Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 10-10: O Γενηδουνιάς διατήρησε το «ερυθρόλευκο» αήττητο στον Λαιμό

Δημήτρης Ντζάνης
Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 10-10: O Γενηδουνιάς διατήρησε το «ερυθρόλευκο» αήττητο στον Λαιμό

bet365

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ντίνος Γενηδουνιάς ήταν αυτός που έσωσε το αήττητο των «ερυθρόλευκων» διαμορφώνοντας το τελικό 10-10 κόντρα στη Βουλιαγμένη στον Λαιμό.

Η Βουλιαγμένη απείλησε τον Ολυμπιακό με την πρώτη φετινή του ήττα στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ανδρών, όμως ο Ντίνος Γενηδουνιάς ήταν αυτός που διατήρησε το αήττητο των πρωταθλητών, με το ντέρμπι να ολοκληρώνεται με το τελικό 10-10.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με δύο γκολ ήταν αυτός που τον κράτησε όρθιο στον Λαιμό, αρχικά με γκολ στην κόντρα ισοφάρισε σε 9-9, 6:05 πριν από το τέλος και σκοράροντας στον παίκτη παραπάνω στα 2:05, διαμoρφώντας το 10-10.

Ετσι ο Ολυμπιακός μετά την 4η αγωνιστική της β' φάσης του πρωταθλήματος, παρέμεινε μόνος στην κορυφή τού G1 ομίλου (θέσεις 1-8) σε απόσταση δύο βαθμών από τη Βουλιαγμένη.

Να σημειώσουμε πως η τελευταία ήττα για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα ήταν από τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Σεράφειο κολυμβητήριο, με 10-9 στις 16 Μαϊου 2022, στο δεύτερο αγώνα της ημιτελικής φάσης.

Η Βουλιαγμένη στην 3η συνάντησή της με τον Ολυμπιακό σε διάστημα 22 ημερών ήταν καλύτερη. Το παραδέχθηκε ιπποτικά ο Γενηδουνιάς αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, μιλώντας στην ΕΡΤ: «Δεν αξίζαμε τη νίκη, στο τέλος της ημέρας η ισοπαλία είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα».

Οι «μπέμπηδες» μετά τις ήττες με 14-6 στις 24 Ιανουαρίου στον Πειραιά για το Champions League και με 12-7 στις 3 Φεβρουαρίου στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στην Πάτρα, αυτή τη φορά παρουσίασαν διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο.

Η Βουλιαγμένη με γκολ από τον αρχηγό της Μάριο Καπότση προηγήθηκε 7-6 στο τέλος της β' περιόδου. Ο Μπάμπης Τρούλος με γκολ από την περιφέρεια βρέθηκε στο 8-6, όμως ο Γιώργος Δερβίσης πέτυχε γκολ - ανάσα για τον Ολυμπιακό για το 8-7, πριν οι ομάδες μπουν στην τελευταία περίοδο.

Η γρήγορη ισοφάριση από τον Γιάννη Φουντούλη στην κόντρα (8-8) δεν πτόησε τους γηπεδούχους, οι Τρούλος έκανε το 9-8 (7:21), ο Καπότσης με λόμπα το 10-9 (5:38), όμως σε αυτά τα γκολ ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Γενηδουνιά.

Αμέσως μετά οι ομάδες έχασαν επίθεση σε παίκτη παραπάνω, ενώ ο Μάνος Ζερδεβάς απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα στο σουτ από τον Καπότση (1:34) στην τελευταία αξιόλογη φάση του ντέρμπι.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 4-3, 1-1, 2-3.

ΝΟΒ (Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος 2, Νικολαΐδης, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ, Αλαφραγκής 2, Καπότσης 2, Κουρούβανης Ν., Φάρμερ 1, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Σπηλιόπουλος.

Ολυμπιακός (Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου, Γραμματικός 1, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Δερβίσης 2, Μπούσλιε, Μουρίκης, Κολόμβος, Φιλίποβιτς 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα