Ολυμπιακός - Κίρισι: Για τον 5ο ευρωπαϊκό τίτλο τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Newsroom
Ολυμπιακός - Κίρισι: Για τον 5ο ευρωπαϊκό τίτλο τα κορίτσια του Ολυμπιακού

bet365

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το Σάββατο (18:30, ONE Channel) την Κίρισι στον Πειραιά και στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.

Τον 5ο του ευρωπαϊκό τίτλο θα διεκδικήσει το Σάββατο (18:30, ONE Channel) στον Πειραιά η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης θα υποδεχτούν στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης την κάτοχο του Len Trophy 2021, την Κίνεφ Κίρισι από την Ρωσία.

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει στο πόλο γυναικών την Euro League το 2015 και το 2021, το Len Trophy το 2014 και το Σούπερ Καπ 2015 και διεκδικεί το 5ο ευρωπαϊκό.

Η ομάδα του Πειραιά δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα.

Οι 3 τίτλοι της Ελλάδας

Οι ελληνικές ομάδες έχουν κατακτήσει 3 Σούπερ Καπ Ευρώπης από το 2009 έως το 2020.

Η πρώτη ομάδα που το κέρδισε είναι η Βουλιαγμένη για 2η σερί χρονιές.

Ως πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2009 επικράτησε με 11-6 της Στουρμ στον τελικό του Σούπερ Καπ ενώ το 2010 στον αντίστοιχο τελικό πήρε την κούπα με 13-5 κόντρα στον Εθνικό.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στον τελικό του 2014 αλλά ηττήθηκε με 9-8 από την Σαμπαντέλ ενώ το 2015 στον Πειραιά το κατέκτησε κερδίζοντας με 10-6 την Πάντοβα.

Παυλίδης: «Να ζήσουμε ένα σπουδαίο βράδυ»

Ο Χάρης Παυλίδης, που ως προπονητής έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση 4 ευρωπαϊκών τίτλων, είπε για τον τελικό του Σαββάτου: «Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, έπαιξε τρία δυνατά παιχνίδια και τα πήγε αρκετά καλά. Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα, η οποία παραδοσιακά είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για εμάς, αλλά πιστεύω, ότι αν πιάσουμε την απόδοση που είχαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, θα πάνε όλα καλά και θα κερδίσουμε το Super Cup.

Είναι σημαντικό, ότι παίζουμε στην έδρα μας και θα έχουμε τον κόσμο μας πλευρό μας. Περιμένουμε να ζήσουμε ένα ακόμα σπουδαίο βράδυ».

Από την πλευρά της η διεθνής πολίστρια του Ολυμπιακού, Βάσω Πλευρίτου, είπε: «Είναι ένα παιχνίδι που το περιμένουμε καιρό καθώς είναι ο πρώτος στόχος που έχουμε θέσει για αυτήν την χρόνια. Θα είναι αρκετά δυνατό παιχνίδι ωστόσο είμαστε προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο. Ανυπομονούμε να παίξουμε σε μια γεμάτη πισίνα και να ζήσουμε μοναδικές στιγμές με τον κόσμο να είναι δίπλα μας».

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα