Σάντρο Σούκνο: Όταν οι μισοί παίκτες σου στην Προ Ρέκο είναι μεγαλύτεροι από εσένα

Ο τεχνικός της Προ Ρέκο, Σάντρο Σούκνο

bet365

Ο τεχνικός της Προ Ρέκο, Σάντρο Σούκνο αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση και το Gazzetta γράφει για τον 33χρονο τεχνικό που οδηγεί εκ του ασφαλούς την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο Σάντρο Σούκνο θα μπορούσε να φορά ακόμα το σκουφάκι να παίζει, να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους με την εθνική ομάδα της Κροατίας ή την Προ Ρέκο.

Στις 30 Ιουνίου γιορτάζει τα 33α γενέθλιά του και ήδη εξελίσσεται σε έναν κορυφαίο προπονητή. Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο το 2012, πρωταθλητής Ευρώπης στο Ζάγκρεμπ το 2010, παγκόσμιος πρωταθλητής και κορυφαίος παίκτης του κόσμου το 2017, ο Σάντρο Σούκνο από πέρυσι βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της πιο επιτυχημένης ευρωπαϊκής ομάδας, της Προ Ρέκο.

Ως παίκτης της έγινε πρωταθλητής Ευρώπης το 2012 και 10 χρόνια την οδήγησε στο 10ο ευρωπαϊκό της στέμμα πέρυσι στο Βελιγράδι και τώρα φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο στη σερβική πρωτεύουσα. Το πρώτο βήμα έγινε την Τετάρτη με τη Φερεντσβάρος και το βράδυ της Πέμπτης (1/6, 21:00) η Βουλιαγμένη.

«Αν οι γιατροί ήταν λίγο πιο προσεκτικοί, δεν θα έπαιζα καθόλου»

Ο Σούκνο θα μπορούσε να είναι ακόμα μέσα στο νερό, όμως υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση τον Μάιο του 2019, σε ηλικία 28 ετών εξ αιτίας προβλημάτων με την καρδιά του.

Το φθινόπωρο του 2017, έπειτα από σειρά εξετάσεων πήρε την απόφαση να μεταβεί στο Κλίβελαντ για χειρουργική επέμβαση, που ήταν η αρχή του τέλους για μια υπέροχη, αλλά σύντομη καριέρα ως παίκτης.

Την ημέρα που ανακοίνωσε την αποχώρησή του ο Σάντρο Σούκνο, σε δηλώσεις του στην Κροατία έλεγε τα εξής: «Ήθελα και συγκέντρωσα πολλές απόψεις, έγιναν πολλές ιατρικές εξετάσεις, υπήρξαν και διαφορετικές απόψεις, αλλά όλα αυτά που κατέκτησα στην καριέρα μου, ίσως να μην είχαν συμβεί.

Πήγαινα από μικρός με τον πατέρα μου για καρδιολογικές εξετάσεις στο Ζάγκρεμπ, αν είχα συναντήσει πιο προσεκτικούς γιατρούς τότε, μπορεί να μου είχαν απαγορεύσει να παίζω!».

Κάπως έτσι o Σούκνο αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική, στην Πρίμορατς Κότορ, οδηγώντας τη στη 2η θέση του πρωταθλήματος στο Μαυροβούνιο και παράλληλα θήτευσε δίπλα στον Ίβιτσα Τούτσακ στην εθνική ομάδα της Κροατίας.

sandro sukno

Ώσπου τον Ιούνιο του 2021 ήρθε η πρόταση από την Προ Ρέκο, η οποία μερικές εβδομάδες πριν επέστρεφε ξανά στην ευρωπαϊκή κορυφή, υπό τις οδηγίες του Γκαμπριέλ Ερνάντεζ. Ο Σούκνο άρπαξε την ευκαιρία, κατακτώντας πέρυσι ξανά το Champions League

Στην περίπτωση του Σούκνο υπάρχει ένα σπάνιο γεγονός, ένας τεχνικός σε ομάδα κορυφής, να προπονεί και να διαχειρίζεται παγκόσμια αστέρια της υδατοσφαίρισης, μεγαλύτερης ηλικίας.

Για παράδειγμα από τη 13άδα που αγωνίζεται στο Βελιγράδι και ήδη φέτος έχει κάνει το νταμπλ στην Ιταλία, οι μισοί παίκτες είναι μεγαλύτεροι ή έχουν διαφορά μερικών μηνών με τον προπονητή τους ή και να έχουν μονομαχήσει ως αντίπαλοι με τις εθνικές του ομάδες.

Για παράδειγμα ο σπουδαίος αρχηγός Αλεκσάνταρ Ιβοβιτς είναι 37 ετών, όσο και ο δεύτερος τερματοφύλακας Τομάζο Νέγκρι, ο Λούκα Λόντσαρ πατά οσωνούπω τα 36, οι Μάρκο Ντελ Λούνγκο, Νίκολα Πρεσούτι και Γκονζάλο Ετσενίκε είναι μεγαλύτεροί του για μήνες, με τον Άαρον Γιάνγκερ έχει διαφορά ενός έτους, ενώ ο τραυματίας Πιέτρι Φιλιόλι έχει φθάσει αισίως στα 39, παρακαλώ. Και ο Σούκνο τα καταφέρνει περίφημα.

 

Τελευταία Νέα