Απόλλων Σμύρνης: Με σφαλιάρα στην μπάλα το buzzer beater από τον Μπογκντάνοβιτς και η έξοδος στο Champions League

Ο Νίκολα Μπογκντάνοβιτς χάρισε την έξοδο στο Champions League στον Απόλλωνα Σμύρνης

bet365

Mε buzzer beater από τον Σέρβο, Νίκολα Μπογκντάνοβιτς ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε εκτός έδρας τον Πανώνιο με 11-10, εξασφαλίζοντας την 3η θέση στην Α1 πόλο ανδρών και την έξοδο στο Champions League.

Με απίθανο τρόπο έκλεισε μια ονειρεμένη σεζόν για τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Νίκολα Μπογκτάνοβιτς με σφαλιάρα στην μπάλα σημείωσε στο τελευταίο δευτερόλεπτο το γκολ νίκης για την "ελαφρά ταξαρχία" επί του Πανιώνιου με 11-10 στη Νέα Σμύρνη, που στέλνει την ομάδα του στα προκριματικά του Champions League.

O Απόλλων Σμύρνης μετά την κατάκτηση του Challenger Cup πέτυχε έναν ακόμα μεγάλο στόχο, καθάρισε με 2-0 τη σειρά των μικρών τελικών με τον Πανιώνιο, κατέκτησε την 3η θέση, υψηλότερη στη Α1 κατηγορία πόλο ανδρών και το φθινόπωρο θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο Champions League. Ο Πανιώνιος, νικητής πέρυσι των αντίστοιχων μικρών τελικών με τον Απόλλωνα, κατέλαβε την 4η θέση και θα αγωνιστεί στο Euro Cup.

O Απόλλων Σμύρνης με τα γκολ των Χονδροκούκη και Μπογκτάνοβιτς προηγήθηκε 2-0, όμως ο Πανιώνιος ισοφάρισε με τους Μπουζαλά και Γούνα σε 2-2 πριν από την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν νέο προβάδισμα δύο γκολ (4-2) με τους Σολανάκη και Γαρδίκα και τον Μουαρτίδη να διαμορφώνει το σκορ (4-3) του πρώτου ημιχρόνου. Ο Απόλλων διατήρησε το προβάδισμα με 5-4 και 6-5 στις αρχές της 3ης περιόδου, όμως οι γηπεδούχοι προσπέρασαν για πρώτη φορά με τους Γούνα και Γκιουβέτση (7-6), όμως οι φιλοξενούμενοι ανταπέδωσαν με το δικό τους σερί (Χονδροκούκης, Μπογκτάνοβιτς) για 8-7.

Στο 4ο οκτάλεπτο ο Μπιτάτζε ισοφάρισε για τον Πανιώνιο σε 8-8, ο Σολανάκης έκανε το 8-9 (6:47) και ο διεθνής φουνταριστός έδωσε πλεονέκτημα δύο γκολ στην ομάδα του, για 8-10 (5:19).

Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Καπετανάκη σε 10-9 (2:19) και έφθασαν στον 10-10 με τον Παπάκο (00:50), για να ακολουθήσει το νικητήριο γκολ από τον Μπογκντάνοβιτς στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 4-4, 3-3.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 2, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Μπιτάντζε 1, Γεωργακόπουλος, Καλαϊτζής, Μουρατίδης 1, Παπάκος 2, Γούνας 2, Σπούνερ, Καπετανάκης 1, Αναγνώστου, Λοράντος, Κανελλόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δημήτρης Μιτελούδης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 2, Βίσκοβιτς, Γαρδίκας 2, Τουρκομένης, Σολανάκης 4, Καβουσανός, Μυρίλος, Τσιαβαλιάρης.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα