Ευρωπαϊκό Πόλο Κ19: Πρεμιέρα με Ρουμανία η Ελλάδα στην Ποντγκόριτσα

Newsroom
Ευρωπαϊκό Πόλο Κ19: Πρεμιέρα με Ρουμανία η Ελλάδα στην Ποντγκόριτσα

bet365

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης νέων ανδρών (Κ19) κάνει πρεμιέρα απέναντι στη Ρουμανία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ποντγκόριτσα.

Άλλο ένα ηλικιακό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης σε εθνικό επίπεδο αρχίζει την Κυριακή (18/9) στην Ποντγκόριτσα, πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών Κ19 και την εθνική ομάδα να αρχίζει τις υποχρεώσεις της με αντίπαλο τη Ρουμανία (12:40 ώρα Ελλάδας), σε αγώνα για τον Γ' Όμιλο.

Οι Όμιλοι:

Α’: Ισπανία, Ολλανδία, Μάλτα, Τσεχία

Β’: Κροατία, Ιταλία, Γεωργία, Σλοβακία

Γ' Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία, Γερμανία

Δ’: Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Γαλλία, Τουρκία

Οι πρώτες ομάδες προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά. Οι 2ες και οι 3ες σε αγώνα χιαστί θα διεκδικήσουν την είσοδο στην οκτάδα.

Στην ελληνική αποστολή που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Μαυροβούνιου μετέχουν 15 παίκτες, είνα οι: Βαγγέλης Πούρος, Γιάννης Καρακούρος, Γιάννης Τόττης, Δημήτρης – Πρόδρομος Μπουζαλάς, Νίκος Γκίλλας, Σπύρος Λυκούδης, Νεκτάριος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Αλμύρας, Χρήστος Μπιτσάκος, Νίκος Καστρινάκης, Σεμίρ Σπάχιτς, Κώστας Κανδανολέων, Τάσος Μύριλος, Ανδρέας Μπιτσάκος, Απόστολος Γεωργαράς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Μαχαίρας δήλωσε σχετικά: «Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, μένουμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, απέναντι σε κάθε αντίπαλο και θα επιδιώξουμε κατ αρχάς την πρωτιά στον όμιλό μας, παρότι υπάρχει σε αυτόν και η πολύ ισχυρή Σερβία. Βήμα - βήμα θα θέτουμε και τον στόχο».

Η Ελλάδα μετέχει για 25η φορά σε αντίστοιχη διοργάνωση (από το 1970), έχοντας στη συλλογή της τρία μετάλλια: Χάλκινο το 1992 (Σοπρόν), ασημένιο το 2000 (Λούνεν) και χρυσό το 2018 (Μινσκ).

 

Τελευταία Νέα