Δεληγιάννης: «Ο Απόλλων Σμύρνης κάθε ημέρα μεγαλώνει όλο και περισσότερο»

Newsroom
Δεληγιάννης: «Ο Απόλλων Σμύρνης κάθε ημέρα μεγαλώνει όλο και περισσότερο»

bet365

«Ο αγώνας με τη Γαλατασαράι στο Σεράφειο αποτέλεσε διαφήμιση για το ελληνικό πόλο και τον Απόλλωνα Σμύρνης» τόνισε ο τεχνικός της ομάδας υδατοσφαίρισης Νίκος Δεληγιάννης.

Ο Απόλλων Σμύρνης έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Challenger Cup, στο κατάμεστο Σεράφειο κολυμβητήριο, στον πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας του.

Μπροστά σε περισσότερους των 450 φιλάθλων που δημιούργησαν μια τρομερή ατμόσφαιρα γεμίζοντας ασφυκτικά το κολυμβητήριο (sold out στα εισιτήρια από το πρωί της Τετάρτης), η «ελαφρά ταξιαρχία» του Νίκου Δεληγιάννη επικράτησε της Γαλατασαράι με 9-5 στον 1ο προημιτελικό της διοργάνωσης παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς της 8ης Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κόουτς των «κυανόλευκων», που ήταν τιμωρημένος και δεν κάθισε στον πάγκο (ήταν εκεί ο συνεργάτης του Δημήτρης Μιτελούδης και ο προπονητής των ακαδημιών Γιάννης Παυλάκης), έζησε πολύ έντονα το παιχνίδι και είδε τους παίκτες του – ευρισκόμενος πίσω από τον πάγκο – να μένουν απόλυτα προσηλωμένοι στο τακτικό πλάνο φτάνοντας στην επιτυχία.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος, www.apollonwaterpolo.gr, ο κόουτς των «κυανόλευκων» εξήρε την απόδοση των παικτών του, έστειλε μήνυμα νίκης και για τον αγώνα της Κωνσταντινούπολης και αποκάλυψε ότι όταν γίνονταν οι προσπάθειες ο Απόλλων να πάρει την άδεια για να παίζει στο Σεράφειο, είχε στο μυαλό του μια βραδιά σαν τη χθεσινή.

Μια βραδιά που, όπως είπε, ήταν «διαφήμιση για το ελληνικό πόλο και τον Απόλλωνα που μεγαλώνει κάθε μέρα και περισσότερο»!

Αναλυτικά ο Νίκος Δεληγιάννης δήλωσε:

«Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι όπως το περιμέναμε απέναντι σε μία ομάδα που ήταν πολύ επιθετική με σκληρό παιχνίδι. Επιθετικά κυρίως δημιουργούν φάσεις από το πουθενά και κατάφεραν να πάρουν περίπου τριπλάσιες αποβολές απ’ όσες πήραμε εμείς σε ένα σημείο του παιχνιδιού.

Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να κρατήσουμε τον έλεγχο και του παιχνιδιού και του σκορ, μείναμε πολύ πιστοί στο πλάνο μας, παρότι ατομικά κάναμε αρκετά λάθη. Ομαδικά στο τακτικό κομμάτι, όμως, ήμασταν εξαιρετικοί, γι’ αυτό και πήραμε ένα αποτέλεσμα που είναι ικανοποιητικό.

appolon water polo

Είμαστε έτοιμοι στο δεύτερο παιχνίδι να αντιμετωπίσουμε μια πιο σκληρή ομάδα με περισσότερα σφυρίγματα εκτός φάσης και θα πρέπει να εμφανιστούμε πολύ προσεκτικοί όχι για να διατηρήσουμε τη διαφορά, αλλά για να νικήσουμε προκρινόμενοι με δύο νίκες».

Για την παρουσία του κόσμου στο Σεράφειο είπε: «Όταν δημιουργήθηκε η προοπτική να παίξουμε στο Σεραφειο πέρυσι ήμουν πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό και είχαμε μεγάλη ανυπομονησία να μπούμε σε αυτό το κολυμβητήριο, να παίξουμε εδώ, να δημιουργήσουμε εδώ την ομάδα που θέλουμε να φτιάξουμε.

Δεν σας κρύβω ότι αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν μια βραδιά σαν αυτή, με τον κόσμο να απολαμβάνει, να δημιουργεί τρομερή ατμόσφαιρα σ’ ένα κολυμβητήριο που είναι εξαιρετικό για αγώνες πόλο και ως έδρα και νομίζω μόνο διαφήμιση μπορεί να είναι αυτό και για το ελληνικό πόλο και για τον Απόλλωνα, που κάθε ημέρα μεγαλώνει και περισσότερο».

 

Τελευταία Νέα