Μιχάλης Λαζαρίδης στο Gazzetta: «Ο κόσμος ήταν δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς»

Μιχάλης Λαζαρίδης στο Gazzetta: «Ο κόσμος ήταν δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς»

bet365

Ο τεχνικός της ομάδας γουότερ πόλο του Παναθηναϊκού, Μιχάλης Λαζαρίδης μιλά στο Gazzetta για τη σωτηρία της ομάδας στην Α1, τον τερματοφύλακα Θωμά Γαβαλά, την υποστήριξη από τον κόσμο, καθώς και για την επόμενη ημέρα του τμήματος

Ο Παναθηναϊκός στο δραματικό αγώνα με τη Χίο το βράδυ της Δευτέρας (9/5) στο Γουδή έφθασε στο στόχο του, την παραμονή στην Α1 κατηγορία του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών.

Το «τριφύλλι» στο δραματικό 3ο αγώνα με το ΝΟ Χίου επικράτησε με συνολικό σκορ 12-11 στα πέναλτι (8-8 ο αγώνας) και πετυχαίνοντας το 2-1 στις νίκες εξασφαλίζοντας τη σωτηρία στη μεγάλη κατηγορία. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Θωμά Γαβαλά, που στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του είχε συνολικά τέσσερις αποκρούσεις πέναλτι.

Γαβαλάς


Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου θα έχει μια νέα ευκαιρία με τον ΟΥΚ Βόλου να αποφύγει τον υποβιβασμό, σημειωτέων πως ο ιστορικός όμιλος μαζί με τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη είναι οι μόνες ομάδες που δεν έχουν λείψει από την κορυφαία εθνική κατηγορία στα 36 χρόνια ζωής της.

Πίσω στον Παναθηναϊκό που μέσα από… φουρτούνες μπόρεσε να εξασφαλίσει την παρουσία του στην Α1 και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.


Το Gazzetta με αφορμή τη χθεσινή νίκη ζήτησε τη γνώμη του τεχνικού, Μιχάλη Λαζαρίδη, που συμπλήρωσε 20 χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό, 10 ως παίκτης (1983-1999) και άλλα τόσα ως προπονητής σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

«Ανέλαβα την ομάδα πέρυσι στις 20 Μαΐου, όταν επέστρεψα από το Ισραήλ και με το ρόστερ που βρήκα συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα της Α2, η ομάδα έκανε 12 στα 12 και εξασφάλισε την άνοδο στην Α1 κατηγορία.

Τον Ιούλιο και με τις συνθήκες που είχε δημιουργήσει η πανδημία ήταν δύσκολο να βρούμε παίκτες. Με την προσπάθεια της διοίκησης δημιουργήσαμε μια αμιγώς ελληνική ομάδα και ανεβάζοντας παιδιά από τις ακαδημίες μπήκαμε στο πρωτάθλημα της Α1, όπου οι απαιτήσεις είναι τελείως διαφορετικές.

Για παράδειγμα στο χθεσινό αγώνα με τη Χίο είχαμε έξι, επτά παίκτες από τις ομάδες U19 και U17. Στόχος μας ήταν η παραμονή, θέλαμε να αποφύγουμε τον τελικό των πλέι άουτ, που είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρα διαδικασία και θα αγωνιζόμασταν με την ομάδα του ΟΥΚ Βόλου αν δεν ξεπερνούσαμε τη Χίο. Μέσα από δύσκολες στιγμές και σκαμπανεβάσματα πετύχαμε το στόχο και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά» δηλώνει ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

ΠΑΟ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΟ


«Ο κόσμος βλέπει την προσπάθειά μας και στηρίζει το τμήμα»

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έδωσαν βροντερό «παρών» στον κρίσιμο αγώνα με τη Χίο και στο τέλος αποθέωσαν παίκτες και τεχνικό επιτελείο.

«Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Βλέπουν ότι οι παίκτες προσπαθούν, γνωρίζουν ότι το τμήμα δεν πρωταγωνιστεί, παρόλα αυτά δεν σταμάτησε να μας στηρίζει και εκ μέρους της ομάδας θα ήθελα να τους ευχαριστήσω, ήταν σημαντική η βοήθειά τους για εμάς».

«Ο Γαβαλάς ήταν παίκτης και δάσκαλος μαζί»

Κεντρικό πρόσωπο στη χθεσινή νίκη-παραμονή επί του ΝΟ Χίου ήταν ο Θωμάς Γαβαλάς, ο 37χρονος τερματοφύλακας πήγε το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό και στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του που άρχισε από τον Εθνικό το 1998, απέκρουσε τέσσερα πέναλτι, ένα στη διάρκεια του αγώνα και τρία στη διαδικασία της «ρωσικής» ρουλέτας. Εξελίχθηκε στο κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς, αλλά και της σεζόν για το «τριφύλλι».

«Ο τρόπος που έκλεισε ο Θωμάς τη σπουδαία καριέρα του ήταν κάτι το φανταστικό» σημειώνει ο Μιχάλης Λαζαρίδης. Και συνεχίζει: «Αποτέλεσε παίκτη πρότυπο για τα νέα παιδιά, δεν έχασε ούτε μια προπόνηση στη διάρκεια της σεζον, βοηθούσε καθημερινά τους νεαρούς τερματοφύλακες της ομάδας, για εμένα πέρα από αθλητής ήταν και δάσκαλος. Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή αν θα είναι μαζί μας από άλλο πόστο την επόμενη χρονιά, να σας πω την αλήθεια χθες μετά το τέλος του αγώνα και τους πανηγυρισμούς, όλοι εξαφανίστηκαν».

ΠΑΟ ΠΟΛΟ

Η παρτίδα για τον Παναθηναϊκό σώθηκε, η ομάδα παρέμεινε στην Α1, το ζητούμενο είναι πλέον η επόμενη ημέρα για την ομάδα.
Ο τεχνικός των «πρασίνων», δηλώνει: «Θα σας πω την άποψή μου και ως επαγγελματίας τεχνικός και ως προπονητής. Συμφωνώ πως για το μέγεθος του συλλόγου δεν αρμόζει στην ομάδα να παίζει για την παραμονή της. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πρωταγωνιστεί και στο πόλο. Μακάρι να βρισκόταν ένας επενδυτής για το τμήμα, όχι, όμως σαν πυροτέχνημα, που μετά θα χαθεί και αυτό θα είναι χειρότερο.

Σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη θα πρέπει να χτίσουμε μια ομάδα που θα προοδεύσει βήμα-βήμα. Ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει δυνατά τμήματα υποδομών, που πρωταγωνιστούν στα ηλικιακά πρωταθλήματα, όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί, χρειάζονται και οι πιο έμπειροι παίκτες, ένα μίγμα νέων ικανών παιδιών, με κάποιους πιο έμπειρους. Η κατηγορία είναι δύσκολη, υπάρχουν δυνατές ομάδες με παράδοση. Για εμένα ο στόχος είναι ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται στα πλέι οφ και εκεί να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό».

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα