Νικολαΐδης στο Gazzetta: «Παίξαμε με ψυχή, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για ένα μετάλλιο»

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης στο Gazzetta

bet365

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης κάνει απολογισμό στο Gazzetta μετά τον ημιτελικό με την Προ Ρέκο και θέτει ξεκάθαρο στόχο για το παιχνίδι της τρίτης θέσης. Αποστολή στο Βελιγράδι: Σταυρούλα Μουστακάτου.

Η Βουλιαγμένη στάθηκε απέναντι σε μία από τις ομάδες που ήταν εξαρχής φαβορί για την παρουσία της στον τελικό του Final 8 του Champions League, την Προ Ρέκο και κατάφερε να την κοιτάξει στα μάτια για ένα ημίχρονο. Οι «μπέμπηδες» του Βουγιασίνοβιτς έβγαλαν ενέργεια, διάθεση και προηγήθηκαν για το μεγαλύτερο κομμάτι του αρχικού μισού.

Παρόλα αυτά, οι Ιταλοί γύρισαν... τον τροχό και έφτασαν στη νίκη που τους έστειλε απέναντι στη Νόβι Μπέογκραντ στο ματς τίτλου. Ο Δημήτρης Νικολαΐδης μιλά στο Gazzetta για την προσπάθεια της ομάδας του απέναντι στο... μεγαθήριο του θεσμού και εστιάζει στην ψυχή της Βουλιαγμένης στην πρώτη της παρουσία σε κορυφαία οκτάδα. Ποιο ήταν το στοιχείο που έδωσε στην Προ Ρέκο το προβάδισμα και η «υπόσχεση» για το φινάλε.

«Ξεκινήσαμε η αλήθεια είναι πολύ καλά. Παίξαμε με ψυχή και δείξαμε ότι δεν είμαστε στα ημιτελικά. Αγωνιζόμασταν απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αν όχι την καλύτερη, αφού είναι και το φαβορί. Μέχρι το δεύτερο-τρίτο οκτάλεπτο παίζαμε ο ένας για τον άλλον, όμως μετά έδειξε και η Ρέκο την αντίστοιχη ποιότητα που έχει και κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι στο τέλος» είπε αρχικά.

Οι Ιταλοί έβρισκαν σκορ σε επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, κόντρες και πέναλτι ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις βρήκαν λύση... στα ίσια... «Γνωρίζαμε πως για κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι έπρεπε να ρισκάρουμε, δεν γινόταν αλλιώς. Το καλό είναι ότι μέχρι το δεύτερο οκτάλεπτο καταφέρναμε να δείξουμε τη συγκέντρωσή μας και πως μπορούμε να το παλέψουμε. Αυτό θα μας βοηθήσει και στον επόμενο αγώνα που είναι εξίσου σημαντικό γιατί δίνει ένα μετάλλιο. Η Ρέκο απέδειξε το πόσο καλούς παίκτες έχει και πόσο καλή είναι η φυσική τους κατάσταση. Μέχρι την τελευταία περίοδο έβγαινε στις κόντρες και πιστεύω για τον λόγο αυτό είναι και ένα από το φαβορί για τον ευρωπαϊκό τίτλο».

Τί ήταν αυτό που μπλόκαρε τη Βουλιαγμένη στο τρίτο οκτάλεπτο; «Νομίζω οι κόντρες και η κούραση που νιώθαμε σαν ομάδα γιατί η αλήθεια είναι πως εμείς είμαστε γύρω στους 10-11 παίκτες που δίνουν το 100%. Η Ρέκο έχει καλύτερες μονάδες και περισσότερη εμπειρία που πιστεύω το έδειξαν και μέσα στο νερό».

Ο κόσμος στάθηκε όρθιος στις εξέδρες και μοίρασε το χειροκότημά του στους παίκτες της ομάδας. Στο τέλος της ημέρας, είναι αυτό που μένει; Ο διεθνής φουνταριστός απάντησε πως «Είναι μία εμπειρία πάρα πολύ καλή για την παρθενική παρουσία της Βουλιαγμένης στο Final 8 και ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που μας ακολουθεί και μέχρι το τέλος ζητοκραυγάζει. Είναι κάτι που πρέπει να το ζήσει κάθε παίκτης και είναι τόσο όμορφος ο πρωταθλητισμός και αυτές οι μεγάλες διοργανώσεις».

Όσο για την τελευταία αποστολή έχετε μπροστά σας τον αγώνα με την Μπαρτσελονέτα... «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς γιατί δίνει ένα μετάλλιο, την τρίτη θέση. Θα είναι πολύ όμορφο για εμάς στην πρώτη μας συμμετοχή στην τελική οκτάδα να μπορούμε να το κατακτήσουμε. Θα προσπαθήσουμε με γνώμονα την πορεία μας, αλλά και αυτά τα δύο μεγάλα και πολύ όμορφα ματς που έχουμε παίξει. Είναι ένας αγώνας, θα τον ρισκάρουμε και αυτόν και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

 

Τελευταία Νέα