιτζάκης 1, Αγκόρτσας 3, Αλβέρτης 1, Κρατημένος, Χωματάς, Ζερβουδάκης.

Υδραϊκός (Νίκος Καραμάνης): Κατσινούλας, Κατσαγούνος 1, Τακάτα, Γκαράνης, Χατζηκυριακάκης 1, Σουζούκι, Μπλάνης, Ρομπόπουλος 2, Χατζηστεφάνου 1, Λιαπάκης 4, Χαραλαμπόπουλος, Ζώρζος, Μητράκης, Κανελλόπουλος Χ., Μουρατίδης.

Η βαθμολογία στον Όμιλο G1

(3η αγωνιστική)
1.Ολυμπιακός 51
2.Βουλιαγμένη 48
3.Πανιώνιος 39
4.Απόλλλων Σμύρνης 37
5.ΠΑΟΚ 30
6.Παναθηναϊκός 29
7.ΓΣ Περιστερίου 26
8.Υδραϊκός 22

@Photo credits: INTIME, Γιώργος Ζάχος
 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα