Ολυμπιακός: H δίψα για την επανάληψη του θρυλικού quadruple παραμένει η ίδια

Δημήτρης Ντζάνης
Ολυμπιακός: H δίψα για την επανάληψη του θρυλικού quadruple παραμένει η ίδια

bet365

Oι Νικόλ Ελευθεριάδου, Χριστίνα Σιούτη και Βασιλική Πλευρίτου μίλησαν στο Gazzetta μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και ήταν ξεκάθαρες για τους στόχους του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο

Για τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού η κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου, αποτελεί πλέον μια αγαπημένη συνήθεια.

Το 3ο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (Len Super Cup) έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των επιτυχιών εντός και κυρίως εκτός συνόρων από μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, που αποτελεί κόσμημα για το σπορ και τον ελληνικό αθλητισμό.

Η κατάκτηση του Len Super Cup επί του Εθνικού στο «Παπαστράτειο» άνοιξε με τίτλο την αγωνιστική σεζόν 2022-23 για τον Ολυμπιακό, που έχει μπροστά του ένα μεγάλο στοίχημα: Την επανάληψη του θρυλικού quadruple, της αγωνιστικής περιόδου 2021-22, που άρχισε πριν από 12 μήνες με τον ίδιο τρόπο, την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ και συνεχίστηκε χωρίς ήττα με το Champions League στο Final 4 του Πειραιά τον Απρίλιο, το Κύπελλο Ελλάδας στη Λάρισα και ολοκληρώθηκε με το πρωτάθλημα.

«Με αυτή την κατάκτηση κλείνει μια χρονιά, αλλά ουσιαστικά αρχίζει η νέα. Πάντα υπάρχει κάποιο άγχος, από τη στιγμή που πρέπει να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας, αλλά δεν μας βαραίνει» δηλώνει η Χριστίνα Σιούτη στο Gazzetta.

Η διεθνής περιφερειακή, που παίζει και ως αμυντικός, στην ηλικία μόλις των 18 ετών ζει σπουδαίες στιγμές.

«Νιώθω τυχερή όλα αυτά που έχω ήδη ζήσει με τον Ολυμπιακό. Χρειάζεται καιρός για να συνειδητοποιήσεις αυτές τις επιτυχίες που έχουμε με την ομάδα, αλλά θέλουμε πολλές ακόμα» συμπληρώνει η Σιούτη.

siouti water polo

Ελευθεριάδου: «Ό,τι έχουμε κερδίσει το θέλουμε ξανά»

Η δίψα για το quadruple παραμένει η ίδια, με την 24χρονη Νικόλ Ελευθεριάδου να μας λέει μετά την απονομή του Len Super Cup.

«Κάναμε μια πολύ καλή αρχή, μέσα στο σπίτι μας, με τους φιλάθλους μας δίπλα μας. Η αλήθεια είναι πως πέρασε ένας χρόνος από την περσινή κατάκτηση, οι αναμνήσεις είναι πολύ όμορφες και πραγματικά θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και μέσα στη σεζόν.

Η ομάδα βρίσκεται σε μια πολύ καλή, αλλά ταυτόχρονα δύσκολη φάση, γιατί κάθε χρόνο έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέες αντιπάλους, έχουμε νέες παίκτριες που ενσωματώνονται στην ομάδα, χρειάζεται να δουλέψουμε πάρα πολύ

Οι τέσσερις τίτλοι είναι πάλι ο στόχος μας, ό,τι έχουμε κερδίσει το θέλουμε ξανά, αυτός είναι ο στόχος μας, να διατηρήσουμε τα κεκτημένα.

Θεωρώ πως αυτές οι επιτυχίες με τον Ολυμπιακό θα με συντροφεύουν για μια ζωή, όλο αυτό με βοηθά να γίνομαι καλύτερη, να είμαι στην κορυφή με τον Ολυμπιακό είναι το όνειρό μου».

nikol eleftheriadou water polo

Βασιλική Πλευρίτου: «Είναι ακριβώς το ίδιο και τώρα το έχω τρεις φορές»

Η Βασιλική Πλευρίτου έφθασε στα 24 χρόνια της και είναι σαν να μη βρίσκεται μια ζωή στον Ολυμπιακό και έτσι είναι, μαζί με τις Μαργαρίτα και Ελευθερία ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό πριν από αρκετά χρόνια.

«Είναι ο 12ος χρόνος που αγωνιζόμαστε στον Ολυμπιακό» μας λέει η μικρότερη από τις αδελφές Πλευρίτου κι ενώ περιεργαζόταν το μετάλλιό της.

VASILIKI PLEVRITOU

«Είναι ακριβώς το ίδιο και τώρα το έχω τρεις φορές, το μόνο που αλλάζει είναι η ημερομηνία στο πίσω μέρος. Η θέλησή μας για τίτλους είναι η ίδια, οι στόχοι είναι οι ίδιοι, η ομάδα αλλάζει ανά χρονιές, αλλά όλα τα άλλα παραμένουν ίδια» συμπληρώνει η Βασιλική Πλευρίτου, που έχει αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην ομάδα. «Ναι, έχει φθάσει η σειρά μου, τι να πω;» μας απαντά χαμογελώντας.

 

Τελευταία Νέα