Ελλάδα - Ουγγαρία 13-8: Με θρίαμβο στον παγκόσμιο τελικό η Ελλάδα! (vid)

Αντώνης Πατσούρας
Ελλάδα - Ουγγαρία 13-8: Με θρίαμβο στον παγκόσμιο τελικό η Ελλάδα! (vid)

bet365

Η Ελλάδα επικράτησε με 13-8 της Ουγγαρίας και προκρίθηκε στον τελικό πόλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων Γυναικών της Νετάνια. Αντίπαλος της στον τελικό του Σαββάτου η νικήτρια του αγώνα της Ισπανίας με την Ιταλία.

Με φανταστική εμφάνιση η εθνική ομάδα Νέων Γυναικών της Ελλάδας προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο που φιλοξενεί η Νετάνια (Ισραήλ).

Η Ελλάδα στον πρώτο ημιτελικό της ημέρας επικράτησε με 13-8 της Ουγγγαρίας και θα παίξει το Σάββατο (19:00) στον τελικό για το χρυσό μετάλλιο με την Ισπανία ή την Ιταλία.

Πολυτιμότερη παίκτρια του αγώνα ψηφίστηκε η Ελένη Κανετίδου.

Τελικός Νο3 για την Ελλάδα

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου και της Ευτυχίας Καραγιάννη διεκδικεί το 4ο μετάλλιο της Ελλάδας στη διοργάνωση. Το 1997 η Ελλάδα κατέκτησε το μοναδικό χρυσό της στην Πράγα.

Το 2017 στο Βόλο έπαιξε μετά από 20 χρόνια στον τελικό και τα κορίτσια μας κρέμασαν στο στήθος τους το ασημένιο μετάλλιο ενώ το 2013 πάλι στο Βόλο πήρε το χάλκινο.

Αυτός θα είναι ο 3ος τελικός της!

Υπέροχο ξεκίνημα!

H Ελλάδα θα ανοίξει το σκορ με πέναλτι της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη και θα διπλασιάσει τα τέρματα της με υπέροχο σουτ από την περιφέρεια από την Ευφροσύνη Κατσιμπρή.

Η Ουγγαρία θα μειώσει σε 2-1 και θα ισοφαρίσει με πέναλτι σε 2-2.

Στο 1.25' πριν το φινάλε του 1ου οχταλέπτου η Μυριοκεφαλιτάκη με γκολ από τα 2 μέτρα δίνει προβάδισμα με 3-2 στην Ελλάδα. Στα 10'' πριν το φινάλε η Ειρήνη Νίνου βρίσκει δίχτυα για το 4-2!

Μονόλογος της Ελλάδας

Μειώνει σε 4-3 η Ουγγαρία όμως η Ελένη Κανετίδου "απαντά" για το 5-3 στο 5.42' του 2ου. Η Ελλάδα παίζει φανταστική άμυνα στον λιγότερο και έχει περιορίσει την Ουγγαρία η οποία είναι άκρως επιθετική ομάδα.

Στο 3.17' η Ιουλία Κοντονή με πέναλτι θα αυξήσει τη διαφορά στα 3 γκολ (6-3) με τις Ουγγαρέζες να μην μπορούν να "σπάσουν" την άμυνα της ομάδας της Καμμένου. Στα 18'΄πριν το ημίχρονο η Χριστίνα Σιούτη σκοράρει από τα 2 μέτρα για το 7-3!

Κράτησε τη διαφορά

Ξεκίνημα με γκολ στο 3ο για το 8-3 και η Ουγγαρία θα μειώσει σε 8-4 με την Ντομσόντι που πέτυχε το 2ο της γκολ.

"Ροκανίζει" την διαφορά για το 8-5 αλλά στο 2.17' η Κανετίδου με πέναλτι "γράφει" το 9-5.

Στο 1.20' η Φωτεινή Τριχά σκοράρει για το 10-5 και η Ουγγαρία "απαντά" με πέναλτι για το 10-6. Η Ουγγαρία κερδίζει δυο σερί πέναλτι (χάνει το πρώτο) αλλά ευστοχεί στο 2ο με την Ζέγκεντι (10-7).

Η Κανετίδου όμως με το 3ο της γκολ κλείνει το 3ο με την Ελλάδα να έχει προβάδισμα με 11-7.

Έδειξαν χαρακτήρα

H Πότσε μειώνει σε 11-8 με την Ελλάδα να μην μπορεί να "σπάσει" την άμυνα της Ουγγαρίας. Οι διαιτητές σφυρίζουν την μια ποινή μετά από την άλλη υπέρ της Ουγγαρίας αλλά η άμυνα μας στον λιγότερο είναι «ατσάλινη».

Με γκολ στον παραπάνω η Τριχά "κλειδώνει" τη νίκη αφού η διαφορά φτάνει στο +4 (12-8) στο 1.32' πριν το φινάλε. Στα 8'' η Σιούτη στην κόντρα "γράφει" το τελικό 13-8!

Τα οχτάλεπτα: 4-2,3-1, 4-4, 2-1.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζαφειράκη, Τριχά 2, Φουντωτού, Σιούτη 2, Κανετίδου 3, Γιαννοπούλου, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Κατσιμπρή 2, Μπιτσάκου, Κοντονή 1, Τορνάρου, Καρύτσα.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κάκας, Αουμπέλι, Τέλεκ, Περεστέγκι-Νάγκι 3, Τατράι, Βαλεντίν 1, Μπάκσα 1, Πέτικ, Κουντέλα, Σέγκεντι 1, Πότσε, Ντομσόντι 2, Νέσμελι

@Photo credits: ΚΟΕ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα