Α1 πόλο ανδρών: Ο Πανιώνιος πήρε το ντέρμπι με τον Απόλλωνα και πέρασε τρίτος

Ο Κοπελιάδης του Πανιωνίου στο πόλο επιχειρεί σουτ

bet365

Με σκορ 11-8 ο Πανιώνιος επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης και τον προσπέρασε στην βαθμολογία.

Η 2η αγωνιστική στην G1 της Α1 πόλο ανδρών, έκλεισε σήμερα με το ντέρμπι του Πανιωνίου με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που πήρε τη νίκη (11-8) με πρωταγωνιστή τον Μουρίκη ο οποίος σκόραρε τρεις φορές και κέρδισε αποβολές που βοήθησαν την ομάδα του να μείνει σταθερά μπροστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το ματς

Μετά την ισοφάριση με πέναλτι σε 1-1, ο Πανιώνιος κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο οκτάλεπτο, το οποίο έκλεισε με το υπέρ του 5-1. Ο Μπογκντάνοβιτς που έβαλε το πέναλτι για τον Απόλλωνα, έχασε δεύτερο πέναλτι και το σερί του Πανιωνίου συνεχίστηκε με τον Γκιουβέτση (6-1), με τον Χονδροκούκη στον παραπάνω, να σταματά το σερί των γηπεδούχων (6-2).

Με το σκορ στο 6-3, οι φιλοξενούμενοι ξόδεψαν ευκαιρίες να μειώσουν κι άλλο το σκορ (μία στον παραπάνω και μία σε κόντρα όπου ο φουνταριστός δεν είδε ότι ο συμπαίκτης του, του είχε δώσει τη μπάλα κι ενώ έπαιζαν ξανά με παραπάνω). Τελικά, πάλι με παραπάνω ο Γαρδίκας μείωσε σε 6-4, με τον Μουρίκη να κάνει το σκορ 7-4 στο τέλος του πρώτου μισού του αγώνα.

Στο 7-5 ο Απόλλωνας έχασε κι άλλο πέναλτι, αυτή τη φορά με τον Τρούλο, αφού απέκρουσε ο Γαλανίδης και αντί για το 7-6, έγινε στην επόμενη επίθεση το 8-5 με τον Κοπελιάδη.
Ο Μουρίκης, που έκανε σπουδαίο παιχνίδι, από την θέση του φουνταριστού έδωσε ξανά προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων στους «κυανέρυθρους» (9-5), που μπήκαν στο 4ο οκτάλεπτο με προβάδισμα 10-6, χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Γούνα.
Οι δύο ομάδες κόλλησαν επιθετικά στην τελευταία περίοδο, με την «Ελαφρά ταξιαρχία» να μειώνει σε 10-7, αλλά τους γηπεδούχους να επικρατούν τελικά με 11-8.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 11-8

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 2-3, 3-2, 1-2

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 2, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Παπάκος 1, Γραμματικός 1, Καλαϊτζής 1, Μοσκόφ, Μουρίκης 3, Γούνας 2, Σοφός, Καπετανάκης, Λιμαράκης, Παυλοστάθης, Κατραούρας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δημήτρης Μιτελούδης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος 1, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 1, Χονδροκούκης 2, Γωνιωτάκης 1 Γαρδίκας 1, Τσαχειλίδης, Σολανάκης, Τσιαβαλιάρης, Τόττης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ολυμπιακός 48
  2. Βουλιαγμένη 45
  3. Πανιώνιος 39
  4. Απόλλων Σμ. 37
  5. ΠΑΟΚ 27
  6. Περιστέρι 26
  7. Παναθηναϊκός 26
  8. Υδραϊκός 22
 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα