Απόλλων Σμύρνης: Εντός έδρας ο πρώτος τελικός με την Τεράσα στο Challenger Cup

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στέφανος Γαλανόπουλος υπερασπίστηκε με επιτυχία την εστία του Απόλλωνα Σμύρνης στους ημιτελικούς με την Τενερίφη

bet365

Στο «Σεράφειο» ο πρώτος τελικός του Απόλλωνα Σμύρνης με την Τεράσα στο Challenger Cup, έχει ζητηθεί αλλαγή ημερομηνίας και από το Μεγάλο Σάββατο να μετατεθεί για τις 19 Απριλίου, στις 29 Απριλίου ο επαναληπτικός στην Ισπανία.

Ο Απόλλων Σμύρνης θα είναι γηπεδούχος στον πρώτο τελικό του Challenger Cup με την Τεράσα, μετά την κλήρωση στα γραφείας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Ο αγώνας έχει οριστεί για το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου και ο επαναληπτικός για τις 29 Απριλίου στην Ισπανία.

Όμως ο Απόλλων Σμύρνης έχει ήδη αιτηθεί να υπάρξει αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής του 1ου τελικού, καθώς η 15η Απρίλη είναι Μεγάλο Σάββατο και οι νέες επίσημες ανακοινώσεις για την ημέρα διεξαγωγής του επίκεινται σύντομα.

Πιο πιθανή ημερομηνία φαντάζει η Τετάρτη του Πάσχα, 19 Απριλίου. Ακόμη δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, ωστόσο το αίτημα αναμένεται να γίνει δεκτό.

Το σίγουρο είναι πως η… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» έχει ήδη γράψει ιστορία με την πρόκρισή της στους τελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πλέον στοχεύει, ενάντια σε μια ποιοτική ομάδα, στο επόμενο… βήμα, που δεν είναι άλλο από την κούπα!

Η αντίπαλος του Απόλλωνα, Τεράσα, εδρεύει στην ομώνυμη πόλη 18 χλμ. έξα από τη Βαρκελώνη, ιδρύθηκε το 1932 ως σύλλογος που καλλιεργούσε τότε αποκλειστικά τμήματα πόλο και κολύμβησης (αργότερα απέκτησε και άλλα τμήματα), διαθέτοντας εγκαταστάσεις 45.000 τ.μ. μέτρων στην ολυμπιακή περιοχή της πόλης και 14.000 τ.μ. στην περιοχή Pla de Bon Aire.

Πρόκειται για μία κλασική ισπανική ομάδα, η οποία την τρέχουσα σεζόν βρίσκεται στην 3η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, πίσω από Σαμπαντέλ και Μπαρτσελονέτα, με έως τώρα απολογισμό 12 νίκες και 5 ήττες (204-172 τα γκολ).

Στην Ευρώπη, ξεκίνησε, όπως και ο Απόλλων, από τον 1ο προκριματικό γύρο του Euro Cup μετέχοντας σε όμιλο έξι ομάδων που έγινε στο Κραν της Σλοβενίας. Ο απολογισμός της εκεί ήταν μία νίκη επί της Τρίγκλαβ Κραν με σκορ 14-3 (την είχε αντιμετωπίσει και ο Απόλλων στον 1ο γύρο του Challenger νικώντας τη με 21-6) και τέσσερις ήττες από τις Στρασμπούρ (14-11), Χόνβεντ (11-7), Τέλιμαρ Παλέρμο (18-15) και Βάλις (11-10).

Συνέχισε στο Challenger Cup, φιλοξενώντας προκριματικό όμιλο τριών ομάδων. Στην έδρα της νίκησε με 16-12 την Ολλανδική Χετ Ραβέιν και με 12-4 την Άσα Τελ Αβίβ. Στα προημιτελικά σημείωσε δύο νίκες επί της Λούντβισμπουργκ (την είχε νικήσει με 11-10 ο Απόλλων στην πρεμιέρα του στο Challenger) με 16-7 στη Γερμανία και με 15-12 στο δεύτερο ματς στην Ισπανία. Στα Ημιτελικά αντιμετώπισε την ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης, νικώντας με 15-12 στην Ισπανία και με 10-8 την περασμένη Τετάρτη στην Τουρκία.

 

Τελευταία Νέα