Επιβιώνει, κυριαρχεί και προκαλεί τρόμο ο Ολυμπιακός (vid)

Αντώνης Πατσούρας Αντώνης Πατσούρας
Επιβιώνει, κυριαρχεί και προκαλεί τρόμο ο Ολυμπιακός (vid)

bet365

Ο Αντώνης Πατσούρας γράφει για τους λόγους που ο Ολυμπιακός είναι φόβος και τρόμος για τις ομάδες τoυ LEN Champions League.

Ο Ολυμπιακός σε κάθε αγωνιστική του LEN Champions League δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που "βασανίζουν" τους αντιπάλους του αλλά και τους φίλους του αθλήματος.

"Απάντησε" στο πως μπορεί μια ομάδα όπως είναι η Μπαρτσελονέτα να πετύχει μόλις 4 γκολ σ' ένα παιχνίδι της διοργάνωσης. "Απάντησε" στο πως μπορείς να φύγει μια ομάδα αήττητη από έδρες όπως είναι αυτές των Νόβι Μπέογκραντ και Φερενστβάρος.

Στο τελευταίο παιχνίδι με την Γιαντράν Σπλιτ "απάντησε" σ' ένα ακόμη πιο δύσκολο ερώτημα. «Μα καλά πως μπορεί να κερδίσει παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα με καλούς παίκτες χωρίς να έχει κλασσικό φουνταριστό;».

Ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τους Μουρίκη-Κολόμβο, ο Θοδωρής Βλάχος έβαζε περιστασιακά στα 2 μέτρα τον Γούβη και τον Μπούσλιε, δυο αμυντικούς, και όμως έφτασε στο 12-6 με την Γιαντράν, πριν "κλατάρει" από την κούραση και κερδίσει τελικά με 2 γκολ.

Οι αντίπαλοι βλέπουν ότι ο Ολυμπιακός δεν χάνει παρά τα τεράστια προβλήματα και τρομάζουν.

Πότε θα χάσει ο Ολυμπιακός;

Όλοι ψάχνουν πότε θα χάσει ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά έχει δώσει 14 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχει απολογισμό 13 νίκες και 1 ισοπαλία.

Στο Champions League, που είναι και το θέμα μας έχει 4 νίκες και 1 ισοπαλία και στην Ελλάδα έχει 9 νίκες.

Έχει πετύχει στο σύνολο 214 γκολ (153 στην Ελλάδα και 61 στην Ευρώπη) και έχει δεχτεί σε 14 παιχνίδια λιγότερα από 100 γκολ. Συγκεκριμένα έχει "φάει" 92 γκολ (51-41).

Που μπορεί να χάσει αυτή η ομάδα; Μπορεί αυτό να συμβεί στις 21/12 στην Μπρέσια; Ίσως εκεί. Ο Ολυμπιακός έχει βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Τρεις βαθμούς στο Βελιγράδι, ένα βαθμό στη Βουδαπέστη στα εκτός έδρας και με τη Μπρέσια θέλει να παραμείνει αήττητος εκτός.

Αυτό σημαίνει ότι στον 2ο γύρο θα έχει μέσα την Νόβι, την Φερεντσβάρος, την Μπρέσια και θεωρητικά το πιο δύσκολο θα είναι στην Ισπανία με την Μπαρτσελονέτα.

Καλύτερος από την Προ Ρέκο

Παρατηρεί κανείς τις εμφανίσεις του Μάρκο Μπίγιατς και απορεί. Μπορεί να είναι λίγο πρόωρο να γραφτεί αλλά παίζει το ίδιο καλά αν όχι και κάπως καλύτερα από τον Γιόζιπ Πάβιτς.

Σπουδαίος τερματοφύλακας ο Κροάτης που κατεβάζει ... ρολά όποτε θέλει και με αντιπάλους κλάσης. Σίγουρα βλέπουμε έναν Μπίγιατς πολύ καλύτερο από αυτό τον που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια στην Προ Ρέκο.

Ο Ολυμπιακός έχει μια τόσο αξιόπιστη λύση στο τέρμα αλλά παράλληλα έχει "ζεστό" και τον Ζερδεβά αφού παίζει όλα τα παιχνίδια στην Α1.

Η άμυνα του Ολυμπιακού φέτος δίνει τις νίκες στην Ευρώπη και η άμυνα είναι υπόθεση όλων. Όταν βλέπεις τον Φιλίποβιτς, τον Γενηδουνιά και τον Φουντούλη να κλέβουν συνέχεια μπάλες καταλαβαίνεις τι είδους ομάδα είναι ο Ολυμπιακός.

Οι τρεις "φονιάδες"

Η περιφέρεια του Ολυμπιακού φέτος είναι ίσως η καλύτερη που είχε ποτέ η ομάδα του Πειραιά στην ιστορία της. Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς, ο Γιάννης Φουντούλης και ο Ντίνος Γενηδουνιάς μπορεί να "σκοτώσουν" κάθε αντίπαλο.

Ο Σέρβος με τα 4 Ολυμπιακά μετάλλια, το "καυτό" αριστερό του χέρι και με την προσωπικότητα του φοβίζει κάθε αντίπαλη άμυνα που δεν ξέρει πως να τον αντιμετωπίσει.

Ο Γιάννης Φουντούλης παίζει το πιο ώριμο πόλο της ζωής του τα τελευταία χρόνια ενώ ο Ντίνος Γενηδουνιάς είναι "φονιάς". Μπορεί να "διαλύσουν" κάθε αντίπαλη άμυνα και φέτος στην Ευρώπη έχουν πετύχει 44 από τα 61 γκολ.

Θα πει κανείς μα οι άλλες ομάδες όπως είνα η Νόβι, η Ρέκο, η Φερεντσβάρος δεν έχουν παιχταράδες στην περιφέρεια; Έχουν είναι η απάντηση.

Υπάρχει και ένα αλλά... Η Νόβι του Μάντιτς και του Βλαχόπουλου έχει 7 βαθμούς από 15 διαθέσιμους και η Φερενστβάρος του Βάργκα με την Προ Ρέκο του Ίβοβιτς έχουν σπουδαίες λύσεις αλλά η πρώτη έχει 7/15 βαθμούς και η δεύτερη είναι αήττητη αλλά σ' έναν όμιλο που 2η είναι η Μαρσέιγ!

Ο Ολυμπιακός είναι πιο αποτελεσματικός απ' όλες αυτές τις ομάδες και σ' έναν όμιλο που θα μπορούσε να έχει για πλάκα 5/8 ομάδες του FINAL-8.

Ομάδα για Survivor

O Ολυμπιακός είναι 1ος στον Α' όμιλο και εάν συνεχίσει να παίζει έτσι θα είναι 1ος στο φινάλε και θα παίξει με τον 4ο του άλλου ομίλου που λογικά θα είναι η OSC.

Μια νίκη θα τον βάλει στον ημιτελικό της 1ης Ιουλίου 2022 και από εκεί άλλη μια στον τελικό της 2ας Ιουλίου. Αυτά μπορούν να περιμένουν αφού ο όμιλος έχει άλλους 9 αγώνες.

Αυτό που βλέπουν όλοι είναι αυτό που είπε μετά από τον αγώνα με την Γιαντράν ο Θοδωρής Βλάχος. Έκανε λόγο για Survivor. Για παίκτες και για μια ομάδα που επιβιώνει κάτω απ' όλες τις δυσκολίες.

Το μεγαλύτερο παράσημο του Ολυμπιακού είναι ότι παρότι δεν έχει παίξει έως σήμερα με όλους του τους παίκτες στην Ευρώπη έχει χάσει μόλις 2 βαθμούς.

Αυτή η ομάδα ξέρει να επιβιώνει και εάν συνεχίσει έτσι θα πάει έως το τέλος.

Έχασε τον 4ο της ξένο τον Ράντοβιτς αλλά εάν εξαιρέσεις τον Μαυροβούνιο μέσα στο 2022 εάν καταφέρει να παίξει πλήρης θα ξεπερνάει τον εαυτό του σε κάθε παινχίδι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Πατσούρας
Αντώνης Πατσούρας