Δέκα χρόνια από τον θρίαμβο της εθνικής πόλο γυναικών στη Σανγκάη! (pics)

Δέκα χρόνια από τον θρίαμβο της εθνικής πόλο γυναικών στη Σανγκάη! (pics)

bet365

Σαν σήμερα (29/7) η εθνική ομάδα πόλο γυναικών της Ελλάδος κέρδιζε με 9-8 την Κίνα και κατακτούσε το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάη.

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα (29/7) από την ημέρα που η εθνική ομάδα πόλο γυναικών της Ελλάδος πάτησε στην κορυφή του κόσμου!

Στις 29 Ιουλίου 2011 η Ελλάδα επικρατεί με 9-8 της Κίνας στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σανγκάη και γράφει ιστορία.

πολο 1

Είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που έχει χρυσό σε Παγκόσμιο σε επίπεδο ανδρών-γυναικών όπως και το 2004 έγινε η μοναδική ομάδα της Ελλάδος με μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προπονητής της ομάδας ήταν ο Γιώργος Μορφέσης, ο οποίος το 2004 ήταν συνεργάτης του Κούλη Ιωσηφίδη.

Οι 13 «γοργόνες» της Ελλάδος

Τα 13 κορίτσια που οδήγησαν την Ελλάδα στην κορυφή είναι οι: Έλενα Κούβδου, Ελένη Γούλα, Χριστίνα Τσουκαλά, Άντι Μελιδόνη, Μαρία – Ηλέκτρα Ψούνη, Κική Λιόση , Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Αγγελική Γερόλυμου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Σταυρούλα Αντωνάκου, Γιούλη Λαρά.

πολο2

Η Μελιδόνη, η Λιόση, η Λαρά και η Ρουμπέση ήταν και στην ομάδα που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Στη Σανγκάη η Έλενα Κούβδου ψηφίστηκε ως η καλύτερη τερματοφύλακας της διοργάνωσης ενώ η Αλεξάνδρα Ασημάκη ήταν κορυφαία πολίστρια στον κόσμο το 2011!

Στον τελικό από 3 γκολ πέτυχαν η Ασημάκη και η Ρουμπέση και από ένα η Μανωλιουδάκη, η Λιόση, η Μελιδόνη.

Η πορεία προς τον τίτλο

Για να φτάσει στον τίτλο η Ελλάδα κέρδισε την Ισπανία με 10-9, τη Βραζιλία με 11-8, την Ρωσία με 6-5 στη φάση των ομίλων. Στους "8" απέκλεισε με 12-10 την Ολλανδία και στον ημιτελικό με 14-11 την Ιταλία.

πολο 3

Δυστυχώς εκείνη η ομάδα δεν μπόρεσε το 2012 να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στους οποίους συμμετείχε για τελευταία φορά το 2008 στο Πεκίνο.

Διαβάστε ΕΔΩ την μαρτυρία της Άντι Μελιδόνη για τον θρίαμβο στη Σανγκάη.

 

Τελευταία Νέα