Ολυμπιακός – Τεράσα 11-5: Πρεμιέρα με περίπατο για τις πρωταθλήτριες Ευρώπης στην Euro League

Κώστας Ευθυμιάδης
Ολυμπιακός – Τεράσα 11-5: Πρεμιέρα με περίπατο για τις πρωταθλήτριες Ευρώπης στην Euro League

bet365

Τα κορίτσια του πόλο του Ολυμπιακού επικράτησαν με σκορ 11-5 της ισπανικής Τεράσα στην πρεμιέρα των ομίλων της Ευρωλίγκας.

Με άνετη νίκη ξεκίνησε την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου των πρωταθλητριών Ευρώπης στις γυναίκες ο Ολυμπιακός.

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη διέλυσαν στο Παπαστράτειο την Τεράσα με σκορ 11-5 και άρχισαν ιδανικά την φάση του ομίλου που πραγματοποιείται αυτό το τριήμερο στον Πειραιά.

Οι «ερυθρόλευκες» με πρωταγωνίστρια την Ξενάκη (3 γκολ στο ημίχρονο), δημιούργησαν γρήγορα μια διαφορά ασφαλείας, καθώς μετά το 2-1 με το γκολ από το σημείο του πέναλτι για τις Ισπανίδες, ακολούθησε ένα σερί 5-0, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει με 7-2 χάρη σε ένα δεύτερο τέρμα των Ισπανίδων στη λήξη του δεύτερου οκταλέπτου.

Η Τεράσα μπήκε με δύο γρήγορα γκολ στην Τρίτη περίοδο και με αυτό το 3-0 σερί μείωσε σε 7-4, προβληματίζοντας τις πρωταθλήτριες Ευρώπης. Η Βάσω Πλευρίτου όμως έλυσε την επιθετική δυστοκία της ομάδας και ανέβασε το σκορ στο 8-4 στο 03:36 πριν το τέλος της περιόδου.

Η Ξενάκη με το τέταρτο προσωπικό της τέρμα ανέβασε το σκορ στο 9-4 και το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία για τις Πειραιώτισσες, που αύριο θέλουν να σφραγίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση, κόντρα στην Ρόμα (17:30).

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η πολύ καλή εμφάνιση της 17χρονη Σιούτη που έπαιξε εξαιρετικές άμυνες στον χρόνο που χρησιμοποιήθηκε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΕΡΑΣΑ

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-1, 2-2, 2-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Ξενάκη 4, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Ράνεϊ, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

ΤΕΡΑΣΑ: Πέρεζ, Γκαρσία, Σανθ 1, Μουνιόθ 1, Παντίγια, Κος, Μπροκ, Καράσκο 2, Μορίγιο, Αμορός, Μοράλες, Αρόνιες 1, Μολνόρ

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα