Καμμένου: «Το πόλο είναι το εθνικό μας άθλημα»

Newsroom
Καμμένου: «Το πόλο είναι το εθνικό μας άθλημα»

bet365

Η Αλεξία Καμμένου μίλησε για το ασημένιο μετάλλιο της εθνικής ομάδας πόλο Νέων Γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και για την επόμενη ημέρα.

Η Αλεξία Καμμένου και η Ευτυχία Καραγιάννη είναι οι δυο προπονήτριες της εθνικής ομάδας Νέων Γυναικών που οδήγησαν την Ελλάδα στην 2η θέση του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νετάνια.

Η επιτυχία αυτή δίνει ελπίδες για μια ακόμη καλύτερη ημέρα στην εθνική γυναικών η οποία τα τελευταία χρόνια είναι εκτός μεταλλίων ενώ έχει να παίξει σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2008.

Ο μεγάλος στόχος είναι να επιστρέψει η εθνική γυναικών στις επιτυχίες και γι' αυτό δουλεύουν τα κορίτσια στις μικρότερες κατηγορίες για να υπάρξει ένα μέλλον όπως το λαμπρό παρελθόν.

Η Αλεξία Καμμένου μίλησε στην ιστοσελίδα της KOE για το μέλλον αυτών των κοριτσιών και για όσα πέτυχαν στο Παγκόσμιο:

«Ναι, δεν το κρύβω ότι πικράθηκα λίγο στον τελικό. Όταν φτάνεις σε έναν τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος, είναι μια μεγάλη ευκαιρία, που δεν έρχεται κάθε μέρα, ούτε για τους αθλητές ούτε για τους προπονητές.

Όμως έχω κι ένα άλλο μότο στη ζωή μου. Πρέπει να παίξεις αρκετούς τελικούς για να λες ότι τον έχασα και να πικραθείς και να παίξεις κι άλλους για να τους κερδίσεις. Ας μην είμαστε, λοιπόν, αχάριστοι. Φτάσαμε ένα βήμα από το χρυσό, αλλά πήραμε το ασημένιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κι αν αναλογιστούμε ποιες ομάδες έμειναν πίσω μας, εκτός τετράδας, βλέπουμε τι μεγάλη διάκριση καταφέραμε.

Εύχομαι σε αυτά τα παιδιά στο μέλλον να κατακτήσουν ένα χρυσό σε ακόμα πιο σημαντική διοργάνωση. Και το πιστεύω απόλυτα, ότι με δουλειά, προγραμματισμό και πίστη σε αυτό που κάνουν θα τα καταφέρουν. Αυτή η φουρνιά θα τα καταφέρει με τη Γυναικών.

Αυτό το καλοκαίρι ήταν φοβερό για την ελληνική υδατοσφαίριση με κορυφαία στιγμή το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο των Ανδρών, που μας συγκλόνισε όλους. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για την ευκαιρία που μας έδωσε. Παίξαμε σε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς και έναν τελικό Παγκοσμίου.

Είμαστε περήφανες για το άθλημα μας, γιατί υπάρχουν και τα ηλικιακά των αγοριών. Το πόλο είναι το εθνικό μας άθλημα. Να μην πάει η ευκαιρία χαμένη. Να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει. Πλέον θα ξεκουραστούμε, θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Ευχαριστώ επίσης για τη συνεργασία τους σωματειακούς προπονητές, αλλά και τους γονείς των παιδιών».

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα