Μπαρτσελονέτα - Βουλιαγμένη 14-13: Είπε «αντίο» στη χρονιά με την τέταρτη θέση του Champions League στα πέναλτι

Η Βουλιαγμένη στον μικρό τελικό του Champions League

bet365

Η Βουλιαγμένη πραγματοποίησε εξαιρετική προσπάθεια κόντρα στη Μπαρτσελονέτα, ωστόσο ηττήθηκε στα πέναλτι του μικρού τελικού (14-13). Αποστολή στο Βελιγράδι: Σταυρούλα Μουστακάτου.

Η Βουλιαγμένη έζησε το όνειρο του Final 8 του Champions League φτάνοντας μέχρι τον μικρό τελικό και έχοντας μπροστά της μία ακόμη αποστολή το απόγευμα του Σαββάτου (03/06).

Οι «μπέμπηδες» έκαναν συγκινητική προσπάθεια, έδειξαν τα «δόντια» τους απέναντι στην κλασσική δύναμη της Μπαρτσελονέτα και ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια του αγώνα στο 9-9 χάνοντας και μεγάλη ευκαιρία στον παραπάνω λίγο πριν το φινάλε για τη νίκη. Στα πέναλτι, οι Ισπανοί είχαν δύο αποκρούσεις και κατέληξαν με το χάλκινο μετάλλιο.

Άμυνες, αποκρούσεις και ισοπαλία στο ημίχρονο

Με το πρώτο σπριντ να είναι κερδισμένο για την Μπαρτσελονέτα, ο Ντε Τόρο βρήκε τη στιγμή να σκοράρει απέναντι από τον Τζωρτζάτο και να κάνει το 1-0 με τον Έλληνα τερματοφύλακα να κρατά την εστία του στο σουτ του Περόνε λίγο αργότερα. Ο Καπότσης επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του χωρίς αποτέλεσμα ενώ οι Ισπανοί πήραν την αποβολή του και έφτασαν στο 2-0 με τον Περόνε. Στo 3:05 ο Καλογερόπουλος σημάδεψε τη γωνία και μείωσε για τη Βουλιαγμένη πριν ο Μπιελ Λάρα στον παραπάνω σκοράρει για το 3-1. Ο Καλογερόπουλος στην ίδια κατάσταση έκανε το σουτ από την περιφέρεια (3-2), ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα ούτε η κόντρα ούτε η οργανωμένη επίθεση μπόρεσαν να ισορροπήσουν το σκορ με το σουτ του Παπασηφάκη να χτυπάει στο μπλοκ.

Στις αρχές του επόμενου οκταλέπτου, οι προσπάθειες της Μπαρτσελονέτα κατέληγαν στα απλωμένα χέρια του Τζωρτζάτου με πέντε σερί αποκρούσεις, την ώρα που στην άλλη πλευρά η επιμονή των παικτών του Βουγιασίνοβιτς προκάλεσε το 3-3 από τον Τρούλο (4:11) από τα πέντε μέτρα. Περίπου στα τρία λεπτά πριν το ημίχρονο, ο Καπότσης πήρε τη λόμπα που κατέληξε στο δοκάρι με την Μπαρτσελονέτα να συνεχίζει την τρομερή της άμυνα. Στον παραπάνω, το δεύτερο γκολ του Μπιελ Λάρα έδωσε και πάλι θέση οδηγού στους τυπικά γηπεδούχους (1:30) και στα 5.4’’ ο Νικολαϊδης κέρδισε την αποβολή από τους Ισπανούς και ο Τρούλος με εξάμετρο ισοφάρισε ξανά.

Με Καλογερόπουλο το προβάδισμα και φινάλε θρίλερ

Δύο γκολ στο 7:11 στον παραπάνω από τον Μάτκοβιτς και στο 5:04 από τον Μουνάριθ στην επιστροφή για το δεύτερο μέρος έβαλαν μπροστά με δύο γκολ την Μπαρτσελονέτα προτού ο Καλογερόπουλος ευστοχήσει σε πέναλτι κερδισμένο από τον Νικολαΐδη με ριμπάουντ για το 6-5. Στον παραπάνω και από το σημείο του δοκαριού, ο Μπούστος πέρασε το εμπόδιο του Τζωρτζάτου, ενώ με κίνηση στην μπάλα ο Καλογερόπουλος βρήκε τον Τρούλο πφου σημείωσε γκολ από δύσκολη γωνία (7-6) με λιγότερο παίκτη της Μπαρτσελονέτα.

Με τον Καλογερόπουλο να εξακολουθεί να προκαλεί πονοκεφάλους στον Αγκίρε, η Βουλιαγμένη ισοφάρισε ξανά το παιχνίδι (7-7) στα πρώτα λεπτά του τελευταίου οκταλέπτου και έδωσε το προβάδισμα στο 5:17 μένοντας ψύχραιμος από το σημείο του πέναλτι με το 7-8 και ο Ταχούλ ισοφάρισε λίγο αργότερα. Στα 3:38 ο Αλαφραγκής στάθηκε απέναντι στον Αγκίρε και δεν λάθεψε για το 8-9 με την Μπαρτσελονέτα να βρίσκει γκολ ξανά με τον Λαρούμπε και τους Κουρούβανη και Νικολαΐδη να μην μπορούν να απαντήσουν με διπλή ευκαιρία. Στον παραπάνω ο Αγκίρε έπιασε το σουτ του Τρούλου στα 3.1'', με τους διαιτητές να δίνουν οφσάιντ στην επιστροφή και την Μπαρτσελονέτα να έχει 1.3'' για την επίθεσή της.

Τα πέναλτι

Ο Περόνε βρήκε στόχο στο πρώτο πέναλτι για το 10-9 με τον Τρούλο να απαντάει από την άλλη. Η σειρά του Μουνάριθ ήταν επιτυχημένη με τον Παπασηφάκη να μην μπορεί να βρει στόχο (11-10). Η Μπαρτσελονέτα έκανε το 12-10 και ο Χαλυβόπουλος μείωσε σε 12-11. Ο Μπιελ Λάρα ήταν εύστοχος για το 13-11, όπως και ο Καλογερόπουλος (13-12). Ο Ανδρεάδης μπλόκαρε το σουτ του Μάτκοβιτς με τον Καπότση να κάνει το13-13. Ο Περόνε πήρε θέση για το 14-13 με τον Τρούλο να χάνει το τελευταίο και το μετάλλιο να πηγαίνει στη Μπαρτσελονέτα.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 1-2, 3-2, 2-3, 5-4 (πεν.)


Μπαρτσελονέτα (Έλβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα, Μάτκοβιτς 1, Μουνιάριθ 2, Ντε Τόρο 1, Λαρούμπε 2, Παβιλάρντ, Φερνάντεζ, Ταχούγι 1, Περόνε 3, Μπιέλ 3, Μπούστος 1, Πόρτερ.

Βουλιαγμένη (Βλαντιμίρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 1, Αλμύρας, Καλογερόπουλος 6, Τρούλος 4, Νικολαΐδης, Παπασηφάκης, Γούντεχντ, Αλαφραγκής 1, Καπότσης 1, Κουρούβανης, Φάρμερ, Ανδρεάδης.

 

Τελευταία Νέα