Ο Δήμος Ωραιοκάστρου ονόμασε το δημοτικό κολυμβητήριο «Αγγελος Βλαχόπουλος»

Newsroom
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου ονόμασε το δημοτικό κολυμβητήριο «Αγγελος Βλαχόπουλος»

bet365

Τιμητική κίνηση για τον διεθνή πολίστα Αγγελο Βλαχόπουλο από τον Δήμο Ωραιοκάστρου που έδωσε το όνομά του στο κολυμβητήριο της πόλης.

Σε κολυμβητήριο «Αγγελος Βλαχόπουλος» μετονομάστηκε το δημοτικό κολυμβητήριο στο Ωραιόκαστρο, προς τιμήν του διεθνή πολίστα.

Ο Βλαχόπουλος που ήταν μέλος της εθνικής ομάδας η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είδε το όνομά του να μπαίνει στην είσοδο του κολυμβητηρίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, κάτι που έγινε πρόσφατα και στα Γρεβενά προς τιμήν του αθλητή του στίβου, Μίλτου Τεντόγλου.

Ο Βλαχόπουλος βρέθηκε στο Ωραιόκαστρο όπου τον υποδέχτηκαν με τιμές και κλαδί ελιάς και μια ελληνική σημαία. Μεταξύ των ανθρώπων που τον υποδέχτηκαν, εκτός του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, ήταν ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής Βασίλης Τσολακίδης.

«Καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο. Το πιο όμορφο ήταν όμως η αγάπη του κόσμου. Σε δύσκολες στιγμές (φωτιές) δώσαμε λίγη χαρά στους Ελληνες. Εγώ εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα. Το Ωραιόκαστρο είναι το μέρος που γεννήθηκα, που μεγάλωσα. Αφιέρωσα αρκετές ώρες στη συγκεκριμένη πισίνα, για να προπονούμε. Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτό που γίνεται σήμερα εδώ. Όταν έμαθα ότι ο Δήμαρχος εισηγήθηκε να πάρει το όνομά μου το κολυμβητήριο, ειλικρινά ανατρίχιασα, δεν το πίστευα! Είναι κάτι μοναδικό, τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ» είπε αρχικά ο Βλαχόπουλος στην διάρκεια της εκδήλωσης.

«Οι επιτυχίες, το αθλητικό, το ολυμπιακό πνεύμα , είναι που πρέπει να προτρέπουν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Δε θα γίνουν σίγουρα όλα πρωταθλητές, αλλά η ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό θα τους δώσει πολλά εφόδια για τη συνέχεια της ζωής τους. Η διαδρομή είναι δύσκολη, η πολιτεία δεν ήταν παρούσα σε όλες τις στιγμές, όχι μόνο στο δικό μας άθλημα, αλλά γενικά στον αθλητισμό. Οι συνθήκες που κάνουμε προπόνηση δεν είναι καλές. Δε μιλάω μόνο για το πόλο, αλλά και για άλλους ολυμπιονίκες, τον Τεντόγλου, τον Πετρούνια. Πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία, να στηρίξει την προσπάθεια, γιατί μόνο έτσι θα δούμε στο μέλλον παιδιά στον αθλητισμό και θα πανηγυρίσουμε δικές τους επιτυχίες» πρόσθεσε ο διεθνής περιφερειακός.

Photo credit: politesoraiokastrou

 

Τελευταία Νέα