Ελευθερία Πλευρίτου στο Gazzetta: «Αρχικά η πρωτιά στον όμιλο»

Δημήτρης Ντζάνης
Ελευθερία Πλευρίτου στο Gazzetta: «Αρχικά η πρωτιά στον όμιλο»

bet365

Η Ελευθερία Πλευρίτου είναι μόλις 25 ετών και όμως ετοιμάζεται για το 5ο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας της και μιλά στο Gazzetta για τη νέα σελίδα που έχει ανοίξει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η Ελευθερία Πλευρίτου είναι γεννημένη τον Απρίλιο του 1997 και ήδη προετοιμάζεται για το 5ο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας της με την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών στη Βουδαπέστη.

Βαρκελώνη 2013, Καζάν 2015, Βουδαπέστη 2017 και Γκουανζού 2019 είναι οι παγκόσμιοι σταθμοί για την 25χρονη από τη Θεσσαλονίκη.

Δέκα χρόνια πριν γινόταν πρωταθλήτρια κόσμου στις νεάνιδες στο Περθ και μάλιστα είχε επιλεγεί στην κορυφαία επτάδα εκείνης της διοργάνωσης. Λίγους μήνες πριν, το καλοκαίρι του 2012, είχε κάνει ντεμπούτο στην εθνική γυναικών, αγωνιζόμενη στην τελική φάση του World League, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Η Ελευθερία Πλευρίτου είναι μια απίθανη περίπτωση, σημειωτέο στον Ολυμπιακό είναι από το 2011.

«Είναι το πέμπτο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα, κιόλας (σ.σ. γέλια). Το 2013 στη Βαρκελώνη το πρώτο, σίγουρα υπήρχε το δέος να βρίσκομαι σαν μικρότερη ανάμεσα σε συμπαίκτριες και σε ξένες παίκτριες που θαύμαζα, δεν θα το ξεχάσω με τίποτα. Τότε μου είχαν πει πως ήμουν η μικρότερη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τα χρόνια περνούν πολύ γρήγορα, κάθομαι καμία φορά και τα υπολογίζω, τα σκέφτομαι και παθαίνω σοκ. Αυτή είναι η ενδέκατη χρονιά μου στην εθνική ομάδα των γυναικών» δηλώνει στο Gazzetta η Ελευθερία Πλευρίτου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ

Όταν τα δάκρυα στέρεψαν

Σε αυτή την πορεία της με την εθνική ομάδα έχει ζήσει μια μεγάλη χαρά, το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης το 2018. Στον ημιτελικό οι Ελληνίδες νικούσαν τις Ισπανίδες με 11-9, με τρία γκολ από την Ελευθερία Πλευρίτου, στο κορυφαίο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά το θριαμβευτικό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης το 2011.


Εχει ζήσει περισσότερες απογοητεύσεις, όπως η ήττα από τη Ρωσία στα πέναλτι, την άνοιξη του 2016 στον προολυμπιακό τουρνουά της Ολλανδίας, στο παιχνίδι που εξασφάλιζε το ταξίδι στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Πώς να ξεχαστεί, ήμουν στον πάγκο με τρεις ποινές και έκλαιγα, πιστεύοντας πως είχαμε περάσει, όταν όλα χάθηκαν, είχαν στερέψει και τα δάκρυα» θυμάται η Ελευθερία Πλευρίτου.


Τώρα η Ελευθερία Πλευρίτου είναι από τις παίκτριες που καλούνται να ηγηθούν της εθνικής ομάδας, με την ομοσπονδιακή τεχνικό, Aλεξία Καμμένου και τον βοηθό της Τάσο Πυρπηρή να ποντάρουν πολλά στην εμπειρία της.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε επίπεδο παγκοσμίων πρωταθλημάτων, μετά το χρυσό μετάλλιο στη Σαγκάη, έχει να επιδείξει δύο 6ες θέσεις (2013, 2015), μια 7η (2017) και μια 8η (2019).

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ


Ανοίγει μια νέα σελίδα, με την Ελευθερία Πλευρίτου να δηλώνει: «Βρισκόμαστε σε ένα νέο ξεκίνημα, το προπονητικό τιμ νέο, ήρθαν κάποιες μικρές παίκτριες από πίσω, κάτι που γίνεται σε όλες τις ομάδες, είναι η φυσική εξέλιξη. Υπάρχει αισιοδοξία, βλέπουμε ένα ένα τα παιχνίδια προφανώς, θέλουμε αρχικά την πρωτιά στον όμιλο».

Η Ελλάδα θα αγωνιστεί στον όμιλο του Ζέγκεντ και θα παίξει κατά σειρά με τις Ταϊλάνδη (20/6), Ισπανία (22/6) και Γαλλία (24/6).

«Μπορεί να μην είχαμε πολύ καιρό προετοιμασίας, η ομάδα όμως πιστεύω πως θα πάει πολύ καλά, έχουμε υψηλές βλέψεις για το μέλλον. Ουσιαστικά τώρα αρχίζει ο νέος ολυμπιακός κύκλος, από αυτό το παγκόσμιο, και ας είναι το έναυσμα για μια πολύ καλή πορεία για την εθνική ομάδα γυναικών» καταλήγει η περιφερειακός του Ολυμπιακού.


 

Τελευταία Νέα