Ολυμπιακός: Ήττα από τη Ματαρό στον Πειραιά, στη ρεβάνς για την πρόκριση στο Final 4 του Champions League

Δημήτρης Ντζάνης
Ολυμπιακός: Ήττα από τη Ματαρό στον Πειραιά, στη ρεβάνς για την πρόκριση στο Final 4 του Champions League

bet365

Ο Ολυμπιακός «κόλλησε» στην άμυνα ζώνης της Ματαρό, έχασε με 11-9 στον Πειραιά και πλέον οι πρωταθλήτριες Ευρώπης χρειάζονται την ανατροπή στην Ισπανία για την πρόκριση στο Final 4 του Champions League.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Final 4 του Champions League, καθώς οι πρωταθλήτριες Ευρώπης ηττήθηκαν από την ισπανική Ματαρό με 11-9 στο Εθνικό κολυμβητήριο στον πρώτο αγώνα των προημιτελιών.

Όμως ο Ολυμπιακός έχει μια δεύτερη ευκαιρία στον επαναληπτικό της Βαρκελώνης στις 25 Φεβρουαρίου, για να πετύχει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση.

Απόλυτος αιφνιδιασμός και χαμένες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό

Η Ματαρό πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, με την άμυνα ζώνης και τις πολλές λύσεις που βρήκε στην επίθεση. Η Ιταλίδα, Σίλβια Αβένιο έδωσε προβάδισμα 2-0 στην ισπανική ομάδα (5:11), ο Ολυμπιακός με τη Βασιλική Πλευρίτου μείωσε σε 2-1 και 3-2, όμως η Ολλανδή Φαν ντε Κρατς με δύο γκολ στα τελευταία 38 δευτερόλεπτα, έκανε το 5-2 για τη Ματαρό.

Σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενες είχαν δύο γκολ σε τρεις προσπάθεις στην κόντρα, ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Αλεξάντερ Τσίριτς πήρε το πρώτο του τάιμ άουτ στον αγώνα (2:33).

vasiliki plevritou

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση στο 2ο οκτάλεπτο. Η Ιωάννα Σταματοπούλου αντικατέστησε τη Χρυσή Διαμαντοπούλου κάτω από την «ερυθρόλευκη» εστία. Η άμυνα πήρε άριστα σε αυτή την περίοδο και ο Ολυμπιακός με τα γκολ των Ελευθεριάδου και Τριχά μείωσε σε 5-4.

Μοναδική «σκιές» σε αυτή την περίοδο το χαμένο πέναλτι από τη Βασιλική Πλευρίτου για το 5-5 (1:10) και 2η ποινή που δέχθηκε η αδελφή της Ελευθερία.

Στο 3ο οκτάλεπτο τα προβλήματα επανήλθαν για τον Ολυμπιακό, η Ματαρό με γκολ των Μορέγ και Σέβενιτς προηγήθηκε 7-4 (6:37) και διατήρησε το +3 μέχρι το τέλος της περιόδου με τη Ρίτα Κάστελι για το 9-6.

Το γρήγορο γκολ από τη Βασιλική Πλευρίτου στην πρώτη επίθεση της 4ης περιόδου για το 9-7, φάνηκε να δίνει πνοή στον Ολυμπιακό. Μάλιστα οι Ελευθερία Πλευρίτου (5:29) και Βασιλική Πλευρίτου (3:58) έφεραν τον Ολυμπιακό σε απόσταση ενός γκολ (10-9) στα 3:58.

Όμως η Ελευθερία Πλευρίτου αστόχησε σε πέναλτι για την ισοφάριση στα 3:07 και η Μορέγ παίρνοντας το ριμπάουντ πέτυχε ένα σημαντικό γκολ για τη Ματαρό στα 00:46, διαμορφώνοντας το τελικό 11-9.

water polo
΄

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 2-0, 2-4, 3-2

Ολυμπιακός (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 2, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Βασιλική Πλευρίτου 4, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Ματαρό (Μπαλάρτ): Σάντσεζ, Μορέγ 2, Φαν ντε Κρατς 3, Γουάλ, Σέβενιτς 1, Κέζτελι 2, Καμπράι 1, Νόγκουε, Αβένιο 2, Μπερτράν, Γκούρι, Κλαβέρια, Καρμόνα .

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Σαμπαντέλ - Ρόμα 15-10
Μεντιτεράνι - Ντουναϊσβάρος 9-13
Ολυμπιακός - Ματαρό 9-11
Γλυφάδα - Οριτσόντε Κατάνια 19:00
Οι επαναληπτικοί στις 25/2

 

Τελευταία Νέα