Πρεμιέρα στη σεζόν με άρωμα Champions League για τον Ολυμπιακό

Δημήτρης Ντζάνης
O νέος τεχνικός τού Ολυμπιακού, Χρβόγιε Κόλιανιν

bet365

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στον Πειραιά και κάνει πρεμιέρα στη σεζόν με ένα καθοριστικό παιχνίδι στο Champions League.

Η πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό στη φετινή σεζόν έχει χρώμα Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους στην Α1 κατηγορία φιλοξενώντας τον Παναθηναϊκό στο «Παπαστράτειο» το Σάββατο (30/9, 17:30), όμως προηγείται ένα μεγάλο ραντεβού στο Champions League.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας αντιμετωπίζουν την κροατική Γιουγκ Ντουμπρόβνικ την Τρίτη (26/9, 19:00, ΕΡΤ Sports) στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά στην πρεμιέρα της φάσης των «16» (Β' Όμιλος), σε ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι και στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι του διημέρου στη διοργάνωση.

Το Champions League άλλαξε τρόπο διεξαγωγής και τo Final 8 των προηγούμενων χρόνων, αντικαθίσταται από το Final 4. Στη φάση των «16» έχουν δημιουργηθεί τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων που θα ολοκληρωθούν στις 6 Δεκεμβρίου και οι δύο πρώτες ομάδες ανά όμιλο συνεχίζουν στα προημιτελικά.

Εκεί θα υπάρξουν δύο νέοι όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις δύο πρώτες να πηγαίνουν στο στο Final 4 και τις ομάδες που θα πάρουν την 3η και την 4η θέση να συνεχίζουν στα προημιτελικά του Euro Cup.

Ο Κόλιανιν απέναντι στην πρώην ομάδα του

Στον Ολυμπιακό τη δική του πρεμιέρα θα κάνει ο Χρβόγιε Κόλιανιν, ο Κροάτης επιστρέφει στον Ολυμπιακό, μετά τη θητεία του ως παίκτης και βοηθός προπονητή δίπλα στον Θοδωρή Βλάχο, αυτή τη φορά ως πρώτος προπονητής. Ο Κόλιανιν εργάστηκε και στη Βουλιαγμένη από την οποία αποχώρησε το καλοκαίρι του 2022, επέστρεψε στην Κροατία δουλεύοντας ως βοηθός του Βιέκοσλαβ Κόμπετσακ στη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, καθώς και στην εθνική ομάδα U18 της Κροατίας.

Τα βλέμματα στο «Π. Καπαγέροφ» θα είναι στραμμένα στο νέο δίδυμο φουνταριστών, τον 24χρονο Δημήτρη Νικολαΐδη, τον 36χρονο Κροάτη, Λούκα Λόντσαρ, καθώς και στον 26χρονο διεθνή αμυντικό, Ζαννή Αλαφραγκή.

Ο πάγκος της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού

Γενηδουνιάς: «Γιατί όχι, να βρεθούμε εμείς στην κορυφή της Ευρώπης»

Στον Ολυμπιακό αδημονούν για τον αγώνα με τη Γιουγκ. Ο νέος τρόπος διεξαγωγής από τους ομίλους των 14 αγωνιστικών, πλέον πάει σε ομίλους των έξι αγωνιστικών, που σημαίνει πως μειώνονται οι ευκαιρίες να καλυφθεί το λάθος.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Β' Όμιλο και πέρα από τη Γιουγ, υπάρχει η πρωταθλήτρια Ευρώπης, ιταλική Προ Ρέκο και η Ντιναμό Τιφλίδας, που ελάχιστες πιθανότητες έχεις για να μπει σφήνα στις υπόλοιπες τρεις και να διεκδικήσει την πρόκριση.

Για τον Ολυμπιακό, αν και αναφερόμαστε στην πρεμιέρα, είναι καθοριστικό, κάτι που τόνισε στις δηλώσεις του ο Ντίνος Γενηδουνιάς.

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς

«Είναι πολύ μεγάλο ταξίδι το φετινό, με μια μεγάλη διακοπή ενδιάμεσα. Η ομάδα, γενικά, τα τελευταία χρόνια εκτός συνόρων δεν έχει πετύχει τους στόχους της, οπότε είμαι σίγουρος, πως όλοι στην ομάδα και μιλώντας και για τον εαυτό μου, θέλουμε μετά από αρκετά χρόνια να κάνουμε μια αξιόλογη πορεία και γιατί όχι, να βρεθούμε εμείς στην κορυφή της Ευρώπης. Το ματς με τη Γιουγκ μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για τη συνέχεια, με βάση το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, για αυτό είναι πολύ σημαντική και η παρουσία του κόσμου μας στο "Παπαστράτειο"».

Κόλιανιν: «Η νίκη θα μας δώσει αυτοπεποίθηση»

Από την πλευρά του ο Χρβόγιε Κόλιανιν τόνισε για το μεγάλο ραντεβού με τους συμπατριώτες του της Γιουγκ.

«Η Γιουγκ είναι μια πολύ καλή ομάδα και ένας μεγάλος σύλλογος, ο πιο δύσκολος από τα προκριματικά. Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη, αλλά πιστεύω στην ομάδα και μια νίκη που θα μας έδινε μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της σεζόν. Σίγουρα, ο πιο δύσκολος όμιλος και κάθε βαθμός είναι σημαντικός για την ομάδα» είπε ο Κόλιανιν.

Έχασε τους Κάκαρη και Φάτοβιτς, με αλλαγές η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ

Αρκετές οι αλλαγές στη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, που είδεν την περσινή σεζόν τη Γιαντράν να τη νικά στους τελικούς του κροατικού πρωταθλήματος, με την ομάδα από το Σπλιτ να γίνεται για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Κροατίας.

Το καλοκαίρι από τη Γιουγκ αποχώρησαν δύο βασικά στελέχη, το μυαλό και ο αρχηγός της Λόρεν Φάτοβιτς, που πήγε στη Γιαντράν Σπλιτ και ο Κωνσταντίνος Κάκαρης, με τον διεθνή φουνταριστό να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, μετακομίζοντας στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο.

Ο Καναδός, Μπόγκταν Τζέρκοβιτς αντικατέστησε τον Κάκαρη και ο Αμερικάνος, Χανς Ντάουμπε τον Λόρεν Φάτοβιτς, ενώ η Γιουγκ απέκτησε δύο αμυντικούς, τον Ισπανό Σέρχι Καμπάνας από τη Σαμπαντέλ, ενώ ο Ρίνο Μπούριτς, βασικό στέλεχος της Κροατίας έφυγε από τη Γιαντράν για να ενταχθεί στη Γιουγκ.

Ο Χανς Ντάουμπε με τη Γιουγκ
Ο Χανς Ντάουμπε

Ο τεχνικός της Βιέκοσλαβ Κόμπετσακ είδε την ομάδα να παίρνει με άνεση την πρόκριση για τη φάση των ομίλων, φιλοξενώντας στις αρχές του μήνα προκριματικό όμιλο στο Ντουμπρόβνικ, νικώντας κατά σειρά την Ντιναμό Βουκουρεστίου (16-4), τη γαλλική Τουρκουά (17-8) και την ουγγρική Όρβοσι (14-10).

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου

Α' Όμιλος
20:30 Σαμπαντέλ-Μπρέσια
20:45 Νόβι Μπέογκραντ - Στεάουα Βουκουρεστίου

Β' 'Ομιλος
19:00 Ολυμπιακός-Νόβι Μπέογκραντ
20:00 Προ Ρέκο-Ντιναμό Τιφλίδας

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

Γ΄ Όμιλος
19:30 Φερεντσβάρος-Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι
20:00 Γιαντράν Σπλιτ-Ερυθρός Αστέρας

Δ' Όμιλος
21:00 Μπαρτσελονέτα-Σπαντάου Βερολίνου
21:00 Μαρσέιγ-Βουλιαγμένη

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα