Απόλλων Σμύρνης - Βουλιαγμένη 13-16: Σε 3ο αγώνα η πρόκριση στον τελικό της Α1 πόλο ανδρών

Η Βουλιαγμένη νίκησε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης για τα ημιτελικά της Α1 πόλο ανδρών

bet365

Η Βουλιαγμένη νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 16-13 στο «Σεράφειο» και η πρόκριση στους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών θα κριθεί σε 3ο αγώνα στον Λαιμό.

Ο Απόλλων Σμύρνης ερχόταν από τον 2ο τελικό και την κατάκτηση του Challenger Cup, η Βουλιαγμένη έπαιζε το δικό της... τελικό στο κατάμεστο «Σεράφειο». Τελικά η Βουλιαγμένη πιο διαβασμένη και με μεγαλύτερη φρεσκάδα στο παιχνίδι της, πήρε τη νίκη με 16-13, ισοφαρίζοντας την ημιτελική σειρά των πλέι οφ σε 1-1.

Οι «μπέμπηδες» ανέκτησαν το πλεονέκτημα της έδρας και η ομάδα που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών θα βγει στον Λαιμό την Πέμπτη (4/5, 18:00).

Οι ομάδες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις μάς έχουν συνηθίσει σε πολλά γκολ και έτσι άρχισε ο αγώνας στο «Σεράφειο».

Ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε με ορμή, ο Σολανάκης με γκολ από τον φουνταριστό και με δύο γκολ σε ισάριθμες επιθέσεις στον παραπάνω (Μπογκντάνοβιτς, Σολανάλης) προηγήθηκε 3-1 στα 4:43. Η Βουλιαγμένη απάντησε άμεσα, χωρίς να παίξει παίκτη παραπάνω, έτρεξε σερί 5-0 και προσπέρασε με 6-3 (1:10), πριν ο Σολανάκης το σταματήσει, μειώνοντας σε 6-4.

Με τον Άρη Χαλυβόπουλο να σκοράρει για 3η φορά, η Βουλιαγμένη προηγήθηκε 7-4 και διατήρησε το +3 με τον Παπασηφάκη (8-5), με τους «μπέμπηδες» να έχουν δύο στα δύο σε επιθέσεις στον παραπάνω.

Ο Απόλλων απάντησε με το ίδιο νόμισμα, δύο στα δύο στον παραπάνω με εκφραστή τον Δίπλαρο, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να μειώνει σε 8-7. Όμως από λάθος των γηπεδούχων ο Κουρούβανης, κολυμπώντας στην κόντρα, διαμόρφωσε το 9-7 για το πρώτο ημίχρονο.

Με τους γηπεδούχους να βρίσκουν λύσεις στον παραπάνω, μείωσαν ξανά στο γκολ (9-8), με τον Μόκκα και με τον ίδιο να σκοράρει στα ίσα ο Απόλλων Σμύρνης ισοφάρισε 9-9 (6:00).

Όμως οι Καπότσης και Παπασηφάκης έφεραν τη Βουλιαγμένη στο +2 (11-9), με τον Χαλυβόπουλο να σκοράρει για 4η φορά και τους φιλοξενούμενους να ξεφεύγουν και πάλι (12-9). Στο 4ο οκτάλεπτο τα δύο γκολ από τον Αλαφραγκή άνοιξαν την ψαλίδα της δαιφοράς για τη Βουλιαγμένη στα πέντε γκολ (15-10), τελειώνοντας και τον αγώνα.

apollon smyrnis water polo


Τα οκτάλεπτα: 4-6, 3-3, 3-4, 3-3.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 2, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος 2, Μπραϊμης, Χονδροκούκης, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 1, Τουρλκένης, Μυρίλος, Σολανάκης 5, Καβουσανός.

Βουλιαγμένη (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 4, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος 1, Νικολαϊδης 1, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ, Αλαφραγκής 3, Καπότσης 1, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας 1, Κωνσταντόπουλος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα