Γαλλία-Ελλάδα 4-15: Το +11 ήρθε και η εθνική πόλο στην οκτάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Γαλλία-Ελλάδα 4-15: Το +11 ήρθε και η εθνική πόλο στην οκτάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

bet365

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών πέτυχε διάνα στο +11 στην εκπνοή του αγώνα με τη Γαλλία, πήρε τη νίκη με 15-4 και πέρασε απευθείας στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.


Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών ζητούσε νίκη στο +11 απέναντι στη Γαλλία, αυτό ήρθε με γκολ από την Ειρήνη Νίνου 5 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου έφυγαν απευθείας για η Βουδαπέστη και τα προημιτελικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι διεθνείς παίκτριες ζητούσαν κάτι που φαινόταν δύσκολο, όχι όμως και άπιαστο, να νικήσουν τη Γαλλία με διαφορά μεγαλύτερη των 10 γκολ, για να αφήσουν στη 2η θέση του ομίλου του Ζέγκεντ την Ισπανία, που με τη σειρά της είχε νικήσει τη Γαλλία με 18-8.

Απέφυγε τις ΗΠΑ, κέρδισε ψυχολογία

Η εθνική ομάδα αφήνει μια καλή τη νότια Ουγγαρία και την πόλη του Ζέγκεντ, μέχρι τις 2 Ιουλίου θα έχει πλέον τη βάση της στη Βουδαπέστη κυνηγώντας το όνειρο διάκρισης. Αυτό το γκολ από την Ειρήνη Νίνου 10'' μπορεί να το μνημονεύουμε στο τέλος του τουρνουά.

Γιατί; Ο κύριος λόγος που η εθνική ομάδα ζητούσε το +11 με τη Γαλλία, είναι πως αν έμενε στη 2η θέση, θα χρειαζόταν την Κυριακή να δώσει χιαστί αγώνα με το Καζακστάν για είσοδο στα προημιτελικά, εκεί την Τρίτη θα περίμενε το μεγαθήριο των ΗΠΑ. Και απέναντι στις πρωταθλήτριες κόσμου και ολυμπιονίκες οι πιθανότητες δεν θα ήταν ιδιαίτερα πολλές. Τώρα οι Ισπανίδες πάνε πάνω στις Αμερικανίδες, σε μια επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.


Περιμένει αντίπαλο
Η εθνική ομάδα το πρωί του Σαββάτου (25/6) αναχωρεί για τη Βουδαπέστη, θα ξεκουραστεί θα περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στον προημιτελικό της Τρίτης (28/6). Αυτός θα βγει την Kυριακή (26/6) από τον αγώνα ανάμεσα στην Ολλανδία (2η στο Β' όμιλο), που προπονεί ο Ευάγγελος Δουδέσης και την 3η του Α' ομίλου, τον Καναδή ή την Ουγγαρία

«Πάρτε ανάσα»

Με όπλο την αμυντική λειτουργία η εθνική ομάδα από τα πρώτα λεπτά έδειξε αποφασισμένη να κυνηγήσει το +11 και όσο κυλούσε ο αγώνας με τη Γαλλία οι παίκτριες έδειχναν πως μπορούσαν να φθάσουν στο στόχο. Προηγήθηκαν 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο και 8-2 στο ημίχρονο. Συνεχίζοντας με συγκέντρωση, πήγαν τη διαφορά στο +9.

Με την Ξενάκη στο 11-2 (4:17 γ' οκταλέπτου), με την Ελευθερία Πλευρίτου στο 12-3 (7:27 πριν από το τέλος), με τη Βασιλική Πλευρίτου στο 13-4 στα 5:01 πριν από το τέλος. Όσο δεν ερχόταν το ψυχολογικό +10, το άγχος άρχισε να κυριεύει τις Ελληνίδες.

Όμως ήρθε η μικρή της παρέας η Χριστίνα Σιούτη και με την άνγοια κινδύνου των 18 χρόνων της πέτυχε το 14-4, 1:50 πριν από το τέλος. Η αγωνία κορυφώθηκε, στα 00:29 η Ελλάδα κέρδισε αποβολή, η Αλεξία Καμμένου πήρε το τελευταίο της τάιμ άουτ.

«Πάρτε ανάσα» ήταν η πρώτη της κουβέντα και μετά έδωσε τις οδηγίες για την τελευταία επίθεση. Η μπάλα έφθασε αριστερά στην Ειρήνη Νίνου, η περιφερειακή της Γλυφάδας αρχικά έχασε τον έλεγχο της μπάλας, όμως είχε την ψυχραιμία να κάνει το σουτ και να γράψει το τελικό 15-4.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-4, 1-3, 1-4

Γαλλία (Μπουζέ): Βιντάλ, Μιλό 1, Φιτέ, Μπουλουμπατσί 2, Ζιλέ, Μπενλεκμπίρ, Νταλουίν 1, Μπατού, Βερνού, Μπαχία, Ραντοσάβλιεβιτς, Νταοουλέ, Κολάς

Ελλάδα (Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη, Μαργ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 3, Νίνου 2, Πάτρα, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σωτηρέλη.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον Δ' Όμιλο

Ισπανία-Ταϊλάνδη 30-2
Γαλλία-Ελλάδα 4-15

Η τελική βαθμολογία
1.Ελλάδα 5 (53-15)
2.Ισπανία 5 (58-20)
3.Γαλλία 2 (36-41)
4.Ταϊλάνδη 0 (11-82)

 

Τελευταία Νέα