Απόλλων Σμύρνης: Νίκησε τη Γαλατασαράι 9-5, βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Challenger Cup

Δημήτρης Ντζάνης
 Απόλλων Σμύρνης: Νίκησε τη Γαλατασαράι 9-5, βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Challenger Cup

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε τη Γαλατασαράι στο «Σεράφειο» με 9-5 και πραγματοποίησε σημαντικό βήμα για να βρεθεί στα ημιτελικά του Challenger Cup, μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα.

Πρωτόγνωρες και ιστορικές σιτγμές έζησαν οι άνθρωποι του Απόλλωνα Σμύρνης, στο κατάμεστο «Σεράφειο» κολυμβητήριο νίκησε τη Γαλατασαράι με 9-5 στον πρώτο αγώνα τους για την προημιτελική φάση του Challenger Cup.

Ο Απόλλων Σμύρνης έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά και στις 8 Φεβρουαρίου στον επαναληπτικό της Κωνσταντινούπολης καλείται να τελειώσει τη δουλειά.

Οι γηπεδούχοι άντεξαν στη φθορά των ποινών, ο βασικός φουνταρτιστός Μανώλης Σολανάκης έπαιζε με δύο από το 2ο οκτάλεπτο και οι Μόκκας, Αλαμάνος από το 3ο, η αμυντική λειτουργία πήγε πολύ καλά και στην επίθεση τα γκολ ήρθαν από παίκτες που δεν είναι τα κύρια επιθετικά όπλα.

apollon smirnis

Ο Απόλλων Σμύρνης άρχισε εντυπωσιακά τον πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα του, με τρία γκολ από τον Νίκο Γαρδίκα και ένα από τον Μυρίλο προηγήθηκε 4-0, στο 9ο λεπτό του αγώνα. Ο Στέφανος Γαλανόπουλος απέκρουσε πέναλτι στα 5:21 του 2ου οκταλέπτου, όμως νικήθηκε από τον Κρίστιτς με τον ίδιο τρόπο δευτερόλεπτα αργότερα, με τη Γαλατασαράι να μειώνει 4-1 (5:06).

Ο Διονύσης Μπραΐμης με γκολ στον παίκτη παραπάνω στα 3:10, έδωσε και πάλι προβάδισμα τεσσάρων γκολ στην ελληνική ομάδα (5-1), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το 1ο ημίχρονο.

Σε αυτό το διάστημα το μεγάλο πρόβλημα που έπρεπε να διαχειριστεί ο τεχνικός του Απόλλωνα, Νίκος Δεληγιάννης ήταν οι δύο ποινές που είχε χρεωθεί ο βασικός φουνταριστός, Μανώλης Σολανάκης.

apollon smirnis


Η Γαλατασαράι με δύο γκολ στο 1ο λεπτό της γ' περιόδου μείωσε σε 5-3 και έπειτα σε 7-4 (3:09), την ίδια στιγμή που οι Μόκκας και Αλαμάνος είχαν φθάσει στις δύο ποινές.

Ο Τσολάκ μείωσε ακόμα περισσότερο για την τουρκική ομάδα σε 7-5, πριν ο Χονδροκούκης με γκολ στον παραπάνω πετύχει το 8-5.

Η μάχη κορυφώθηκε στο 4ο οκτάλεπτο, o Στέφανος Γαλανόπουλος συνέχιζε την πολύ καλή του παρουσία, κάτω από την εστία και ο Μόκκας με γκολ από την περιφέρεια διαμόρφωσε το τελικό 9-5 (3:51), ξεσηκώνοντας τον κόσμο.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 2-1, 3-4, 1-0

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης 1, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 3, Μυρίλος 1, Σολανάκης, Καβουσανός.

Γαλατασαράι (Μίγιατ Μιγιάτοβιτς): Κιλ, Ατσάρ, Ναϊπόγκλου, Τσολάκ 2, Κανέρ, Γκιουλέντς, Σεμένογκλου, Ντεστιτσί 2, Ντεμιρέλ, Κρίστιτς 1, Τουράν, Ακάια, Ερκαπλάν.

apollon smyrnis water polo


Οι αγώνες στο Challenger Cup
Τρίτη 24/1

Λούντβισμπουργκ (Γερμανία)-Τεράσα (Ισπανία) 7-16

Τετάρτη 25/1
Απόλλων Σμύρνης - Γαλατασαράι 9-5
ΕΝΚΑ (Τουρκία)-Χετ Ράβιν (Ολλανδία) 14-8
Τενερίφη-Κόζιτσε (Σλοβακία) 22-5
*Οι επαναληπτικοί θα γίνουν στις 8 Φεβρουαρίου

 

Τελευταία Νέα