Tεό Λοράντος στο Gazzetta: «Το πρότζεκτ της Εθνικής Γαλλίας αποτελεί μια πρόκληση»

Δημήτρης Ντζάνης
Tεό Λοράντος στο Gazzetta: «Το πρότζεκτ της Εθνικής Γαλλίας αποτελεί μια πρόκληση»

bet365

Ο Κορσικανός Τεό Λοράντος μιλά στο Gazzetta για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών της Γαλλίας, με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Ο Τεό Λοράντος από το μεσημέρι της Τρίτης (10/1) είναι ο νέος τεχνικός της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών της Γαλλίας και αυτός που θα την κατευθύνει μέχρι την πρώτη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Ο 51χρονος τεχνικός ενάμιση χρόνο μετά το τέλος της συνεργασίας του με την ΚΟΕ και την εθνική ομάδα γυναικών βρήκε μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση από μια χώρα όπου κατά το ήμισυ έλκει την καταγωγή του.

«Έχω καταγωγή από τη Γαλλία, από την Κορσική, από την πλευρά της μητέρας μου» σημειώνει ο Λοράντος στο Gazzetta και προσθέτει «από τον Σεπτέμβριο του 2021 που έληξε το συμβόλαιό μου με την ΚΟΕ δεν εργαζόμουν σε κάποια ομάδα. Ήθελα να βγω κάτι στο εξωτερικό και μου έγινε η πρόταση από τη γαλλική ομοσπονδία. Είναι ένα πρότζεκτ που αποτελεί πρόκληση για εμένα.

Εμπλέκεται το γαλλικό κράτος με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η έδρα μας θα είναι το Ινστιτούτο των Σπορ στο Παρίσι, μέσα από το οποίο έχουν βγει τεράστια ονόματα του γαλλικού αθλητισμού, για παράδειγμα ο Τόνι Πάρκερ ή ο Στεφάν Ντιαγκανά.

Οι Γάλλοι επενδύουν στον αθλητισμό, είναι στη φιλοσοφία τους, πόσο μάλιστα τώρα που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουν να δυναμώσουν και τα εθνικά τους συγκροτήματα στα ομαδικά σπορ σε επίπεδο γυναικών. Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Την επόμενη εβδομάδα θα πάω στο Εξ για να δω την τελική φάση του Κυπέλλου και θα στο τέλος Φεβρουαρίου θα πάω για μόνιμη εγκατάσταση. Η βάση μας θα είναι το Ινστιτούτο των Σπορ, ήδη παίκτριες προετοιμάζονται εκεί, από τον Σεπτέμβριο θα είμαστε όλοι μαζί».

Στο δρόμο για το «Παρίσι 2024» ο Τεό Λοράντος και η εθνική ομάδα γυναικών της Γαλλίας έχουν μέσα στο 2023, το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ρότερνταμ, το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Τελ Αβίβ τον Οκτώβριο.

lorantos

Ο Λοράντος με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1992, 1996, 2000) στην προπονητική του καριέρα έχει περάσει από τους πάγκους της Γλυφάδας, της Βουλιαγμένης, του Παναθηναϊκού και το Παλαιού Φαλήρου.

Από το 2017 μέχρι το 2020, ο Λοράντος ήταν επικεφαλής της εθνικής ομάδας ανδρών U20 με πολλές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων και ευρωπαϊκών τίτλων το 2017, το 2018 και το 2019.

Το 2020 ανέλαβε την εθνική ομάδα των γυναικών, χωρίς να έρχεται η πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, από το προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Αντικαθιστά τον Εμιλιέν Μπουζέ, που υπό τις οδηγίες του η εθνική Γαλλίας ήταν 8η στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης και 7η στο ευρωπαϊκό του Σπλιτ.

Η ανακοίνωση της γαλλικής ομοσπονδίας

«Λιγότερο από 600 ημέρες από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, η γαλλική ομοσπονδία κολύμβησης θέλησε να εντείνει τη δυναμική και να κάνει ό,τι είναι δυνατό για την επιτυχία της γυναικείας υδατοσφαίρισης. Με την υποστήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού, των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων και του Εθνικού Οργανισμού Αθλητισμού, ο Θεόδωρος Λοράντος θα φέρει εις πέρας την αποστολή του εθνικού ολυμπιακού προπονητή της γαλλικής ομάδας γυναικών.


Με την εμπειρία του σε διάφορες εθνικές ομάδες στην Ελλάδα (νεανίδων και γυναικών) ως προπονητής, ο Θεόδωρος Λοράντος θα φέρει με αποφασιστικότητα την Ολυμπιακή φιλοδοξία της γυναικείας συλλογικότητας.

Θα διοριστεί την 1η Μαρτίου 2023 και θα είναι παρών στο τρόπαιο Garsau / Milliat στην Aix en Provence για να παρακολουθήσει και να συναντήσει τις παίκτριες».

 

Τελευταία Νέα