Πανιώνιος - Απόλλων Σμύρνης 20-19 (πέν.): Στο φινάλε το ματς της σεζόν

Πανιώνιος - Απόλλων Σμύρνης 20-19 (πέν.): Στο φινάλε το ματς της σεζόν

bet365

Ο Πανιώνιος και ο Απόλλων Σμύρνης μάς χάρισαν το κορυφαίο παιχνίδι της σεζόν στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1, στο τέλος ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη στα πέναλτι και μαζί την 3η θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

Το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών ολοκληρώθηκε με το κορυφαίο παιχνίδι σε αυτή τη σεζόν.
Στο κατάμεστο κολυμβητήριο της Αρτάκης ο Πανιώνιος νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 6-5 στη διαδικασία των πέναλτι και με συνολικό σκορ 21-20 πήραν την 3η θέση και εξασφάλισαν το τρίτο ελληνικό εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου.

Με φίλους και των δύο ομάδων στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης οι δύο σύλλογοι της προσφυγιάς προσέφερσν ένα μοναδικής ομορφιάς ντέρμπι, με πολλά γκολ, συγκινήσεις. Με τη λήξη και με την αδρεναλίνη στο «κόκκινο» υπήρξε ένταση ανάμεσα στους παίκτες στο νερό, όμως πολύ γρήγορα «έσβησε».
Λίγα λεπτά στη μια πλευρά της πισίνας οι «Πάνθηρες» αποθέωναν τους παίκτες της ομάδας τους και στην άλλη πλευρά οι φίλοι του Απόλλωνα Σμύρνης τους δικούς τους.

Στο 3ο παιχνίδι των μικρών τελικών του πρωταθλήματος της Α1, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που στο νήμα πήρε την 3η θέση από τον Απόλλωνα. Το υπέροχο νεανικό συγκρότημα που δημιούργησε ο Κώστας Δήμου, στη διαδικασία των πέναλτι έχασε στον 3ο ημιτελικό των πλέι οφ από τη Βουλιαγμένη την είσοδό του στον μεγάλο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Απόψε με τον ίδιο τρόπο «πλήγωσε» τον Απόλλωνα και από την 7η θέση της περσινής σεζόν εκτοξεύτηκε στην 3η θέση στο χάλκινο μετάλλιο και στην έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ


Ο Απόλλων Σμύρνης δεν τα κατάφερε στα πέναλτι, από την 3η θέση πέρυσι κατέβηκε στην 4η και στο Europa Cup, όμως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην προσπάθεια που κάνει η διοίκηση και ο τεχνικός Νίκος Δεληγιάννης.

Στα πέναλτι ο Ρώσος, Γκουσάροφ δεν τα κατάφερε δύο φορές για τον Απόλλωνα, όμως ο Καβουσανός αποκρούοντας την εκτέλεση του Μπραϊμη στο 8ο συνολικά πέναλτι, τον κράτησε στο παιχνίδι, αλλά ο Τάκης Δήμου, στο 14ο συνολικά πέναλτι, ήταν αυτός που χάρισε τη μεγάλη νίκη στον Πανιώνιο.

Πανιωνιος

Ένα τρελό παιχνίδι

Στη διάρκεια του αγώνα υπήρξαν ένα σωρό ανατροπές και συγκινήσεις. Ο Απόλλων είχε έναν φανταστικό Μανώλη Σολανάκη, ο Κρητικός φουνταριστός σου έδινε την εντύπωση πως έπαιζε μόνος του τον Πανιώνιο και με δικό του γκολ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 4-1 στο 1ο οκτάλεπτο.

Ο τέως Απολλωνιστής Νίκολα Μοσκόφ με δύο σερί γκολ έφερε τον Πανιώνιο σε απόσταση ενός γκολ (4-3), αλλά και πάλι ο Σολανάκης έκανε το 6-4 για τον Απόλλωνα


Στο 3ο οκτάλεπτο, με 10 συνολικά γκολ, έγινε η ανατροπή. Ο Πανιώνιος με σερί 3-0 προηγήθηκε 7-6, πήγε στο 10-8 (00:38) με τον Κοπελιάδη, ο Σολανάκης έδρασε ξανά (10-9), αλλά και πάλι ο Κοπελιάδης έκανε στον παραπάνω το 11-9 (00:09), με τον Αλαμάνο να αποβάλλεται με αντικατάσταση για τον Απόλλωνα.

Στο 4ο οκτάλεπτο ο Τάκης Δήμου έκανε το 13-11 για τους γηπεδούχους (5:04), όμως οι φιλοξενούμενοι με δύο γκολ του Χονδροκούκη στον παραπάνω ισοφάρισε 13-13 (1:36). Ενδιάμεσα σε αυτά ο Απόλλων έχασε με αντικατάσταση και τον Βλίσκοβιτς για φάουλ στον τερματοφύλακα Λιμαράκη.
Ο Μοσκόφ σκοράροντας στα 44 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, έφερε τον Πανιώνιο στο 14=13, αλλά ο Γκουσάροφ ισοφάρισε 14-14 (00:15), στέλνοντας τον αγώνα στα πέναλτι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ο κανονικός αγώνας 14-14
Τα πέναλτι: 6-5
Τα οκτάλεπτα: 1-4, 3-2, 7-3, 3-5.


Η διαδικασία των πέναλτι
Γούνας 0-1
Μοσκόφ 1-1
Γκουσάροφ Δοκάρι
Τάκης Δήμου 2-1
Γαρδίκας 2-2
Καλαϊτζής 3-2
Σολανάκης 3-3
Μπραϊμης Απόκρουση Καβουσανός
Χονδροκούκης 3-4
Παπάκος 4-4
Γούνας 4-5
Μοσκόφ 5-5
Γκουσάροφ Απόκρουση Λιμαράκης
Τάκης Δήμου 6-5

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 3, Μπουζαλάς, Σπούνερ 1, Μπραίμης, Νταλάπας, Καλαϊτζής 2, Μουρατίδης 1, Παπάκος Ι. 2, Μοσκόφ 6, Δήμου Τ. 5, Καζάκος, Καπετανάκης, Ζουρίδης, Κουκούνης

ΑΠΟΛΛΩΝ (Νίκος Δεληγιάννης): Καβουσανός, Αλαμάνος 2, Γαρδίκας 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροβ 1, Χονδροκούκης 5, Βίσκοβιτς 1, Γούνας 4, Τσολακούδης, Σολανάκης 5, Δραγώνας, Τουρκομενής, Κότσκαρ

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα