Γιουγκ - Ολυμπιακός 5-15: Έστησε πάρτι στο Ντουμπρόβνικ και έφυγε για την οκτάδα του Champions League

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Μάρκο Μπίγιατς

bet365

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απέναντι στη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και με το επιβλητικό 15-5 θα επιστρέψει από την Κροατία έχοντας ουσιαστικά πάρει την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League.

Στο κρίσιμο σημείο ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός, με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Μάρκο Μπίγιατς οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν εκτός έδρας τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ με 15-5 και ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League.

Μια πρόκριση που θα σφραγιστεί και μαθηματικά στον αγώνα με την ουραγό στον Β' Όμιλο, Ντιναμό Τιφλίδας στον Πειραιά, στις 22 Νοεμβρίου.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο και ο Ολυμπιακός, όπως αναμενόταν, εξασφάλισαν την παρουσία τους στην προημιτελική φάση από τον Β΄ Όμιλο, εκεί όπου θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, για να αναδειχθούν οι ομάδες που θα πάνε στο Final 4.

O Mάρκο Μπίγιατς ήταν αυτός που με τις αποκρούσεις του έδωσε ώθηση στους συμπαίκτες του. Ο Κροάτης μπορεί να είδε την μπάλα να περνά κάτω από τα χέρια του στο σουτ από τον Μπούριτς, στην πρώτη επίθεση του αγώνα, αλλά στη συνέχεια ήταν φανταστικός κάτω από την «ερυθόλευκη» εστία.

Ο Μπίγιατς είχε ποσοστό 80% στις επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο (8/10 σουτ εντός εστίας) και τελείεωσε τον αγώνα με 11/16 (68,8%). Σε συνδυασμό με το εξαιρετικό 4/5 στον παίκτη παραπάνω ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 5-2 μετά τα πρώτα δύο οκτάλεπτα.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να μη βρίσκουν λύσεις επιθετικά και ο Ολυμπιακός με γκολ από τον Γιάννη Φουντούλη ξέφυγε με 7-2 στα μέσα της 3ης περιόδου, ενώ δύο απανωτά γκολ από τους Γενηδουνιά και Φουντούλη επανέφεραν τη διαφορά στα πέντε γκολ (9-4).

Στο γκολ από τον Κρίζιτς στην πρώτη επίθεση της 4ης περιόδου, ο Ολυμπιακός απάντησε με τα γκολ των Νικολαΐδη και Βάμος για το 11-5 στα 6:29 πριν από το τέλος. Σε εκείνο το σημείο και οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν αγωνιστικά με τον Ολυμπιακό να φθάνει στο εντυπωσιακό 15-5.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-5, 2-4, 1-6.

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Βιέκοσλαβ Κόμπετσακ): Πόπαντιτς, Πρκότσα, Πάβλιτς, Λάζιτς 1, Γιόκοβιτς 1, Βουκόγιεβιτς 1, Μοτσάρα, Καμπάνας Πεγκάδο, Κρίζιτς 1, Μπούριτς 1, Γκργκούγεβιτς, Ζούβελα, Γιούρισιτς.

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ 1, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής 1, Γκίλλας, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την 4η αγωνιστική στον Β' Όμιλο, Ντιναμό Τιφλίδας-Προ Ρέκο 9-16

Η βαθμολογία
(4η αγωνιστική)

1.Προ Ρέκο 12
2.Ολυμπιακός 8
----------------------
3.Γιουγκ 4
4.Ντιναμό Τ. 0

Photo Credit: Argiris Makris

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα