Ελλάδα - Ισπανία 5-10: Μπλακ άουτ στον τελικό και ασημένιο για την Ελλάδα (vid)

Ελλάδα - Ισπανία 5-10: Μπλακ άουτ στον τελικό και ασημένιο για την Ελλάδα (vid)

bet365

H Eλλάδα ηττήθηκε με 10-5 από την Ισπανία στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων Γυναικών της Νετάνια και περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο.

Στο 2ο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο Νέων Γυναικών της Νετάνια (Ισραήλ) ανέβηκε η Ελλάδα.

Η εθνική ομάδα μας ηττήθηκε με 10-5 στον τελικό από την Ισπανία σ' ένα παιχνίδι που εμφανίστκηκε κατώτερη των προσδοκιών και έμεινε έτσι στην 2η θέση.

ελλαδα

Ήταν το χειρότερο παιχνίδι της ομάδας της Καμμένου στο τουρνουά στο οποίο δεν συμμετείχαν λόγω covid-19 οι ΗΠΑ και η Αυστραλία αλλά σίγουρα το μέλλον ανήκει σ' αυτά τα κορίτσια.

Αυτό είναι το 4ο μετάλλιο της Ελλάδας στη διοργάνωση αφού έχει επίσης 1 χρυσό (1997) ,1 ασημένιο (2017) και ένα χάλκινο (2013).

Μπλακ άουτ στο ξεκίνημα

Η Ισπανία θα προηγηθεί με πέναλτι της Έλενα Λουίζ και στο 3.59' η Μυριοκεφαλιτάκη στον παραπάνω θα ισοφαρίσει σε 1-1. Η φουνταριστός της εθνικής μας θα κερδίσει πέναλτι θα το εκτελέσει η ίδια αλλά θα το αποκρούσει η Ισπανίδα τερματοφύλακας και στην επόμενη επίθεση η Ισπανία θα φτάσει στο 2-1!

Με το 2ο σερί γκολ της η Αριάντα Ρουίζ θα "γράψει" το 3-1 στο 2.09' και στο 1.25' με "λόμπα" η Καμαρένα θα αυξήσει τη διαφορά στα 3 γκολ (4-1). Το 1ο οχτάλεπτο θα ολοκληρωθεί με την Ισπανία να είναι στο 5-1!

Χωρίς γκολ η Ελλάδα

Στο 6.17' του 2ου η Κολομίνα πετυχαίνει γκολ από την περιφέρεια για το 6-1 και η Αλεξία Καμμένου θα πάρει τάιμ άουτ για να ηρεμήσει την ομάδα.

Το παιχνίδι είναι μονόλογος της Ισπανίας με την Ελλάδα να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την Μυριοκεφαλιτάκη στα 2 μέτρα αλλά χωρίς επιτυχία.

ελλαδα

Η Ελλάδα θα μείνει χωρίς γκολ στο 2ο οχτάλεπτο και η Ισπανία απλά θα πετύχει 1 γκολ για ν' αυξήσει στα 5 γκολ τη διαφορά.

Αντίδραση χωρίς ουσία

Στο 7.41' του 3ου η Τριχά θα σκοράρει για το 6-2 και στο 5.27' η Νίνου με φοβερό σουτ από την περιφέρεια μειώνει σε 6-3.

Η Ισπανία θα βάλει τέλος στο σερί της Ελλάδας και με 2 συνεχόμενα γκολ θα φτάσει και πάλι τη διαφορά στο +5 (8-3). Στο 1.54' η Κοντονή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι θα μειώσει σε 8-4.

Με γκολ της Αριάντα Ρουίζ η Ισπανία επιστρέφει στο +5 (9-4) και θα κλείσει το 3ο.

Στο 4ο η Ισπανία θα εκτοξεύσει τη διαφορά στο +6 (10-4) και με την Κανετίδου η Ελλάδα θα μειώσει σε 10-5.

Η πορεία προς το μετάλλιο!

Η εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με νίκη με σκορ 12-6 επί της Ιταλίας στον όμιλο και εν συνεχεία επικράτησε με 32-7 της Σλοβακίας και με 23-3 της Γερμανίας με αποτέλεσμα να προκριθεί απευθείας στον προημιτελικό.

Εκεί απέκλεισε με 18-5 την Σερβία και πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό. Εκεί την περίμενε η Ουγγαρία την οποία η Ελλάδα κέρδισε με 13-8 για να φτάσει στον μεγάλο τελικό με την Ισπανία.

ελλαδα

Τα «ασημένια» κορίτσια

Οι πολίστριες της εθνικής μας ομάδας που πήραν το ασημένιο μετάλλιο είναι οι: Μαργαρίτα Μπιτσάκου, Ελευθερία Φουντωτού, Αθηνά – Δήμητρα Γιαννοπούλου, Τίνα Καϊάφα, Ελένη Κανετίδου, Ευαγγελία Καρύτσα, Ευφροσύνη Κατσιμπρή, Ιουλία – Άννα Κοντονή, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ειρήνη Νίνου, Μαρία – Σωτηρία Ρακιντζή, Χριστίνα Σιούτη, Φωτεινή Τριχά, Σοφία Τορνάρου, Κατερίνα Ζαφειράκη.

Προπονήτριες η Αλεξία Καμμένου και η Ευτυχία Καραγιάννη.

Τα οχτάλεπτα: 1-5, 0-1, 3-3, 1-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου - Ευτυχία Καραγιάννη): Ζαφειράκη, Τριχά 1, Φουντωτού, Σιούτη , Κανετίδου 1, Γιαννοπούλου, Νίνου 1 , Μυριοκεφαλιτάκη 1 , Κατσιμπρή , Μπιτσάκου, Κοντονή 1,Τορνάρου, Καρύτσα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Χιμένεθ, Καρντόνα, Γκόμεζ, Ρουίζ 3, Νόγκε, Πέρεζ, Φάρε 1, Ροντρίγκεσ, Ερέντια 1, Κάμους 3, Μπάριλ 2, Παλάσιο, Τέρρε.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα