Προκαλεί πάλι ο Σόιμπλε

Gazzetta team
Προκαλεί πάλι ο Σόιμπλε
Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε από το Δουβλίνο, μετά το Συμβούλιο Ecofin των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε έρχονται μετά το δημοσίευμα του Reuters, το οποίο αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση της Ελλάδας από την τρόικα και ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Μάλιστα γίνεται λόγος για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο υπήρξε μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, με βάση και πληροφορίες από παράγοντεςπου παρακολούθησαν εκ του σύνεγγυς τις διαπραγματεύσεις, και εάν αυτή οριστικοποιηθεί- κυρίως όσον αφορά στις απολύσεις από το Δημόσιο-, στην υπό εξέλιξη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, τότε «ανοίγει» ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις. ευρώ.

Συνεπώς, η δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και... περίεργη.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ πάντως τόνισε ότι σύμφωνα με την τρόικα το 2020 θα είναι βιώσιμο το χρέος, ενώ υποστήριξε ότι εγκρίθηκε η έκθεση της τρόικας για τη Μεγαλόνησο.

Η χώρα όπου έχει την έδρα της οποιαδήποτε τράπεζα που αντιμετωπίζει δυσκολίες, θα πρέπει πρώτα η ίδια να παρέχει ρευστότητα στο ίδρυμα, πριν να είναι δυνατή οποιαδήποτε απευθείας βοήθεια από το μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης, είπε ακόμη ο Σόιμπλε, κινούμενος στο πνεύμα των δηλώσεων Μπαρνιέ.

«Η εμπλεκόμενη χώρα θα πρέπει να καταβάλει ένα συγκεκριμένο ύψος της ανακεφαλαιοποίησης, πριν να είναι δυνατή η έλευση των κεφαλαίων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας» είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Σόιμπλε, όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

ΠΗΓΗ: newpost.gr