Γλυφάδα – Ολυμπιακός 7-14: Το δικό του Κύπελλο

Γλυφάδα – Ολυμπιακός 7-14: Το δικό του Κύπελλο

bet365

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Γλυφάδα 14-7 στη Λάρισα και έφθασε στις τέσσερις κατακτήσεις στο Κύπελλο Ελλάδας στην υδατοσφαίριση γυναικών σε πέντε συνολικά διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξ αρχής το φαβορί και δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του στο ανοικτό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα.

Οι «ερυθρόλευκες» κάτω από βροχή και αέρα νικώντας τη Γλυφάδα 14-7 κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας για 4η φορά στην ιστορία τους κι ενώ η διοργάνωση γίνεται για 5η φορά.

MVP η Ξενάκη

Η Έλενα Ξενάκη τα πήρε όλα και έφυγε. Η διεθνής φουνταριστή του Ολυμπιακού, ήταν η πρώτη σκόρερ με επτά γκολ και ανακηρύχθηκε η MVP της διοργάνωσης.

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου, που έπαιξε μόνο στον τελικό κάτω από την εστία του Ολυμπιακού, αναδείχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας στο τουρνουά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η πρωτάρα σε τελικό Γλυφάδα άντεξε ουσιαστικά για ένα οκτάλεπτο απέναντι στον πανίσχυρο αντίπαλό του.

Η Γλυφάδα βρέθηκε πίσω 3-0 στο ξεκίνημα του τελικού, όμως έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο έχοντας ισοφαρίσει σε 3-3,
Όμως ένα 5-0 για τον Ολυμπιακό στο 2ο οκτάλεπτο έφερε το σκορ στο 8-5 και από εκεί και έπειτα το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τις πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο στο 8-4, η Γλυφάδα μείωνε μέχρι τα τρία γκολ, αλλά με ένα νέο ξέσπασμα στο 4ο οκτάλεπτο, έφθασαν τη διαφορά στο τελικό 14-7.

Η «ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ»

2018 Ολυμπιακός
2019 Βουλιαγμένη
2020 Ολυμπιακός
2021 Ολυμπιακός
2022 Ολυμπιακός

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-5, 2-1, 1-5

Γλυφάδα (Θεόδωρος Ανδρεάκος): Γκανγκλ, Κλαψιανού, Γκίλλα 1, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου 1, Νίνου 2, Αντωνιάδη 1, Κολιτσοπούλου, Κούλχας 1, Φουντωτού, Βόγκα, Κοντογιάννη 1, Καρίτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου,

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη 4, Σιούτη 1, Πλευρίτου Μ 1 , Χαλδαίου, Πλευρίτου Β. 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Τριχά, Δρακωτού

 

Τελευταία Νέα