Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 9-12: Βρήκε τις λύσεις, βγήκε από τη δύσκολη θέση

Δημήτρης Ντζάνης
Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 9-12: Βρήκε τις λύσεις, βγήκε από τη δύσκολη θέση

bet365

Ο Ολυμπιακός έχοντας περισσότερες λύσεις υπέταξε τη Βουλιαγμένη στον Λαιμό.

Το πρωτάθλημα πόλο της Α1 ανδρών πάντα έχει το ντέρμπι του και η επίσκεψη του Ολυμπιακού στο κολυμβητήριο του Λαιμού, σχεδόν πάντα είναι ζόρικη. Όπως και τώρα, με την πειραϊκή ομάδα τελικά να καταβάλει την αντίσταση της Βουλιαγμένης με 12-9 για την 1η αγωνιστική της β' φάσης του πρωταθλήματος.

Με το πάθος να ξεχειλίζει και τους διαιτητές να σφυρίζουν τη μία αποβολή πίσω από την άλλη, 26 συνολικά (15-11), οι «μπέμπηδες» έδειξαν πως τουλάχιστον στην έδρα τους θα φθάνουν τους πανίσχυρους πρωταθλητές στα όριά τους.

Η εκτελεστική ικανότητα του Ντίνου Γενηδουνιά ήταν αυτή που έγειρε την πλάστιγγα της νίκης στην πλευρά των φιλοξενούμενων. Τη στιγμή που η Βουλιαγμένη επέμενε και ο αγώνας είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά, ο διεθνής περιφερειακός είχε την ψυχραιμία να σημειώσει τρία διαδοχικά γκολ και να φέρει τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος, 10-7, έξι λεπτά πριν από το τέλος.

Βουλιαγμένη

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε γρήγορα με 2-0, αλλά οι «μπέμπηδες» απάντησαν σε 2-2, με τον Δερβίση να δίνει νέο προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με 3-2.

Η Βουλιαγμένη μπήκε εντυπωσιακά στο 2ο οκτάλεπτο, με γκολ από τους Τρούλο (πέναλτι), Κουρουβάνη και Πάπαριτς προηγήθηκε 5-3 (5:08). Ο Ολυμπιακός είχε τη δική του απάντηση και με γκολ των Γενηδουνιά και Φιλίποβιτς στον παίκτη παραπάνω, ισοφάρισε σε 5-5, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Η μαγική λόμπα από τον Φίλιπ Φιλίποβιτς, στον παίκτη παραπάνω, έκανε το 6-5 για τον Ολυμπιακό (5:20), με τον Καλογερόπουλο να νικά τον Ζερδεβά για το 6-6 (4:55), επίσης στον παίκτη παραπάνω.

Το ξέσπασμα Γενηδουνιά

Ο Φιλίποβιτς με εκτέλεση πέναλτι έβαλε ξανά μπροστά τον Ολυμπιακό (7-6), αλλά το κόντρα φάουλ έδωσε κόντρα στη Βουλιαγμένη και τον Σκουμπάκη για το 7-7 (4:05)

Τα δύο κολλητά γκολ από τον Ντίνο Γενηδουνιά έδωσαν αέρα δύο γκολ στον Ολυμπιακό με 9-7 (1:40), με τις αποβολές με τη λήξη του οκτάλεπτου να είναι 12-10. To περιφερειακό γκολ από τον Γεννηδουνιά έφερε τον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο υπέρ του προβάδισμα 10-7 (6:05), με τον Καπότση να απαντά άμεσα στον παίκτη παραπάνω (8-10). Το κερδισμένο πέναλτι από τον Μουρίκη, έδωσε την ευκαιρία στον Γενηδουνιά να φθάσει στα 5 γκολ, για το 11-8, με τον Γιάννη Φουντούλη να τελειώνει το παιχνίδι στην κόντρα, 12-8, δύο λεπτά πριν από το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-2, 2-4, 2-3


Βουλιαγμένη (Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Τρούλος 1, Πάπαριτς, Λόζινα, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Καπότσης 1, Κουρούβανης Ν. 1, Σκουμπάκης 2, Ανδρεάδης, Καστρινάκης.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης, Κολόμβος, Φιλίποβιτς 4, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

@Photo credits: INTIME
 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα