Εθνικός και Βουλιαγμένη ρίχνονται στη μάχη του Euro Cup

Newsroom
Εθνικός και Βουλιαγμένη ρίχνονται στη μάχη του Euro Cup

bet365

Με τη συμμετοχή της Βουλιαγμένης και του Εθνικού αρχίζει σήμερα (13-15 Ιανουαρίου) η νέα διασυλλογική διοργάνωση της LEN στη γυναικεία υδατοσφαίριση, το Euro Cup, το οποίο αντικαθιστά από φέτος το LEN Trophy.

Συνολικά 16 ομάδες, μεταξύ των οποίων ο Εθνικός και η Βουλιαγμένη, που αποκλείστηκαν στις δύο προκριματικές φάσεις του Champions League, συμμετέχουν στον προκριματικό γύρο του Euro Cup στο πόλο γυναικών.

Από σήμερα ως και την Κυριακή, θα δώσουν από τρία παιχνίδια στους τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων και οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο, θα προκριθούν στην 8αδα. Από εκεί θα γίνουν διπλά ματς, όπως και στα ημιτελικά, αλλά και τον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Εθνικός, νικητής του τελευταίου LEN Trophy και κατά μία έννοια κάτοχος του τίτλου, φιλοξενεί στον Πειραιά τους αγώνες του Α΄ ομίλου και, μαζί με την ουγγρική Εγκερ, είναι τα φαβορί για την πρόκριση. Το γκρουπ συμπληρώνουν η γαλλική Ολιμπίκ Νις και η Σιρένς από τη Μάλτα.

Η Σίρενς θα είναι και η πρώτη αντίπαλος σήμερα στις 18:00, με την ομάδα του Εθνικού να επιθυμεί τη νίκη με μία καλή διαφορά, που ίσως παίξει ρόλο στη συνέχεια για την πρόκριση.

Η Βουλιαγμένη θα παίξει στο Λιλ της Γαλλίας και προβάλλει ως το φαβορί για την πρώτη θέση του Γ΄ ομίλου. Βασικότερος αντίπαλος του ΝΟΒ είναι η ολλανδική Λέιντεν, την οποία είχε αντιμετωπίσει και στην Α΄ προκριματική φάση του Champions League, επικρατώντας με 13-9. Το συγκρότημα της Κικής Λιόση θα αντιμετωπίσει επίσης την οικοδέσποινα Λιλ και τη γερμανική Σπαντάου. Στην σημερινή πρεμιέρα, θα αντιμετωπίσει την Λέιντεν στις 19:00.

Οι όμιλοι του LEN Euro Cup

Α΄ όμιλος: Εθνικός, Εγκερ, Σίρενς, Νις
Β’ Γκρουπ: Φερεντσβάρος, Νανσί, Μιλούζ, Ουίπεστ
Γ’ Γκρουπ: Λιλ, Βουλιαγμένη, Λέιντεν, Σπαντάου
Δ’ Γκρουπ: Πασένσε, Πάντοβα, Ντε Ζάαν, Τεράσα

Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Πειραιάς)

1η Αγωνιστική (13/1)
18:00 ΕΘΝΙΚΟΣ-Σιρένς (Μάλτα)
20:30 Εγκερ (Ουγγαρία)-Ολιμπίκ Νις (Γαλλία)

2η Αγωνιστική (14/1)
18:00 Σιρένς-Εγκερ
20:00 ΕΘΝΙΚΟΣ-Ολιμπίκ Νις

3η Αγωνιστική (15/1)
09:00 Ολιμπίκ Νις-Σιρένς
11:00 ΕΘΝΙΚΟΣ-Εγκερ

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Λιλ)

1η Αγωνιστική (13/1)
19:00 Λέιντεν (Ολλανδία)-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
20:45 Λιλ (Γαλλία)-Σπαντάου (Γερμανία)

2η Αγωνιστική (14/1)
19:00 ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-Σπαντάου
20:45 Λιλ-Λέιντεν

3η Αγωνιστική (15/1)
11:00 Σπαντάου-Λέιντεν
12:45 Λιλ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ


 

Τελευταία Νέα