Γαλατασαράι - Απόλλων Σμύρνης 8-16: Πανηγυρικά στα ημιτελικά του Challenger Cup

Δημήτρης Ντζάνης
Γαλατασαράι - Απόλλων Σμύρνης 8-16: Πανηγυρικά στα ημιτελικά του Challenger Cup

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης νικώντας τη Γαλατασαράι και στην Κωνσταντινούπολη με 16-8 πανηγυρίζει την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Challenger Cup, όπου θα σε διπλά παιχνίδια θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη. Αποστολή - Κωνσταντινούπολη: Δ. Ντζάνης.

O Απόλλων Σμύρνης συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία, αυτή τη φορά το προσφυγικό σωματείο χάρισε μια υπέροχη παράσταση μέσα στην Κωνσταντινούπολη, νίκησε τη Γαλατασαράι με 16-8 και σε συνδυασμό με τη νίκη και στο Σεράφειο με 9-5 προκρίθηκε πανηγυρικά στην ημιτελική φάση του Challenger Cup.


Εκεί όπου ήδη περιμένει η Τενερίφη, στα διπλά ημιτελικά παιχνίδια, πρώτα στα Κανάρια Νησία την 1η Μαρτίου και μετά στο Σεράφειο κολυμβητήριο στις 22 Μαρτίου.

Εκρηκτικό ξεκίνημα, με σούπερ Γαρδίκα

Ο Σολανάκης με γκολ από τον φουνταριστό άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα στην πρώτη επίθεση του αγώνα, πριν ο Γαρδίκας με γκολ στον παραπάνω (4:39) και από την περιφέρεια (3:57) δώσει προβάδισμα 3-1 στην ελληνική ομάδα.
Οι δύο αποκρούσεις από τον Στέφανο Γαλανόπουλο κράτησαν τη διαφορά στο +2, για να έρθει από τα αριστερά της περιφέρειας ο Νίκος Γαρδίκας και σκοράροντας για 3η φορά να διαμορφώσει το 4-1 για το πρώτο οκτάλεπτο.

Μπογκντάνοβιτς και άμυνα πήραν τη σκυτάλη

Η Γαλατασαράι με δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω μείωσε σε 5-3, όμως μόνο έτσι έβρισκε γκολ, με τον Νίκολα Μπογκντάνοβιτς να σκοράρει ενδιάμεσα για τον Απόλλωνα. Ο Σολανάκης κέρδισε πέναλτι και ο Μπογκντάνοβιτς το μετέτρεψε σε γκολ για το 6-3 (2:35), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Μετά άρχισε το πάρτι

Το δεύτερο μισό του αγώνα εξελίχθηκε σε ένα πάρτι από τους παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης. Τα γκολ στην κόντρα από τους Χονδροκούκη και Γωνιωτάκη στο πρώτο δίλεπτο της γ’ περιόδου έφεραν το σκορ στο 8-3 και όσο η άμυνα δεν κατέβαζε ρυθμούς και τα γκολ έρχονταν το σκορ εκτοξεύτηκε στο 11-4.

Το υπόλοιπο του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με την ελληνική ομάδα να δέχεται στο τέλος το ιπποτικό χειροκρότημα των φίλων της Γαλατά.

apollon smyrnis water polo

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-2, 1-5, 4-5.

Γαλατασαράι (Μίγιατ Μιγιάτοβιτς): Κιλ, Ατσάρ 3, Ναϊπόγκλου, Τσολάκ 1, Τσανέρ 1, Γκουλέντς 1, Ντεμιρέλ, Ντεστιτσί 2, Σεμέγνογκλου, Κρίστιτς, Τουράν, Ακάγια, Ερκαπλάν.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας, Γωνιωτάκης 2, Δίπλαρος, Μπραϊμης 1, Χονδροκούκης 3, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 3, Μυρίλος, Σολανάκης 2, Καβουσανός.

 

Τελευταία Νέα