Απόλλων Σμύρνης - Τενερίφη 18-8: Πάρτι και πρόκριση στους τελικούς του Challenger Cup

Ο Απόλλων Σμύρνης γιορτάζει την είσοδό του στους τελικούς του Challenger Cup.

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε την Τενερίφη με 18-8 στο κατάμεστο «Σεράφειο» κολυμβητήριο με 18-8 και μόλις στην 4η ευρωπαϊκή του παρουσία πανηγυρίζει την πρόκριση στους διπλούς τελικούς στο Challenger Cup.

Ιστορικές στιγμές ζει ο Απόλλων Σμύρνης, με την ομάδα υδατοσφαίρισης να πανηγυρίζει την πρόκριση στους διπλούς τελικούς του Challenger Cup.

Στο κατάμεστο από 450 περίπου φιλάθλους «Σεράφειο» κολυμβητήριο ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε την Τενερίφη με 18-8, ανέτρεψε με χαρακτηριστική άνεση την ήττα με 11-10 στα Κανάρια Νησιά και το όνομα του συλλόγου θα γραφτεί στο ζευγάρι των διπλών τελικών της νέας διοργάνωσης της LEN.

Διπλοί τελικοί με την ισπανική Τεράσα

O Aπόλλων στην 4η παρουσία του στην Ευρώπη θα διεκδικήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο με αντίπαλο μια άλλη ισπανική ομάδα και ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, την Τεράσα.
Η Τεράσα που εδρεύει 18 χλμ. μακριά από τη Βαρκελώνη, νωρίτερα νίκησε εκτός έδρας την ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης με 10-8 και με συνολικό σκορ 25-20, πήρε την πρόκριση. Οι διπλοί τελικοί έχουν οριστεί για το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου και τις 29 Απριλίου.

apollon smyrnis water polo

Η 5η ελληνική ομάδα που διεκδικεί ευρωπαϊκό τρόπαιο

Ο Απόλλων Σμύρνης γίνεται η 5η ελληνική ομάδα, που θα διεκδικήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο στην υδατοσφαίριση ανδρών. Σαν σήμερα η Βουλιαγμένη το 1997 κατακτούσε στο ΟΑΚΑ το Κύπελλο Κυπελλούχων, ακολούθησαν o διπλός τελικός του ΝΟ Πατρών στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας το 1999, τα δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών του Ολυμπιακού (2012, 2018) και οι χαμένοι τελικοί του Πανιώνιου στο Len Trophy (2009, 2011).

Ονειρεμένο πρώτο οκτάλεπτο

Ο Απόλλων με τη δύναμη της έδρας μπήκε φουριόζος στον αγώνα και με τη συμπλήρωση των τριών πρώτων γκολ το σκορ ήταν στο 4-0, με τα γκολ των Γαρδίκα, Γωνιωτάκη, Μπογκτάνοβιτς και Σολανάκη.
Η Τενερίφη δεν άνοιξε λογαριασμό, όταν η μπάλα γλίστρησε από το χέρι το χέρι του Αλέγκρε Λόπεθ (3:07) και αμέσως μετά ο Γωνιωτάκης έκανε το 5-1. Τελικά ο Αλέγκρε Λόπεθ πέτυχε γκολ στον παίκτη παραπάνω (5-1), όμως το περιφερειακό γκολ από τον Αλαμάνο διαμόρφωσε το 6-1 για το πρώτο οκτάλεπτο.

nikos deligiannis

Ατελείωτο πάρτι εντός και εκτός νερού

Στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου η Τενερίφη άρχισε να βρίσκει λύσεις, όμως οι παίκτες του Απόλλωνα είχαν απαντήσεις, με τον Γαρδίκα να κάνει το 7-2 (6:25), τον Μπογκντάνοβιτς το 8-3 (5:22), ενώ ο αρχηγός Μάνος Σολανάκης έφερε την ελληνική ομάδα για πρώτη φορά στο +6 για το 9-3.

Το πάρτι των Απολλωνιστών συνεχίστηκε στο 2ο ημίχρονο. Οι παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη όχι μόνο διατήρησαν τη διαφορά πέντε και έξι γκολ, αλλά με τον Γωνιωτάκη το σκορ έφθασε στο 14-6, με την εκπνοή της 3ης περιόδου.

To 4o oκτάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Τενερίφη να μην έχει αντίδραση και τους φίλους του Απόλλωνα να τραγουδούν, «Απολλωνάρα φέρε μας το κύπελλο, το ευρωπαϊκό».

apollon smyrnis water polo

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 3-3, 5-2, 4-2.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 1, Γωνιωτάκης 3, Δίπλαρος, Μπραϊμης, Χονδροκούκης 2, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 4, Μυρίλος, Σολανάκης 3, Καβουσανός.

Τενερίφη (Άλμπερτ Εσπανιόλ – Φερμίν Μπενασάρ): Μαλνέρο, Αλέγκρε 1, Εσπινόζα, Ντίαζ, Μαγκρίνα, Γκουτιέρεζ, Κένινγκ 2, Εσπανιόλ, Μερκάδο 1, Γκονζάλες 1, Σαλβαδόρ 3, Ροντρίγκεζ, Πέρεθ.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα