Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 4-14: Ασταμάτητος και στο Κύπελλο, με άνεση το 24ο τρόπαιο

Δημήτρης Ντζάνης
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 4-14: Ασταμάτητος και στο Κύπελλο, με άνεση το 24ο τρόπαιο

bet365

O Ολυμπιακός μετά το 1ο οκτάλεπτο πάτησε γκάζι και νικώντας τον Παναθηναϊκό με 14-4 στην Πάτρα κατέκτησε το 24ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του και έκτο συνεχόμενο. Αποστολή - Πάτρα: Δ. Ντζάνης

Ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο φαβορί απέναντι στον Παναθηναϊκό, η πειραϊκή ομάδα νίκησε με άνεση το «τριφύλλι» 14-4 στο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας, κατακτώντας για μια ακόμα χρονιά το Κύπελλο Ελλάδας στην υδατοσφαίριση ανδρών.

Οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν 24 κατακτήσεις σε 45 συνολικά διοργανώσεις στο Κύπελλο Ελλάδας, συνεχίζοντας τα εντυπωσιακά ρεκόρ. Είναι χαρακτηριστικό πως για τον Ολυμπιακό οι 24 τίτλοι έχουν έρθει τα τελευταία 31 χρόνια, με την πειραϊκή ομάδα με τη σημερινή κούπα να φθάνει στις έξι διαδοχικές.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας πετύχει τον στόχο του, με την παρουσία του στον τελικό και την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής εξόδου, προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστικός στο μεγάλο ραντεβού, όσο ήταν δυνατόν απέναντι στο μεγαθήριο.

Άντεξε για ένα οκτάλεπτο, αλλά μετά το νερό μπήκε στο αυλάκι. Ο Ολυμπιακός χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, έφθασε στο 5-1 και στο 6-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Με τρία σερί γκολ από τον Κωνσταντίνο Μουρίκη, ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο 9-3, η ψαλίδα άνοιξε στο 13-3, με τον τελικό να ολοκληρώνεται με 14-4.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-5, 1-4, 1-4.

Παναθηναϊκός (Μάζης): Ριστίσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Δευτεραίος, Τόττης 1, Αντζιτς, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας, Δερμιτζάκης, Π. Σιαμάς, Αλβέρτης, Ν. Σιαμάς, Ζερβουδάκης

Ολυμπιακός (Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου 1, Γραμματικός, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος 1, Φιλίποβιτς 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης 1.

Οι τροπαιούχοι

24 Ολυμπιακός
12 Εθνικός
4 Βουλιαγμένη
3 Γλυφάδα
1 ΝΟ Πατρών
1 ΝΟ Χίου

 

Τελευταία Νέα