Για 23η σερί σεζόν στο LEN Champions League ο Ολυμπιακός

Αντώνης Πατσούρας
Για 23η σερί σεζόν στο LEN Champions League ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Ολυμπιακός συμμετέχει χωρίς διακοπή στο LEN Champions League από την περίοδο 1999-00 και την Τρίτη αρχίζει το ταξίδι του στα "αστέρια" για 23η σερί φορά!

Την Τρίτη (19:15, ΕΡΤ 3) στον Πειραιά απέναντι στην Ντιναμό Τιφλίδας ο Ολυμπιακός αρχίζει το ταξίδι του στο LEN Champions League της περιόδου 2021-22 με στόχο την κατάκτηση του!

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είναι στον Α' όμιλο μαζί με την Ραντνίσκι, την Ντιναμό Τιφλίδας, την Φερεντσβάρος, την Μπέογκραντ, την Μπαρτσελονέτα, την Μπρέσια και την Γιαντράν Σπλίτ.

Θα διεξαχθούν 14 αγώνες στη φάση των ομίλων και στο Final-8 θα προκριθούν από τον όμιλο του Ολυμπιακού οι τρεις πρώτες ομάδες αφού η Μπέογκραντ είναι ήδη εκεί αφού είναι η "οικοδέσποινα" του στο Βελιγράδι.

Στην 1η ημέρα (26/10) το πρόγραμμα έχει ως εξής: Ολυμπιακός-Ντιναμό, Μπαρτσελονέτα-Γιαντράν, Μπέογκραντ-Ραντνίσκι, Μπρέσια-Φερεντσβάρος.

Στον άλλο όμιλο (Β) είναι η Προ Ρέκο, η Μαρσέιγ, η Γιουγκ, ο Ερυθρός Αστέρας, το Ανόβερο, η OSC, η Σπαντάου και η Στεάουα Βουκουρεστίου.

Από αυτόν τον όμιλο προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες.

Οι Έλληνες του Champions League

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα στους ομίλους του LEN Champions League. Υπάρχουν όμως Έλληνες που είναι στα ρόστερ άλλων ομάδων της διοργάνωσης.

Στη Γιουγκ είναι οι "ασημένιοι" Ολυμπιονίκες Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Στέλιος Αργυρόπουλος αλλά και ο Κώστας Κάκαρης. Στην Νόβι Μπέογκραντ είναι ο "ασημένιος" Άγγελος Βλαχόπουλος.

Στη Σπαντάου Βερολίνου είναι ο Δημήτρης Νικολαϊδης.

Ο Ολυμπιακός της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός είναι από τις πλέον επιτυχημένες ομάδες στη διοργάνωση και μετράει 2 κατακτήσεις.

Το 2002 στη Βουδαπέστη απέναντι στη Χόντβεντ και το 2018 στην Γένοβα όπου στον τελικό επικράτησε της Προ Ρέκο. Η ομάδα του Πειραιά έχει άλλους 3 χαμένους τελικούς (2001, 2016, 2019).

Έχει δώσει το παρών στα Final (4-6-8) το 2001, το 2002, το 2007, το 2016, το 2017, το 2018, το 2019 και το 2021.

Ο Ολυμπιακός είναι και φέτος η μοναδική ελληνική ομάδα που συμμετέχει σε όμιλο Champions League αλλά και η μοναδική που είναι στην τελική φάση και στις δυο διοργανώσεις αφού οι Βουλιαγμένη, Απόλλων, ΓΣ Περιστερίου, ΑΕΚ αποκλείστηκαν στα προκριματικά.

Για 23η σερί χρονιά σε όμιλο

Αυτή είναι η 23η σερί συμμετοχή του σε όμιλο Champions League. To σερί άρχισε τη σεζόν 1999-2000 όπου προπονητής της ομάδας ήταν ο Νίκολα Στάμενιτς.

Οι δυο προπονητές που οδήγησαν την ομάδα του Πειραιά στην κορυφή είναι ο Ούγγρος Ζόλταν Κάσας (2002) και ο Θοδωρής Βλάχος (2018).

Ενίσχυση για τίτλο

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε σπουδαίες κινήσεις το καλοκαίρι με στόχο να δημιουργήσει μια ομάδα που θα μπορεί να κατακτήσει το LEN Champions League.

Η ομάδα έχει στις τάξεις της τους "χρυσούς" Ολυμπιονίκες Φίλιπ Φιλίποβιτς (Σερβία), Άντρο Μπούσλιε (Κροατία) και τους "ασημένιους" Γιάννη Φουντούλη (Ελλάδα), Γιώργο Δερβίση (Ελλάδα), Χριστόδουλο Κολόμβο (Ελλάδα), Κώστα Μουρίκη (Ελλάδα), Ντίνο Γενηδουνιά (Ελλάδα), Μάνο Ζερδεβά (Ελλάδα), Μάρκο Μπίγιατς (Κροατία).

Ως ξένος αποκτήθηκε ο διειθνής με το Μαυροβούνιο Τζούρο Ράντοβιτς. Αποκτήθηκαν οι Φιλίποβιτς, Μπίγιατς, Ράντοβιτς, Γουβής, Γκίλλας και επέστρεψαν στον Ολυμπιακό οι Φουντούλης, Κολόμβος, Μπούσλιε.

Ο Ολυμπιακός έχει στο τέρμα του τους Μπίγιατς και Ζερδεβά. Ο πρώτος κατέκτησε το Champions League το 2016 και το 2021 αλλά και το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο το 2016 και ο δεύτερος ήταν ο τερματοφύλακας της Ελλάδος στην πορεία προς το ασημένιο στο "Τόκιο 2020".

Στην άμυνα ο Θοδωρής Βλάχος έχει τους: Μπούσλιε, Δερδεβά, Γουβή, Γραμματικό και στην περιφέρεια τους αριστερόχειρες Φιλίποβιτς, Ράντοβιτς και τους Φουντούλη, Γενηδουνιά, Γκίλλα, Χρυσοσπάθη.

Έχει δηλωθεί και ο Αυστραλός Μπλέικ Έντουαρτς σε περίπτωση που τιμωρηθεί από την FINA ο Ράντοβιτς.

Στη θέση των φουνταριστών ο Ολυμπιακός έχει το δίδυμο της εθνικής Ελλάδος που είναι ο Χριστόδουλος Κολόμβος και ο Κώστας Μουρίκης.

Ο Θοδωρής Βλάχος είναι στον πάγκο της ομάδας από το 2011 (σεζόν 2011-12) και στα χρόνια του δεν έχει μείνει εκτός Champions League ο Ολυμπιακός.

Συνεργάτης του είναι ο Βαγγέλης Δελακάς.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα