Γιουγκ - Ολυμπιακός 5-14: «Ξέσπασε» για την 5η θέση στο Champions League

Ο Ολυμπιακός στο Final 8 του Champions League

bet365

Ο Ολυμπιακός νικώντας τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ με 14-5 θα παίξει για την 5η θέση στο Final 8 του Champions League. Αποστολή στο Βελιγράδι: Σταυρούλα Μουστακάτου.

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον αγώνα κατάταξης με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στο Final 8 του Βελιγραδίου, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 14-5.

Πλέον, οι πρωταθλητές Ελλάδας στον τελευταίο αγώνα τους στη σεζόν την Παρασκευή (2/6, 22:00) θα παίξουν για την 5η θέση στο φετινό Champions League, με αντίπαλο τον νικητή του αγώνα Μπρέσια - Φερεντσβάρος.

Παρά την απογοήτευση που έφερε η ήττα στον προημιτελικό από τη Νόβι Μπέογκραντ, οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν διάθεση να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, κάτι που φάνηκε στο νερό.

Εκρηκτική αρχή

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Παπαναστασίου να κερδίζει το πέναλτι από τον που δεν μετουσιώθηκε σε γκολ από τον Φιλίποβιτς, ωστόσο ο ίδιος διόρθωσε λίγο αργότερα με δυνατό σουτ παίρνοντας όλες τις επιθέσεις στην αρχή. Ο Κάκαρης δεν μπόρεσε να απαντήσει στο 6:09 όσο ο Βάμος σκόραρε μετά από δύο αποβολές για το 2-0 (4:56). Η Γιουγκ δεν κατάφερνε να βρει στόχο για 6,5 λεπτά με δύο δοκάρια με τον Γκίλα να δέχεται την κόκκινη κάρτα με αντικατάσταση και να αποχωρεί από το παιχνίδι. Ο Παπαναστασίου τριπλασίασε τα γκολ των «ερυθρολεύκων» (2:09), ενώ η άμυνα και τα μπλοκ συνέχισαν να λειτουργούν. Ο Γενηδουνιάς έκανε το 4-0 με τους Κροάτες να έχουν το τρίτο τους δοκάρι.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών βρήκε το δοκάρι στα πρώτα δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου και λίγο αργότερα το κερδισμένο πέναλτι από τον Κάκαρη (είχε ήδη τρεις κερδισμένες) έδωσε την ευκαιρία στον Γιόκοβιτς να ανοίξει το σκορ απέναντι στον Μπίγιατς.

Ο Μπούσλιε φορτώθηκε με τη δεύτερη αποβολή του λίγο πριν ο Βάμος φτάσει την ομάδα του στο 1-5 (4:31) στον αιφνιδιασμό και ο Παπαναστασίου χάσει διπλή ευκαιρία στις επόμενες επιθέσεις. Το 1-6 ήρθε από τον Δήμου από τα 6μ. για να ακολουθήσουν δύο μεγάλες αποκρούσεις του Μπίγιατς σε κατάσταση αιφνιδιασμού για να κρατήσει χαμηλά τη Γιουγκ. Στα 14 δευτερόλεπτα ο Παπαναστασίου από τα 2μ δεν λάθεψε κάνοντας το 1-7 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Ο Φουντούλης σε εκείνο το διάστημα κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια μαζί με τον φυσιοθεραπευτή, αλλά επέστρεψε κανονικά.

Ο Παπαναστασίου τη διαφορά και τον Φιλίποβιτς να μοιράζει

Με όμορφη συνεργασία του Φιλίποβιτς με τον Παπαναστασίου στον παίκτη παραπάνω, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο 1-8 και στο 5:36 ο Δήμου προσέθεσε το 9ο γκολ της ομάδας του στον πίνακα. Η υπεροχή του Ολυμπιακού ήταν συντριπτική με τα γκολ να έρχονται στον παραπάνω σε αντίθεση με το χθεσινό ματς. Ο Φιλίποβιτς μοίρασε ξανά στο τέλος της επίθεσης στον Δερβίση που με πρόσωπο στο τέρμα έκανε το 1-11.

To τελευταίο οκτάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να αυξάνει τη διαφορά σε 13-1 και 14-2 και την κροατική ομάδα στο τελευταίο πεντάλεπτο με τρία γκολ να διαμορφώνει το τελικό με 14-5.

Τα οκτάλεπτα: 0-4, 1-3, 0-4, 4-3

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Βιέκοσλαβ Κόμπετσακ): Πόπαντιτς (8/19 - 42,1%), Μπουρντχέλεζ, Μοζάρα, Ζβόνο, Γιόκοβιτς 1, Βουκόγιεβιτς 1, Μπίλιακα, Λάζιτς, Πρίκοτσα 2, Κάκαρης 1, Γκργκούρεβιτς, Ζούβελα, Γιούρισιτς (3/6 - 50%).

Ολυμπιακός (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς (11/16 - 68,8%), Γκίλλας, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 1, Δήμου 2, Παπαναστασίου 4, Ζερδεβάς

 

Τελευταία Νέα