Ο ΓΣ Περιστερίου άντεξε και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Ο Γιάννης Μπεριστιάνος

bet365

Ο ΓΣ Περιστερίου νίκησε τον Υδραϊκό με 14-13 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στον Λαιμό και περιμένει Βουλιαγμένη ή Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο ΓΣ Περιστερίου άντεξε στην τελική αντεπίθεση του Υδραϊκού, επικράτησε με 14-13 και εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, που φιλοξενείται στο κολυμβητήριο του Λαιμού στη Βουλιαγμένη.

Με ηγέτη τον Άγγελο Φώσκολο (πέντε γκολ) και με τον Αμερικανό τερματοφύλακά του, Ντριού Χόλαντ να κάνει διπλή επέμβαση σε ισάριθμες προσπάθειες του Φώτη Μπλάνη στην τελευταία επίθεση, περνά για 4η φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Εκεί το Σάββατο (10/5, 18:00, ΕΡΤ Sports) θα αντιμετωπίσει τον νικητή στον προημιτελικό ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και τον Απόλλωνα Σμύρνης (9/5, 18:00).

Ο προημιτελικός ήταν συναρπαστικός στην εξέλιξή του. Ο ΓΣ Περιστερίου με γκολ από τους Άντζιτς, Χρυσοσπάθη και άλλα δύο από τον Φώσκολο προηγήθηκε 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο.

Με γκολ από τον Μπεριστιάνο διατήρησε το +3 (5-2), όμως ακολούθησε η αντεπίθεση του Υδραϊκού, που με τους Μπλάνη και Σουζούκι μείωσε σε 5-4, ενώ με τους Λιαπάκη και Σουζούκι και Γκαράνη ισοφάρισε σε 7-7, πριν ο Πρέκας κάνει το 8-7 για τον ΓΣ Περιστερίου.

Στο 3ο οκτάλεπτο ο Υδραϊκός ισοφάρισε εκ νέου με τους Σουζούκι (8-8) και Λιαπάκη (9-9), όμως οι Χρήστος Μπιτσάκος και Τοράκης έδωσαν νέο προβάδισμα (11-9) στον ΓΣ Περιστερίου.

Μάλιστα, ο Μπεριστιάνος (12-9) και ο Πρέκας (13-10) έφεραν την ομάδα του Περιστερίου πιο κοντά στην πρόκριση, όμως οι Λιαπάκης και Σουζούκι έδωσαν νέο ενδιαφέρον στον προημιτελικό, μειώνοντας σε 13-12 (2:23).

Ο Άγγελος Φώσκολος με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 14-12 (1:56), ο Κατσαγούνος μείωσε σε 14-13 (1:19), με τον Υδραϊκό να έχει την τελευταία επίθεση για την ισοφάριση, με τον Φώτη Μπλάνη να κάνει το σουτ στον παίκτη παραπάνω από τα δεξιά, αλλά να μη νικά τον Ντριού Χόλαντ.

foskolos
Ο Άγγελος Φώσκολος


Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-6, 3-2, 3-4.


ΓΣ Περιστερίου (Κώστας Λούδης): Αναγνώστου, Χρ. Μπιτσάκος 1, Παπαδημητρίου, Πρέκας 2, Χρυσοσπάθης 1, Κουκουμάκης, Άντζιτς 1, Καρούντζος 1, Φώσκολος 5, Μπεριστιάνος 2, Τοράκης 1, Α. Μπιτσάκος, Χόλαντ, Κ. Μπιτσάκος, Αλευρίδης.

Υδραϊκός (Νίκος Καραμάνης): Κατσινούλας, Κατσαγούνος 1, Τακάτα, Γκαράνης 1, Χατζηκυριακάκης, Σουζούκι 5, Μπλάνης 2, Ρομπόπουλος, Χατζηστεφάνου, Λιαπάκης 4, Χαραλαμπόπουλος, Ζώρζος, Μητράκης, Κανελλόπουλος, Μουρατίδης.

@Photo credits: INTIME, Ισμήνη Βλασσοπούλου
 

Τελευταία Νέα