Εθνικός - Σαμπαντέλ 8-13: Η πείρα νίκησε τον ενθουσιασμό

Δημήτρης Ντζάνης
Εθνικός - Σαμπαντέλ 8-13: Η πείρα νίκησε τον ενθουσιασμό

bet365

Ο Εθνικός ηττήθηκε από την ισπανική Σαμπαντέλ στον Πειραιά και το Final 4 της Euroleague απλά μένει ως όνειρο.

Ο φιλόδοξος, αλλά πρωτάρης σε τέτοια παιχνίδια Εθνικός, δεν τα κατάφερε απέναντι στη Σαμπαντέλ. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας πέρασε με το εντυπωσιακό 13-8 από το Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά και ουσιαστικά είναι από τώρα στο Final 4 της Euroleague στο πόλο γυναικών, έχοντας και τη ρεβάνς στην έδρα της στις 26 Φεβρουαρίου.

Οι παίκτριες του Εθνικού έμειναν χωρίς γκολ στα τελευταία 11 λεπτά του αγώνα και το 8-8 και η Σαμπαντέλ που έχει παίξει ένα σωρό τέτοια παιχνίδια, δεν άφησε την ευκαιρία, φθάνοντας στο 13-8.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για δύο οκτάλεπτα, με τη Σαμπαντέλ να προηγείται 2-1, τον Εθνικό να προσπερνά 3-2 και το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται 3-3.

Η Καναδή, Βερόνικα Μπάκοτς έδωσε νέο προβάδισμα στον Εθνικό (4-3), η Άσλεϊ Τζόνσον απέκρουσε την εκτέλεσε πέναλτι της Φαν ντερ Σλοτ και αμέσως μετά η Στεφανία Χαραλαμπίδη έδωσε αέρα δύο γκολ 5-3, στον Εθνικό και την Κοντονή να διατηρεί αυτή τη διαφορά (6-4) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η ισπανική ομάδα αντέδρασε στα πρώτα 3,5 λεπτά της 3η περιόδου και με σερί 3-0 προηγήθηκε 7-6 (4:26). Το ντέρμπι συνεχίστηκε με την Ιωάννα Χαραλαμπίδη να ισοφαρίζει σε 7-7 και 8-8 για τον Εθνικό, 2:59 πριν από το τέλος της γ' περιόδου.

Εκεί ήρθε το επιθετικό μπλακ άουτ για τις παίκτριες του Εθνικού. Οι φιλοξενούμενες αρχικά βρήκαν τον τρόπο με τις Μάικα Γκαρσία και Κέουνινγκ να κλείσουν το οκτάλεπτο στο 10-8 για την πρωταθλήτρια Ισπανίας.

H Τζούντιφ Φόρτσα, με το 4ο προσωπικό της γκολ, έκανε το 11-8 για τη Σαμπαντέλ, το σερί έφθασε στο 4-0, με την Κέουνινγκ να κάνει το 12-8 (5:12) και την Φόρτσα να διαμορφώνει το τελικό 13-8.


Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-1, 2-6, 0-3.


Εθνικός: Σωτηρέλη, Ιωάννου, Ιωάννα Χαραλαμπίδη 2, Ελληνιάδη, Κοντονή 1, Πάρκες, Χατζηκυριακάκη 1, Άλκηστη Μπενέκου 1, Ρακιντζή, Στεφανία Χαραλαμπίδη 2, Ιόλη Μπενέκου, Μπάκοτς 1, Τζόνσον.

Σαμπαντέλ: Έστερ Ράμος, Ορτίθ, Χάμες, Φαν ντερ Σλοτ, Σεράνο, Στέφενς 1, Σόχι, Γκαρσία 3, Φόρτσα 5, Κέουνινγκ 3, Πέρεθ, Γκονζάλες 1, Καράσκο.

 

Τελευταία Νέα