Euro Cup: Με Παρτιζάν ο Πανιώνιος στους «16»

Newsroom
Euro Cup: Με Παρτιζάν ο Πανιώνιος στους «16»

bet365

Ζόρικη κλήρωση για τον Πανιώνιο στη φάση των «16» του Euro Cup καθώς έπεσε πάνω στην Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Μια παραδοσιακή δύναμη της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης την Παρτιζάν Βελιγραδίου κληρώθηκε να αντιμετωπίσει ο Πανιώνιος στα διπλά παιχνίδια της φάση των «16» του Euro Cup.

To πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Βελιγράδι στις 30 Νοεμβρίου και ο επαναληπτικός στη Νέα Σμύρνη στις 14 Δεκεμβρίου.

Η Πανιώνιος είναι μια από τις τέσσερις ομάδες που αποκλείστηκαν από τα πλέι οφ του Champions League και συνεχίζουν στο Euro Cup και για την πρόκριση στα προημιτελικά θα παίξει με την Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Η σερβική ομάδα μπορεί να έχει χάσει την αίγλη της, όμως παραμένει ένας επικίνδυνος αντίπαλος. Έχει αναδειχθεί επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, τελευταία κατάκτηση το 2011 στη Ρώμη, ενώ μεταξύ άλλων μετρά 17 τίτλους πρωταθλήματος στην πρώην Γιουγκοσλαβία και 10 στη Σερβία.

Προκρίθηκε από τον 2ο όμιλο της β΄ προκριματικής φάσης που έγινε στο Στρασβούργο, αρχικά ηττήθηκε από την ιταλική Σαβόνα με 14-11, όμως οι νίκες επί της ολλανδικής Ντε Ζάαν με 17-11 και της Στρασμπούρ με 12-9 έφεραν την πρόκριση.

Στο πρωτάθλημα Σερβίας έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές έχει ρεκόρ 3-1 και μαζί με τις Νόβι Μπέογκραντ και Σάμπατς, ακολουθούν τη Ραντνίτσκι Κργακούγεβατς (4-0), πρώτη αντίπαλο της Βουλιαγμένης στους ομίλους του Champions League, στις 15 Νοεμβρίου.

partizan water polo

Διαθέτει νεανικό συγκρότημα με προπονητή τον 41χρονο Μίλος Κορόλια, παίκτης της στην κατάκτηση του Champions League το 2011, υπό τις τεχνικές οδηγίες του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς.

Το αξιοσημείωτο από το αποτέλεσμα της κλήρωσης είναι ότι προέκυψαν τρία ζευγάρια με ομάδες από την ίδια χώρα, με το Σαβόνα-Ορτίτζα Συρακουσών και Χόνβεντ-Ζόλνοκι να ξεχωρίζουν.

Τα ζευγάρια στη φάση

  • Σαβόνα (Ιταλία) - Ορτίτζα (Ιταλία)
  • Νόισι Λε Σεκ (Γαλλία) -Τριέστε (Ιταλία)
  • Παρτιζάν (Σερβία) - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
  • Στεάουα (Ρουμανία) -Οραντέα (Ρουμανία)
  • Βάσας (Ουγγαρία) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
  • Χόνβεντ (Ουγγαρία) - Ζολνόκι (Ουγγαρία)
  • Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο) - Τουρκουά (Γαλλία)
  • Σάμπατς (Σερβία) - Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα