Αδελφές Πλευρίτου: «Δεύτερη οικογένεια μας ο Ολυμπιακός» (pics)

Αδελφές Πλευρίτου: «Δεύτερη οικογένεια μας ο Ολυμπιακός» (pics)

bet365

Οι Βάσω, Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου μιλούν στο Gazzetta για το μυθικό treble του Ολυμπιακού και την πιο όμορφη δεκαετία της ζωής τους.

Τρεις αδελφές παίζουν πόλο. Τρεις αδελφές είναι διεθνείς πολίστριες. Τρεις αδελφές στην ίδια ομάδα! Στον Ολυμπιακό. Στον σύλλογο που δημιούργησαν οι θρυλικοί αδελφοί Ανδριανόπουλοι.

Η Μαργαρίτα, η Ελευθερία και η Βάσω μαζί με τους γονείς τους και τον αδελφό τους πήραν μια απόφαση ζωής το 2011. Αποδέχτηκαν την πρόταση του Ολυμπιακού και άφησαν τη Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή για να κατέβουν στον Πειραιά για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Στον Ολυμπιακό όχι μόνο έκαναν τα όνειρα τους πραγματικότητα αλλά κατάλαβαν πως τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι! Τα όνειρα είναι δωρεάν αλλά πρέπει να θυσιάσεις πολλά και να κάνεις τις σωστές επιλογές για να τα πετύχεις.

Οι αδελφές Πλευρίτου πέτυχαν διάνα. Στον Ολυμπιακό βρήκαν την δεύτερη οικογένεια τους και σήμερα μιλούν στο Gazzetta , μετά από μια χρονιά που η ομάδα πόλο γυναικών έφτασε στο treble (πρωτάθλημα, κύπελλο, πρωτάθλημα Ευρώπης), για το πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

«Δεν είχαμε φανταστεί αυτό που ζούμε»

Η 24χρονη Ελευθερία, η δεύτερη ηλικιακά από τις αδελφές Πλευρίτου, δεν είχε φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε από εκείνη την ημέρα του 2011 που κατέβηκαν από την Θεσσαλονίκη στον Πειραιά. «Είχαμε έρθει οικογενειακώς για ένα χρόνο και θα βλέπαμε πως θα πήγαινε. Καταλήξαμε να είμαστε 10 χρόνια στον Ολυμπιακό.

Χρόνια γεμάτα τίτλους και διακρίσεις», λέει η Ελευθερία και συμπληρώνει η μικρή της οικογένειας η Βάσω: «Από μικρή με οτιδήποτε και αν έκανα ήθελα να φτάνω στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με το πάθος και την θέληση που είχαμε για αυτό το άθλημα αργά ή γρήγορα θα καταφέρναμε να “πάρουμε” αυτό που θέλαμε».

Για την ιστορία στα χρόνια που είναι στον Ολυμπιακό η ομάδα έχει κερδίσει 16 τίτλους, εκ των οποίων οι 4 είναι ευρωπαϊκοί. Λόγω ηλικίας, άλλη έπαιζε πολύ και άλλη λίγο τα πρώτα χρόνια αλλά στις τελευταίες σεζόν είναι βασικά στελέχη της ομάδας.

Πλευρίτου

«Η δεύτερη οικογένεια μας»

Όταν μένεις δέκα χρόνια σε μια ομάδα, σε μια δουλειά, σε μια εταιρεία την νιώθεις σαν το σπίτι του. Νιώθεις πως είναι οικογένεια σου. Με διπλές καθημερινές προπονήσεις με δεκάδες ταξίδια τον χρόνο ζεις πιο πολύ μέσα στην ομάδα παρά στο σπίτι σου.

Η μεγάλη της τριάδας, η Μαργαρίτα, μας εξηγεί τι είναι ο Ολυμπιακός για εκείνη με λίγες λέξεις: «Πλέον τον νιώθω σαν δεύτερη μου οικογένεια». Η αδελφή της Ελευθερία υπογραμμίζει: «Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ενηλικιώθηκα και ωρίμασα σαν παίκτρια».

Οι ώρες πολλές στον Ολυμπιακό, οι στόχοι δεν αλλάζουν ποτέ, το βλέμμα είναι πάντα στην κορυφή. Αλήθεια στο σπίτι συζητούν για πόλο ή αφήνουν τα πάντα στην πισίνα; «Όλα μένουν στην πισίνα. Προτιμάμε να μην συζητάμε για πόλο στο σπίτι. Είναι πολύ απαιτητικό το καθημερινό πρόγραμμα μας», απαντά η Ελευθερία και η δυναμική Μαργαρίτα είναι πιο "κοφτή" στην απάντηση της: «Ότι γίνεται στον αγώνα μένει στην πισίνα».

«Δυο γλυκά πρωταθλήματα Ευρώπης»

Το 2021 ο Ολυμπιακός με αμιγώς ελληνική ομάδα κατέκτησε την Euroleague για 2η φορά στην ιστορία του μετά από το 2015. Τότε η κούπα είχε σηκωθεί στον αέρα στον Πειραιά και τώρα στη Βουδαπέστη.

Οι αδελφές Πλευρίτου έζησαν και τις δυο κατακτήσεις αλλά τους είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν. Τουλάχιστον για τις δυο από τις τρεις. Αυτή που ποντάρει στο ένα από τα δυο όλα τα λεφτά της είναι η Βάσω: «Το πιο γλυκό πρωτάθλημα Ευρώπης για εμένα είναι αναμφισβήτητα το φετινό και αυτό γιατί παρά τις συνθήκες με την πανδημία και την διακοπή του πρωταθλήματος καταφέραμε και φτάσαμε στην κορυφή».

Η Ελευθερία ευχαριστήθηκε λίγο παραπάνω το 2ο αλλά το πρώτο είναι πάντα το πρώτο: «Και τα δυο είναι ξεχωριστά .Το πρωτάθλημα Ευρωπης το 2015 ήταν το πρώτο μου ενώ του 2021 το ευχαριστήθηκα λιγο παραπάνω». Η 26χρονη Μαργαρίτα τονίζει: « Και τα δυο έχουν διαφορετική γλυκά. Το 2015 ήταν το πρώτο μου ευρωπαϊκό και ήταν μέσα στον Πειραιά με ένα γεμάτο κολυμβητήριο κάτι το οποίο δεν θα ξεχάσω ποτέ. Το φετινό από την άλλη ήρθε σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλο τον κόσμο και με αμιγώς ελληνικό ρόστερ».

«Το μυστικό της επιτυχίας»

Κάθε ομάδα έχει και τα μυστικά της. Μυστικά υπάρχουν και στις επιτυχίες αλλά και στις αποτυχίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα αναφερθούμε σε μυστικά επιτυχίας. Προσπαθήσαμε να μάθουμε τα μυστικά μιας ομάδας που έχει κατακτήσει τρεμπλ μέσα σε μια χρονιά. Κάτι μάθαμε.

«Στις επιτυχίες μιας ομάδας δεν παίζει ρόλο μόνο ένας παράγοντας. Θέλει δουλειά, συγκέντρωση, φορμάρισμα την σωστή στιγμή. Παίζουν πολλά ρόλο. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό αλλά και να υπήρχε δεν θα το λέγαμε», μας λέει η Ελευθερία που "κρύβει" τα μυστικά της.

Η Μαργαρίτα είναι πιο ξεκάθαρη: «Η δουλειά και η προσήλωση στον στόχο».

Ελευθερία Πλευρίτου

«Της αμύνης τα παιδιά»

Στο πόλο θα παίξεις και καλή άμυνα, θα χρειαστεί και να σουτάρεις. Οι αδελφές Πλευρίτου βοηθούν στο σκοράρισμα, στην άμυνα, στην ανάπτυξη. Η καθεμιά από αυτές έχει τα δικά της στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή αλλά ο Χάρης Παυλίδης όλα αυτά τα στοιχεία τα βάζει κάτω από το σύστημα και οι επιτυχίες έρχονται μια μια μετά από την άλλη.

Ωραίο είναι να σκοράρεις αλλά η άμυνα δίνει τίτλους και ενέργεια στην επίθεση. Η Ελευθερία που σκοράρει κατά ριπάς στα παιχνίδια μας λέει περί άμυνας: «Η άμυνα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού . Μπορεί ακόμα να σου δώσει ώθηση και δύναμη για την επίθεση. Απο εκεί και πέρα παίζει ρόλο το ταλέντο που έχει η κάθε παίκτρια στην επίθεση».

Η αδελφή της, η 23χρονη Βάσω, επισημαίνει: «Η αμυνα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σ' έναν αγώνα και είναι και αυτό που μπορεί να σου δώσει το αποτέλεσμα που θέλεις».

«Ταλέντο ή σκληρή δουλειά;»

Βάλαμε τις αδελφές Πλευρίτου να απαντήσουν στο δύσκολο ερώτημα. «Μετράει περισσότερο το ταλέντο ή η σκληρή δουλειά για να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο;». Η Βάσω μας απαντά: «Μόνο το ταλέντο πολλές φορές δεν είναι αρκετό, ο συνδυασμός είναι που σε φτάνει στην κορυφή».

Η Ελευθερία θα συμπληρώσει: «Το ταλέντο μετράει αρκετά αλλά εάν δεν το ακολουθήσει η σκληρή δουλειά δεν έχει ... δύναμη». Η άποψη της Μαργαρίτας:«Ο συνδυασμός. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει από το 2014 να είναι κυρίαρχος στην Ελλάδα και να βρίσκεται συνεχώς σε Final-4 της Ευρώπης κάτι το οποίο μπορείς να το καταφέρεις με πολύ δουλειά πέρα από το ταλέντο.

Αλήθεια ποια είναι η πιο αυστηρή κριτής για τις άλλες; Δεχόμαστε απαντήσεις. Η Ελευθερία αποκαλύπτει πως είναι η Μαργαρίτα που είναι και η μεγαλύτερη και η Μαργαρίτα θα μας πει: «Εγώ είμαι αρκετά αυστηρή και με τον εαυτό μου αλλά και με τα κορίτσια». Η Βάσω συμφωνεί με την Ελευθερία.

H Ελευθερία και η Βάσω επιλέγουν ως αγαπημένη συμπαίκτρια τους την Άλκηστης Αβραμίδου και η Μαργαρίτα μας λέει πως δεν μπορεί να ξεχωρίσει μόνο μια.

«Η νίκη της καριέρας μου»

Παίζουν σε μια ομάδα που σπάνια χάνει τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων και οι νίκες είναι αμέτρητες αλλά δεν μπορεί θα έχουν μια που θα ξεχωρίζουν για ένα ιδιαίτερο λόγο. Ας μάθουμε ποια είναι αυτή.

«Η νίκη στον τελικό και η κατάκτηση του LEN TROPHY το 2014 . Εκεί ξεκίνησε η ομάδα να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οχτώ χρόνια παίξαμε σε οχτώ τελικούς και πήραμε τέσσερις κούπες στην Ευρώπη», απαντά πρώτη η Ελευθερία.

Η Μαργαρίτα μας γυρίζει τον χρόνο πίσω στον τελικό του 2015 στον Πειραιά: «Η νίκη στο τελικό με την Σαμπατελ η οποία είχε 3 χρόνια να χάσει». Η Βάσω θα επιλέξει τον τελικό της Ευρώπης του 2021.

Πλευρίτου αδερφές

«Η κοκέτα και ο «τσαμπουκάς»

Θέλαμε να μάθουμε για τις αδελφές Πλευρίτου το στοιχείο χαρακτηρίζει την καθεμιά τους ως παίκτρια και ως γυναίκα έξω από το νερό και το ρωτήσαμε. Η Βάσω θα μας μιλήσει για την υπομονή της και η Ελευθερία θα μας πει: «Το έξυπνο παιχνίδι και ότι είμαι «κοκέτα». Έτσι μου λένε ότι ότι περιποιούμαι τον εαυτό μου αρκετά».

Η Μαργαρίτα, η πιο μεγάλη της παρέας, θα μας μιλήσει για τον δυναμισμό της: «Ως αθλήτρια ο “τσαμπουκάς” που έχω μέσα στο νερό και ως γυναίκα ότι είμαι δυναμική».

Οι τρεις αδελφές με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη είναι του δόγματος για τις διακοπές τους ότι «Σαν την Χαλκιδική δεν έχει» αλλά δεν συμφωνούν στο αγαπημένο τους χρώμα. Το λευκό είναι το αγαπημένο της Βάσως, το γαλάζιο της Ελευθερίας και το ροζ της Μαργαρίτας.

«Παίκτης παραπάνω ο κόσμος του Ολυμπιακού»

Πάντως συμφωνούν για τον μοναδικό κόσμο του Ολυμπιακού. «Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι η μεγάλη του δύναμη και μας δίνει ώθηση σε κάθε παιχνίδι να πάμε και ψηλότερα», σημειώνει η Ελευθερία και η Μαργαρίτα τονίζει: «Μας στηρίζει σε κάθε μας προσπάθεια».

Η Βάσω θα δανειστεί πολιστική ορολογία για να μας μιλήσει για τον κόσμο: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ο παίκτης παραπάνω, ο πιο σημαντικός μας παίκτης με αλλά λόγια. Είναι πολύ σημαντικό που βρίσκεται δίπλα μας και ειδικά σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες αυτής της χρονιάς».

«Όνειρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Η Ελλάδα στο πόλο γυναικών έχει ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο από το 2004, μια ακόμη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και εν συνεχεία απουσιάζει από το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Οι αδελφές Πλευρίτου είναι και οι τρεις διεθνείς και θα χρειαστεί να περιμένουν άλλα τρία χρόνια για να παλέψουν προκειμένου να κάνουν πραγματικότητα το ανεκλήρωτο όνειρο τους που μας λένε μ' ένα στόμα ότι είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είναι πολύ κοντά. Είναι τρία χρόνια μακριά», μας λέει η Ελευθερία για τους Ολυμπιακούς του 2024 που έχουν σφηνωθεί στο μυαλό της ενώ η Βάσω συμπληρώνει: «Ευελπιστώ να είναι μόνο 3 χρόνια μακριά η εκπλήρωση αυτού του ονείρου».

Μαργαρίτα Πλευρίτου

Πανεπιστήμιο και πόλο

Τα τρία κορίτσια δεν παίζουν μόνο πόλο, δεν κερδίζουν μόνο τίτλους αλλά είναι και φοιτήτριες. Η Μαργαρίτα και η Ελευθερία τελειώνουν Ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και η Βάσω σπουδάζει Οδοντιατρική όπως και η συμπαίκτρια της Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Παρακολουθούν και άλλα σπορ και ειδικά ποδόσφαιρο και μπάσκετ και έχουν και αγαπημένους παίκτες. Η Ελευθερία ξεχωρίζει τον Κώστα Φορτούνη και τον Κώστα Παπανικολάου, η Μαργαρίτα τον Ματιέ Βαλμπουενά και τον Βασίλη Σπανούλη και η Βάσω τον Γκάρεθ Μπέιλ και τον Βασίλη Σπανούλη.

Αγαπημένη φράση τους είναι η "ποτέ μη λες ποτέ" για την Ελευθερία και "μπορείς να πέσεις 10 αλλά να σηκωθείς 11" για την Μαργαρίτα.

Η καλύτερη φίλη της Ελευθερίας είναι η Μαριαλένα, της Βάσως η Κωνσταντίνα και της Μαργαρίτας η συμπαίκτρια της Χρυσή Διαμαντοπούλου.

 

Τελευταία Νέα